Geluidsmeldingen op de Apple Watch

Met de Geluid-app kunt u geluidsmeldingen inschakelen die u waarschuwen wanneer uw Apple Watch geluidsniveaus in de omgeving detecteert die schadelijk kunnen zijn voor uw gehoor.

Hoe geluidsmeldingen werken

Op de Apple Watch worden gedurende de dag regelmatig geluidsniveaus gemeten terwijl u uw Watch draagt. Hoewel hiervoor de microfoon wordt gebruikt, worden er geen geluiden opgenomen of bewaard. Als het gemiddelde geluidsniveau gedurende drie minuten een ingestelde decibeldrempel bereikt of overtreft, wordt u gewaarschuwd.

Deze meldingen zijn enkel beschikbaar met watchOS 6 op Apple Watch Series 4 of nieuwer.

Geluidsmeldingen inschakelen

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Geluid'.
  3. Tik op 'Geluidsdrempel' en kies een decibelniveau.

U kunt ook meldingen rechtstreeks aanpassen vanaf uw Apple Watch. Ga naar 'Instellingen' > 'Geluid'.

Geluidsmeldingen uitschakelen

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Geluid'.
  3. Tik op 'Geluidsdrempel' en tik op 'Uit'.

U kunt ook meldingen rechtstreeks aanpassen vanaf uw Apple Watch. Ga naar 'Instellingen' > 'Geluid'.

Geluidsniveaus in de omgeving meten

Nadat u de Geluid-app hebt geconfigureerd, kunt u de app openen om geluidsniveaus in uw omgeving te meten of om een geluidscomplicatie toe te voegen aan de wijzerplaat van uw Watch, om zo deze informatie in één oogopslag te kunnen bekijken.

U kunt ook geluidsniveaus in de omgeving en geluidsmeldingen controleren in de Horen-categorie van de Gezondheid-app op uw iPhone. Meer informatie over het configureren en gebruiken van de Gezondheid-app.

Om geluidsmetingen volledig uit te schakelen, schakelt u 'Geluidsmetingen (omgeving)' uit.

Wat u moet weten

• Geluidsniveaus worden gemeten in A-gewogen decibels.
  • Langdurige blootstelling aan geluiden onder de 80 decibel zou uw gehoor niet moeten beschadigen. Geluiden die op dit niveau worden gemeten, worden als 'OK' aangeduid in de app.
  • Herhaalde, langdurige blootstellingen aan geluiden boven de 80 decibel kunnen tot permanente gehoorbeschadiging leiden. Overweeg dan om geluidsbescherming te gebruiken of om naar een rustigere omgeving te gaan. Geluiden die op dit niveau worden gemeten, worden als 'Luid' aangeduid in de app.
    • 80 decibel: ongeveer 5 uur en 30 minuten per dag op dit niveau kan leiden tot tijdelijk gehoorverlies. De wekelijkse limiet voor dit niveau is 40 uur.
    • 85 decibel: ongeveer 1 uur en 45 minuten per dag op dit niveau kan leiden tot tijdelijk gehoorverlies. De wekelijkse limiet voor dit niveau is ongeveer 12 uur en 30 minuten.
    • 90 decibel: ongeveer 30 minuten per dag op dit niveau kan leiden tot tijdelijk gehoorverlies. De wekelijkse limiet voor dit niveau is 4 uur.
    • 95 decibel: slechts 10 minuten per dag op dit niveau kan leiden tot tijdelijk gehoorverlies. De wekelijkse limiet voor dit niveau is ongeveer 1 uur en 15 minuten.
    • 100 decibel: slechts enkele minuten per dag op dit niveau kan leiden tot tijdelijk gehoorverlies. De wekelijkse limiet voor dit niveau is ongeveer 20 minuten.
  • Water en wind kunnen de nauwkeurigheid van de geluidsniveaus beïnvloeden. Overweeg om de watervergrendeling te gebruiken bij activiteiten in het water.
  • Metingen worden opgeschort wanneer de Apple Watch zich in de watervergrendeling bevindt of terwijl de microfoon of luidspreker gebruikt worden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.