Over de beveiligingsinhoud van watchOS 5.2.1

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van watchOS 5.2.1 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

watchOS 5.2.1

Releasedatum: 13 mei 2019

AppleFileConduit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8593: Dany Lisiansky (@DanyL931)

CoreAudio

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8585: riusksk van VulWar Corp in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Schijfkopieën

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadwillig vervaardigd programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-2019-8560: Nikita Pupyshev van Bauman Moscow State Technological University

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een schadelijk programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-8605: Ned Williamson in samenwerking met Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het lezen van kernelgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-2019-8576: Brandon Azad van Google Project Zero, Junho Jang en Hanul Choi van het LINE Security Team

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het schrijven van kernelgeheugen

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8591: Ned Williamson in samenwerking met Google Project Zero

Mail

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bericht kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een probleem met de invoervalidatie is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8626: Natalie Silvanovich van Google Project Zero

Mail Message Framework

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-8613: Natalie Silvanovich van Google Project Zero

MobileInstallation

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: Er was een validatieprobleem bij de verwerking van symlinks. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van tekst.

CVE-2019-8568: Dany Lisiansky (@DanyL931)

MobileLockdown

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan rootbevoegdheden verkrijgen

Beschrijving: een probleem met de invoervalidatie is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8637: Dany Lisiansky (@DanyL931)

SQLite

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een probleem met invoervalidatie is verholpen door een verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2019-8577: Omer Gull van Checkpoint Research

SQLite

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadwillig vervaardigde SQL-zoekactie kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8600: Omer Gull van Checkpoint Research

SQLite

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadwillig vervaardigd programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een probleem met de invoervalidatie is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8598: Omer Gull van Checkpoint Research

SQLite

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2019-8602: Omer Gull van Checkpoint Research

sysdiagnose

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8574: Dayton Pidhirney (@_watbulb) van Seekintoo (@seekintoo)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8607: Junho Jang en Hanul Choi van het LINE Security Team

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8583: sakura van het Tencent Xuanwu Lab, jessica (@babyjess1ca_) van het Tencent Keen Lab en dwfault werkzaam bij het ADLab van Venustech

CVE-2019-8601: Fluoracetate in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2019-8622: Samuel Groß van Google Project Zero

CVE-2019-8623: Samuel Groß of Google Project Zero

Wifi

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een apparaat kan passief worden opgespoord via het wifi-MAC-adres

Beschrijving: een probleem met de privacy van de gebruiker is verholpen door het verwijderen van het broadcast-MAC-adres.

CVE-2019-8620: David Kreitschmann en Milan Stute van het Secure Mobile Networking Lab van Technische Universität Darmstadt

Aanvullende erkenning

Clang

Met dank aan Brandon Azad van Google Project Zero voor zijn hulp.

CoreFoundation

Met dank aan Vozzie en Rami en m4bln, Xiangqian Zhang en Huiming Liu van het Xuanwu Lab van Tencent voor hun hulp.

Kernel

Met dank aan Brandon Azad van Google Project Zero en een anonieme onderzoeker voor hun hulp.

MediaLibrary

Met dank aan Angel Ramirez en Min (Spark) Zheng en Xiaolong Bai van Alibaba Inc. voor hun hulp.

MobileInstallation

Met dank aan Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.