Tekenen met Notities op uw iPhone, iPad of iPod touch

In de Notities-app kunt u tekenen met uw vinger.

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u uw tekeningen bijwerkt en dat u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of uw notities hebt bewaard op uw apparaat. Veel functies van Notities werken niet met andere e-mailaanbieders.

iPhone die laat zien hoe u een regelgebonden tekening maakt

Regelgebonden tekeningen aanmaken

1. Tik in een notitie op de knop Markering .
  2. Kies een kleur en een tekentool, zoals het potlood of de markeerstift.
  3. Tik op 'Gereed'.

Als u een fout maakt, tikt u op de gum. Tik vervolgens op het gebied dat u wilt uitgummen. Als u per ongeluk iets wist, tikt u op het symbool 'Herstel'. U kunt ook de dikte van uw lijnen en de mate van ondoorzichtigheid van kleuren aanpassen met de tekengereedschappen. Om het tekengebied groter of kleiner te maken, sleept u de gele lijn onder en boven de tekening.

Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op het lassosymbool , traceer een cirkel om de tekening die u wilt verplaatsen, en sleep hem naar de gewenste locatie. U kunt de lassofunctie ook gebruiken om delen van uw tekening te kopiëren en te plakken.

Lees hoe u kunt tekenen met uw Apple Pencil en iPad.

Meer doen met Notities