Tekenen met Notities op uw iPhone, iPad of iPod touch

In de Notities-app kunt u tekenen met Apple Pencil of uw vinger.

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Als u Notities met iOS 13 of lager gebruikte, moet u ervoor zorgen dat u uw tekeningen bijwerkt en dat u Notities met iCloud configureert of de notities op uw apparaat bewaart. Veel functies van Notities werken niet met andere e-mailaanbieders.

iPhone met uitleg over hoe u een regelgebonden tekening aanmaakt

Een tekening aanmaken

1. Tik in een notitie op de knop 'Markering' .
  2. Kies een kleur en een tekengereedschap, zoals het potlood of de stift.
  3. Gebruik uw vingers om te tekenen of gebruik Apple Pencil op een compatibele iPad.
  4. Tik op 'Gereed'.
  • Als u een fout maakt, tikt u op de gum. Tik vervolgens op het gebied dat u wilt uitgummen. Als u iets per ongeluk uitgumt, tikt u op de knop 'Herstel' .
  • Pas de dikte van uw lijnen en de doorzichtigheid van kleuren aan door opnieuw op uw geselecteerde tekengereedschap te tikken.
  • Als u het tekengebied groter of kleiner wilt maken, sleept u de gele lijn onderaan of bovenaan de tekening om het gebied aan te passen.
  • Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op de knop voor de lassofunctie , teken een cirkel om het deel van de tekening dat u wilt verplaatsen en sleep het naar de gewenste plek. U kunt de lassofunctie ook gebruiken om delen van uw tekening te kopiëren en te plakken.

Lees hoe u kunt tekenen met uw Apple Pencil en iPad.

Tekeningen en handgeschreven werk wijzigen

1. Tik op de knop 'Markering' en vervolgens op de knop voor de lassofunctie .
  2. Selecteer het deel van uw tekening of handgeschreven werk dat u wilt wijzigen. Gebruik uw vinger om een deel van de tekening te omcirkelen of tik en houd een deel van de tekening vast.*
  3. Tik op de selectie om indien nodig een venstermenu te openen en kies vervolgens 'Knip', 'Kopieer', 'Verwijder', 'Lijn uit op vormen', 'Dupliceer', 'Kopieer als tekst', 'Voeg spatie boven in' of 'Vertaal'.

* Als u een deel van de tekening met de lassofunctie omcirkelt, wordt de selectie omgeven door een bewegende stippellijn. Als u een deel van de tekening aanraakt en vasthoudt, wordt de selectie aangegeven met twee gele groottehandgrepen, en kunt u deze handgrepen verplaatsen om het geselecteerde gebied te vergroten of verkleinen.

Meer doen met Notities