Een openbaarvervoerkaart aan Apple Wallet toevoegen

Een openbaarvervoerkaart aan de Wallet-app toevoegen voor ritten met Apple Pay.

Om met het openbaar vervoer te reizen met Apple Pay, hebt u het volgende nodig:

Om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen, hebt u een geschikte betaalkaart in de Wallet-app nodig.

Een openbaarvervoerkaart op uw iPhone of Apple Watch toevoegen

U kunt een openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch.

Een openbaarvervoerkaart toevoegen op uw iPhone

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart' om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen of op 'Vorige kaart' om een openbaarvervoerkaart toe te voegen die u al eerder aan de Wallet-app hebt toegevoegd.
  4. Kies een openbaarvervoerkaart uit de lijst of zoek op locatie of kaartnaam.
  5. Tik op 'Ga door'.
  6. Kies het bedrag dat u op de kaart wilt zetten en tik op 'Voeg toe'.2
  7. Volg de stappen op het scherm om uw aankoop te bevestigen en uw openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Een openbaarvervoerkaart toevoegen op uw Apple Watch

1. Open de Wallet-app op uw Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Voeg kaart toe'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart' om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen of op 'Vorige kaart' om een openbaarvervoerkaart toe te voegen die u al eerder aan de Wallet-app hebt toegevoegd.
  4. Kies een openbaarvervoerkaart uit de lijst.
  5. Tik op 'Ga door'.
  6. Kies het bedrag dat u op de kaart wilt zetten en tik op 'Voeg geld toe'.2
  7. Volg de stappen op het scherm om uw aankoop te bevestigen en uw openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Wanneer u een geschikte openbaarvervoerkaart toevoegt, kan die kaart automatisch worden ingesteld op de Express-modus. Mogelijk kunt u ook geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart in de Wallet-app.

In bepaalde regio's kunnen beperkingen gelden voor het gebruik en de beschikbaarheid van openbaarvervoerkaarten. Neem contact op met uw vervoersbedrijf om te zien of het toevoegen van openbaarvervoerkaarten aan de Wallet-app wordt ondersteund in uw stad of regio.

U kunt kaarten mogelijk niet rechtstreeks toevoegen op een Apple Watch die wordt beheerd met Gezinsconfiguratie.

Uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar Apple Wallet

Als u een fysieke openbaarvervoerkaart hebt, kunt u die kaart en het saldo ervan mogelijk overzetten naar de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch.

Uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw iPhone

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.
  4. Kies een kaart uit de lijst of zoek op locatie of kaartnaam.
  5. Tik op 'Ga door'.
  6. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  7. Voer uw kaartnummer en andere vereiste gegevens in.3
  8. Plaats uw openbaarvervoerkaart op een plat oppervlak en houd de bovenkant van uw iPhone op de kaart totdat u 'Kaart toegevoegd' ziet op het scherm. Dit proces kan een paar minuten duren.

Uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe' en tik vervolgens op 'Openbaarvervoerkaart'.
  4. Kies een kaart uit de lijst of zoek op locatie of kaartnaam.
  5. Tik op 'Ga door'.
  6. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  7. Voer uw kaartnummer en andere vereiste gegevens in.3
  8. Plaats uw openbaarvervoerkaart op een plat oppervlak en houd de bovenkant van uw iPhone op de kaart totdat u 'Kaart toegevoegd' ziet op het scherm. Dit proces kan een paar minuten duren.

Als er een fout wordt weergegeven, zoals 'Geen kaart gevonden' of 'Kaart toevoegen mislukt':

• Als uw iPhone een hoesje heeft, verwijdert u het hoesje of verwijdert u eventueel metaal tussen uw iPhone en uw fysieke kaart.
  • Zorg dat de bovenkant van uw iPhone op de fysieke kaart rust en niet beweegt.
  • Neem contact op met uw vervoersbedrijf om te zien of uw fysieke kaart kan worden overgezet.

Nadat u uw fysieke kaart naar de Wallet-app hebt overgezet, werkt uw fysieke kaart mogelijk niet meer.

De Express-modus gebruiken met uw openbaarvervoerkaart

Met de Express-modus kunt u snel voor ritten betalen met slechts één tikje. U hoeft uw apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of te authenticeren met Face ID, Touch ID of een toegangscode.

Wanneer u een geschikte openbaarvervoerkaart toevoegt, wordt de Express-modus mogelijk standaard ingeschakeld voor die kaart. Of u kunt een geschikte openbaarvervoer- of betaalkaart kiezen als uw Express-moduskaart.

Lees hoe u een openbaarvervoer- of betaalkaart instelt op de Express-modus.

Uw openbaarvervoerkaart tussen apparaten verplaatsen

Een openbaarvervoerkaart kan maar op één apparaat tegelijk in de Wallet-app staan. Als u uw openbaarvervoerkaart op een ander apparaat wilt gebruiken, kunt u deze van uw iPhone naar uw Apple Watch of van de ene iPhone naar de andere verplaatsen.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen van uw iPhone naar uw Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' naast de openbaarvervoerkaart die u wilt verplaatsen.

U kunt de Apple Watch-app gebruiken om de kaart naar uw iPhone terug te verplaatsen wanneer u niet onderweg bent.

Uw openbaarvervoerkaart naar een nieuwe iPhone verplaatsen

1. Open de Wallet-app op uw huidige iPhone en tik op uw openbaarvervoerkaart.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder deze kaart'. Tik op 'Verwijder' om te bevestigen.
  4. Open de Wallet-app op uw nieuwe iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe'.
  5. Tik op 'Vorige kaarten' en kies uw openbaarvervoerkaart.
  6. Voeg uw openbaarvervoerkaart toe op uw nieuwe iPhone.

1. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard. Dit kan worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  2. Een in Hongkong uitgegeven Visa-, Mastercard- of UnionPay-kaart die u voor Apple Pay gebruikt, is vereist om een Octopus-kaart te kopen of op te waarderen in de Wallet-app. Als u een creditcard of betaalkaart hebt die niet in Hongkong is uitgegeven, kunt u in plaats daarvan de Octopus for Tourists-app gebruiken. Om een openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China te kopen of op te waarderen, is een creditcard of betaalkaart van China UnionPay nodig.
  3. In Hongkong zijn uw geboortedatum en Hong Kong ID vereist voor gepersonaliseerde Octopus-kaarten en kaarten waarop de Automatic Add Value Service (AAVS) is ingeschakeld.