Vergrootglas gebruiken met uw iPhone of iPad

Met Vergrootglas kunt u uw iPhone of iPad veranderen in een vergrootglas zodat u kunt inzoomen op objecten bij u in de buurt.

Vergrootglas inschakelen

1. Ga op uw iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Algemeen'.
  2. Tik op 'Toegankelijkheid' en vervolgens op 'Vergrootglas'.
  3. Schakel 'Vergrootglas' in. Dit voegt Vergrootglas toe als activeringsknop.

Snelle toegang tot Vergrootglas

Vergrootglas snel openen:

• Op een iPhone X of nieuwer of een iPad 12,9-inch (3e generatie) en iPad Pro 11-inch: Druk driemaal op de zijknop. Sleep vervolgens de schuifknop om de vergrotingsfactor aan te passen. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om Vergrootglas te sluiten.
  • Op een iPhone 8 of ouder en iPad-modellen met een thuisknop drukt u driemaal op de thuisknop. Sleep vervolgens de schuifknop om de vergrotingsfactor aan te passen. Druk op de thuisknop om Vergrootglas te sluiten.

U kunt Vergrootglas ook toevoegen aan het bedieningspaneel:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik vervolgens op 'Pas regelaars aan'.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe'  naast 'Vergrootglas'.

Tik vervolgens vanuit het bedieningspaneel op de knop 'Vergrootglas' om het te gebruiken.

Vergrootglas gebruiken

Als u Vergrootglas hebt geopend, kunt u verschillende dingen doen, zoals kleurfilters toepassen of een vergroot object bewaren als een afbeelding. U kunt de zaklamp gebruiken op uw apparaat om het object dat u probeert te vergroten extra te belichten. U kunt ook de automatische aanpassing van helderheid inschakelen om de helderheid van Vergrootglas aan te passen op basis van het omgevingslicht.

Kleurfilters toepassen

Volg deze stappen als u kleurfilters wilt toepassen:

1. Tik op de filterknop
  2. Veeg over de verschillende kleurfilters om de effecten te zien.
  3. Sleep de schuifknoppen om de helderheid en het contrast aan te passen.

De kleuren omkeren:

1. Tik op de knop 'Keer filters om' .
  2. Tik nogmaals op de filterknop om het gewenste filter toe te passen en ga terug naar het scherm 'Vergrootglas'.

Een vergroot object bewaren als afbeelding

1. Tik op 'Stilgezet beeld'  om een specifiek beeld stil te zetten.
  2. Sleep de schuifknop om de vergrotingsfactor aan te passen.
  3. Tik op het scherm om scherp te stellen op de afbeelding.
  4. Houd uw vinger op de afbeelding en tik vervolgens op 'Bewaar afbeelding' om de afbeelding te bewaren.

Tik opnieuw op de knop 'Stilgezet beeld' om het stilzetten van het beeld te stoppen. Tik op de vergrendelknop  om de scherpstelling van het object dat u probeert te vergroten te vergrendelen. Tik nogmaals op de knop om de scherpstelling te ontgrendelen.