Vergrootglas gebruiken op een iPhone of iPad

Met Vergrootglas kunt u uw iPhone of iPad veranderen in een vergrootglas om in te zoomen op objecten bij u in de buurt en deze te detecteren.

De Vergrootglas-app vinden en openen

Open de Vergrootglas-app op uw iPhone of iPad. Als u de Vergrootglas-app niet ziet, veeg dan omlaag op het beginscherm en zoek naar Vergrootglas.

iPhone geeft een zoekopdracht naar de Vergrootglas-app weer. Het symbool van de Vergrootglas-app wordt weergegeven als belangrijkste resultaat.

Uw weergave verbeteren

Vergrootglas kan het eenvoudiger maken om een object te bekijken door in te zoomen, kleurfilters toe te passen, het licht aan te passen met de zaklamp en de helderheid of het contract van de afbeelding aan te passen.

De helderheid of het contrast aanpassen

iPhone met Vergrootglas geopend. De achterkant van een Apple apparaat is zichtbaar in de zoeker en de schuifknop voor helderheid is ingesteld op maximale helderheid.

Tik op de knop 'Helderheid'  of 'Contrast'  en verschuif de schuifknop.

Kleurfilters toepassen

iPhone met Vergrootglas geopend. De achterkant van een Apple apparaat is zichtbaar in de zoeker en de filter voor omgekeerde grijstinten is geselecteerd.

Tik op de knop 'Filters'  en veeg door de verschillende kleurfilters om de effecten te bekijken.

Het beeld stilzetten

1. Tik op de knop 'Stilgezet beeld' .
  2. Gebruik de instellingen om in te zoomen en de afbeelding aan te passen.
  3. Als u klaar bent met de aanpassingen, doet u het volgende:
    • Tik op de knop 'Deel'  en tik op 'Bewaar afbeelding' om de afbeelding op te slaan in uw Foto's-bibliotheek.
    • Als u een ander beeld wilt stilzetten, tikt u op de knop 'Multi-fotomodus' .
    • Als u wilt terugkeren naar de actieve lens, tikt u op de knop 'Stop' .

Mensen in uw buurt detecteren

Hiervoor is de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max of een nieuwer Pro-model vereist met iOS 14.2 of hoger

U kunt Vergrootglas gebruiken om mensen te detecteren en een fysieke of sociale afstand tussen u en anderen te bewaren. Als uw iPhone mensen in de buurt detecteert, wordt u op de hoogte gesteld met geluiden, spraak of haptische feedback. De meldingen worden regelmatiger als een persoon zich dichter bij u bevindt.

Ontdek hoe u Detectie van personen gebruikt

Gebruik Detectie van personen niet voor navigatie of in omstandigheden waarin u gewond kunt raken.

Deuren in uw buurt detecteren

Hiervoor is de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max of een nieuwer Pro-model vereist met iOS 16 of hoger

U kunt Vergrootglas gebruiken om een deur of ingang te vinden, te weten hoe ver u van de deur bent verwijderd, te ontdekken hoe u de deur opent en te anticiperen of de deur naar binnen of naar buiten opengaat en eventuele tekens of labels op of rond de deur te lezen.

Ontdek hoe u Deurdetectie gebruikt

Gebruik Deurdetectie niet in omstandigheden waarbij een gebruiker gewond kan raken, in situaties met een hoog risico of in noodgevallen.

Snelle toegang tot Vergrootglas

Als u Vergrootglas regelmatig gebruikt, kunt u een activeringsknop aanmaken om de app te openen door drie keer te klikken op een knop. U kunt Vergrootglas ook toevoegen aan het bedieningspaneel voor eenvoudigere toegang.

Een activeringsknop aanmaken of Vergrootglas toevoegen aan het bedieningspaneel