Een kaart in Wallet configureren voor openbaar vervoer met Apple Pay

Kies een kaart om ritten mee te betalen via Apple Pay en ontdek hoe u Express-ov inschakelt.

Wat u nodig hebt als u een kaart in Wallet wilt configureren voor openbaar vervoer

Wat u nodig hebt om Express-ov te gebruiken

De app van uw vervoersbedrijf gebruiken

Na het downloaden van de app van uw vervoersbedrijf kunt u deze mogelijk voor extra diensten gebruiken, zoals:

• Een nieuwe openbaarvervoerkaart configureren
  • Het saldo van uw virtuele kaart overboeken
  • Saldo toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart

U moet mogelijk contact opnemen met uw vervoersbedrijf om te kijken of u met hun app saldo aan uw openbaarvervoerkaart kunt toevoegen.

Een kaart voor Express-ov configureren in Wallet

U kunt in Wallet een geschikte kaart configureren voor gebruik met Express-ov.3 Vraag uw vervoersbedrijf welke kaarten in aanmerking komen voor Express-ov in Wallet.  Volg deze stappen om een geschikte betaalkaart of openbaarvervoerkaart te configureren in Wallet:

Een nieuwe betaalkaart configureren

Volg deze stappen om een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart te configureren voor Express-ov met Apple Pay:

Voor een iPhone

1. Open de Wallet-app op uw iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe'.
  2. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen.
  3. Tik op 'Volgende'.
  4. Schakel Express-ov in voor uw nieuwe kaart.

Voor een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Voeg kaart toe'.
  3. Volg de stappen om een nieuwe kaart toe te voegen en tik dan op 'Volgende'.
  4. Schakel Express-ov in voor uw nieuwe kaart.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart configureren in Wallet

U kunt een nieuwe openbaarvervoerkaart configureren om te gebruiken voor Express-ov met Apple Pay in Wallet:

1. Controleer of de regio op uw apparaat juist is.
    • Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrol dan omlaag naar 'Regio'.
    • Voor een Apple Watch opent u de Watch-app op uw iPhone en tikt u op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik dan op 'Algemeen' > 'Taal en regio' en controleer uw regio.
  2. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe' en tik vervolgens op 'Ga door'.
  4. Tik op de openbaarvervoerkaart van uw stad, kies een bedrag om op de kaart te zetten en tik op 'Voeg toe'.4
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw iPhone.
  6. Schakel Express-ov in voor uw nieuwe openbaarvervoerkaart.

Voor het gebruik van openbaarvervoerkaarten kunnen beperkingen gelden op basis van regionale beschikbaarheid. Sommige openbaarvervoerkaarten zijn mogelijk niet beschikbaar in uw regio. Mogelijk moet u contact opnemen met uw vervoersbedrijf om te zien of het toevoegen van openbaarvervoerkaarten aan Wallet wordt ondersteund in uw stad of regio.

De eerste openbaarvervoerkaart die u toevoegt aan Wallet, wordt automatisch uw Express-ov-kaart. U kunt uw Express-ov-kaart op elk moment wijzigen in Wallet.

Nadat uw kaart in Wallet is geconfigureerd, kunt u mogelijk geld aan uw openbaarvervoerkaart toevoegen. U hoeft alleen maar Wallet op uw iPhone of Apple Watch te openen, op uw openbaarvervoerkaart te tikken en op 'Voeg geld toe' te tikken. Als u 'Voeg geld toe' niet ziet, kunt u contact opnemen met uw lokale vervoersbedrijf om te vragen hoe u geld kunt toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart in Wallet.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overmaken naar Wallet

Zorg eerst dat de regio op uw apparaat juist is:

• Ga op een iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrol dan omlaag naar 'Regio'.
  • Voor een Apple Watch opent u de Watch-app op uw iPhone en tikt u op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik dan op 'Algemeen' > 'Taal en regio' en controleer uw regio.

Wanneer uw regio is ingesteld, volgt u deze stappen:

Voor een iPhone

1. Open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' De knop 'Voeg toe' en vervolgens op 'Ga door'.
  2. Tik op de naam van de openbaarvervoerkaart die u wilt toevoegen.
  3. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  4. Voer de 4 of 5 cijfers van uw kaartnummer en andere vereiste informatie in.5
  5. Plaats de bovenkant van de iPhone op de openbaarvervoerkaart, tot u het bericht 'Kaart toegevoegd' op het scherm ziet.  Dit proces kan een paar minuten duren.

Voor een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik dan op 'Voeg kaart toe' en vervolgens op 'Ga door'.
  4. Tik op de naam van de openbaarvervoerkaart die u wilt toevoegen.
  5. Tik op 'Zet bestaande kaart over'.
  6. Volg de stappen om het saldo over te zetten.

Wanneer u het saldo overmaakt naar Wallet, werkt uw fysieke kaart mogelijk niet meer.  Als u de openbaarvervoerkaart die u zoekt niet ziet, is deze mogelijk niet beschikbaar in uw regio.

Als 'Geen kaart gevonden' of 'Kan kaart niet toevoegen' wordt weergegeven

Als uw iPhone een hoesje heeft, verwijdert u het hoesje of verwijdert u eventueel metaal tussen uw iPhone en uw fysieke kaart. Probeer vervolgens uw kaart opnieuw over te zetten naar Wallet. Zorg dat de bovenkant van uw iPhone op de fysieke kaart rust en niet beweegt.

Express-ov inschakelen

Als u Express-ov inschakelt voor een kaart, kunt u snel betalen voor ritten zonder Face ID, Touch ID of een toegangscode te gebruiken. Express-ov inschakelen voor een betaalkaart of openbaarvervoerkaart:

Voor een iPhone

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Express-ov-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Voor een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en selecteer het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Express-ov-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer vervolgens met uw Apple Watch-toegangscode.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen

In tegenstelling tot creditcards en betaalkaarten in Wallet kunnen openbaarvervoerkaarten maar op één apparaat tegelijk staan.2U kunt uw openbaarvervoerkaart van uw iPhone naar uw Apple Watch verplaatsen of van een oude naar een nieuwe iPhone.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen van uw iPhone naar uw Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere Watches hebt, kiest u er één.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de openbaarvervoerkaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen.
  4. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt de Watch-app gebruiken om uw kaart naar uw iPhone terug te verplaatsen wanneer u niet onderweg bent.

Uw openbaarvervoerkaart naar een nieuwe iPhone verplaatsen

1. Open de Wallet-app op uw huidige iPhone en tik op uw openbaarvervoerkaart.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder kaart' en vervolgens op 'Verwijder'.
  4. Open de Wallet-app op uw nieuwe iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' .
  5. Tik onder 'Openbaarvervoerkaarten' op uw openbaarvervoerkaart.
  6. Voeg uw openbaarvervoerkaart toe op uw nieuwe iPhone.

Meer informatie

1. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard. Dit kan worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  2. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  3. Op sommige locaties waar u voor openbaar vervoer kunt betalen met een betaalkaart in de Wallet-app, wordt Express-ov mogelijk automatisch ingeschakeld voor uw apparaat. Kijk waar u Express-ov kunt gebruiken om in het openbaar vervoer te betalen met Apple Pay.
  4. Een in Hongkong uitgegeven Visa-, Mastercard- of UnionPay-kaart die u voor Apple Pay gebruikt, is vereist om een Octopus-kaart te kopen of op te laden in de Wallet-app. Als u een creditcard of betaalkaart hebt die niet in Hongkong is uitgegeven, kunt u in plaats daarvan de Octopus for Tourists-app gebruiken.
  5. In Hongkong zijn uw geboortedatum en Hong Kong ID vereist voor gepersonaliseerde Octopus-kaarten en kaarten waarop de Automatic Add Value Service (AAVS) is ingeschakeld.