Als u een Apple Watch niet kunt koppelen met uw iPhone

Lees hier wat u moet doen als u op uw iPhone het bericht krijgt 'Kan geen verbinding maken met Apple Watch' wanneer u probeert uw Apple Watch en uw iPhone te koppelen.

Controleer of de Apple Watch niet al gekoppeld is

Wanneer u een Apple Watch configureert, vraagt uw iPhone om de Watch voor de iPhone-camera te houden. Als de iPhone aangeeft dat deze geen verbinding kan maken met de Apple Watch of als de Watch een wijzerplaat weergeeft, is de Apple Watch mogelijk al gekoppeld.

Als u de gekoppelde iPhone hebt, ontkoppelt u de Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Alle Apple Watches' bovenaan het scherm.
  2. Tik op de 'i'-knop I-knop naast de Watch die u wilt loskoppelen en tik vervolgens op 'Koppel Apple Watch los'.
  3. Tik opnieuw om te bevestigen en wacht tot de Watch is losgekoppeld.
  4. Nadat de Apple Watch is losgekoppeld, kunt u deze opnieuw koppelen.

Als u de gekoppelde iPhone niet bij de hand hebt, wist u de Apple Watch

Als u de Apple Watch niet kunt loskoppelen omdat u de gekoppelde iPhone niet bij de hand hebt, kunt u de Watch wissen.

Wanneer u een Apple Watch wist in plaats van deze los te koppelen, wordt de Watch nog steeds beveiligd door het activeringsslot. Voordat u de Apple Watch opnieuw kunt koppelen, voert u de Apple ID en het wachtwoord in waarmee de Watch is geconfigureerd.

1. Open de Instellingen-app op uw Watch en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'.
  2. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen' en tik opnieuw om te bevestigen.
  3. Wacht tot de Watch is losgekoppeld.
  4. Nadat de Apple Watch volledig is losgekoppeld, kunt u deze opnieuw koppelen. U hebt de Apple ID en het wachtwoord nodig die zijn gebruikt om de Watch te configureren.

Als u de toegangscode niet weet, stelt u de Apple Watch opnieuw in

Als u uw Apple Watch niet kunt loskoppelen of wissen omdat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de Watch opnieuw instellen.

Wanneer u een Apple Watch opnieuw instelt in plaats van deze los te koppelen, wordt de Watch nog steeds beveiligd door het activeringsslot. Voordat u de Apple Watch opnieuw kunt koppelen, moet u de Apple ID en het wachtwoord invoeren waarmee deze is geconfigureerd.

1. Plaats de Apple Watch op de lader.
  2. Houd de zijknop ingedrukt totdat u het scherm met de aan/uit-knop  in de rechterbovenhoek ziet en laat de zijknop vervolgens los. Als uw Apple Watch een eerdere versie van watchOS gebruikt, ziet u de schuifknop 'Zet uit' in plaats van de aan/uit-knop.
  3. Houd de Digital Crown ingedrukt totdat u de rode knop 'Stel opnieuw in' ziet.
  4. Tik op 'Stel opnieuw in' en tik ter bevestiging nog een keer op 'Stel opnieuw in'.
  5. Nadat de Apple Watch volledig is losgekoppeld, kunt u deze opnieuw koppelen. Denk eraan dat u de Apple ID en het wachtwoord nodig hebt die zijn gebruikt om de Watch te configureren.

Als de koppelingsprocedure vastloopt

Als de koppelingsprocedure lijkt te zijn vastgelopen (de koppelingsanimatie blijft bijvoorbeeld enkele minuten op het scherm staan), kan het helpen om uw Apple Watch opnieuw in te stellen:

1. Houd de Digital Crown ingedrukt terwijl uw Apple Watch zich in de koppelingsmodus bevindt.
  2. Tik op 'Stel opnieuw in' wanneer dit wordt weergegeven op de Watch.
  3. Nadat de Watch opnieuw is ingesteld, kunt u deze opnieuw koppelen.