Taken voortzetten op uw andere apparaten met Handoff

Met Handoff kunt u beginnen te werken op een apparaat, overschakelen naar een ander apparaat in de buurt en weer verdergaan waar u gebleven was.

iPhone en MacBook Pro met dezelfde webpagina in Safari

Handoff configureren

U kunt Handoff gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Handoff werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• Alle apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
    Als u de Apple ID wilt zien die door Apple Watch wordt gebruikt, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en gaat u naar 'Algemeen' > 'Apple ID'.
  • Op elk apparaat moet Bluetooth ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet wifi ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet Handoff ingeschakeld zijn.

U schakelt Handoff als volgt in:

• Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Selecteer de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.
  • iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirPlay en Handoff' en schakel Handoff in.
  • Apple Watch: tik op de iPhone in de Apple Watch-app op 'Algemeen' en selecteer 'Schakel Handoff in'. (Apple Watch ondersteunt het overschakelen van Watch naar iPhone of Mac.)

Handoff gebruiken

1. Open een app die werkt met Handoff.
    Apps die met Handoff werken, zijn onder andere Mail, Kaarten, Safari, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers, Keynote en veel apps van andere makers.
  2. Gebruik de app om een taak te starten, zoals een e-mail of document schrijven.
  3. Doorgaan op uw andere apparaat:
    • Als u verder werkt op de Mac, klikt u op het Handoff-symbool van de app in het Dock:
      macOS-dock met het symbool van Safari met het label 'Van iPhone'
    • Als u verder werkt op de iPhone, iPad of iPod touch, opent u de Appkiezer, net als wanneer u schakelt tussen apps, en tikt u vervolgens op de banner van de app onderaan het scherm.
      Scherm 'Appkiezer' op de iPhone met de banner 'Van MacBook Pro' van de Mail-app