Tekenen met Notities op uw iPhone, iPad of iPod touch

In de Notities-app kunt u tekenen met uw vinger.

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u uw tekeningen bijwerkt en dat u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of uw notities hebt bewaard op uw apparaat. Veel functies van Notities werken niet met andere e-mailaanbieders.

Regelgebonden tekeningen aanmaken

1. Tik op  in een notitie.
  2. Kies een kleur en een tekengereedschap, zoals het potlood  of de stift .
  3. Tik op 'Gereed'.

Als u een fout maakt, tikt u op de gum. Tik vervolgens op het gebied dat u wilt uitgummen. Als u per ongeluk iets wist, tikt u op het symbool 'Herstel'. U kunt ook de dikte van uw lijnen en de mate van ondoorzichtigheid van kleuren aanpassen met de tekengereedschappen. Om het tekengebied groter of kleiner te maken, sleept u de gele lijn onder en boven de tekening.

Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op de knop voor de lassofunctie , trek een cirkel om de tekening die u wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste plek. U kunt de lassofunctie ook gebruiken om delen van uw tekening te kopiëren en te plakken.

Lees meer over Apple Pencil gebruiken gebruiken om te tekenen in Notities.

Meer doen met Notities