Een taak voortzetten op uw andere appraten met Handoff

Met Handoff kunt u beginnen te werken op een apparaat, overschakelen naar een ander apparaat in de buurt en weer verdergaan waar u gebleven was.

Handoff configureren

U kunt Handoff gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Handoff werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• Alle apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
    Als u de Apple ID wilt zien die voor Apple Watch wordt gebruikt, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en gaat u naar 'Algemeen' > 'Apple ID'.
  • Op elk apparaat moet Bluetooth ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet wifi ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet Handoff ingeschakeld zijn.

Zo schakelt u Handoff in op uw apparaten:

• Op de Mac: kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Selecteer de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.
  • Op de iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Handoff' en schakel Handoff in.
  • Op de Apple Watch: tik in de Apple Watch-app op de iPhone op 'Algemeen' en schakel Handoff in.
    Apple Watch ondersteunt het overschakelen van Watch naar iPhone of van Watch naar Mac (hiervoor moet op de Mac OS X Yosemite of hoger geïnstalleerd zijn).

Wanneer u Handoff inschakelt, wordt ook Universeel klembord ingeschakeld.

Handoff gebruiken

1. Open een app die werkt met Handoff.
    Apps die met Handoff werken, zijn onder andere Mail, Kaarten, Safari, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers, Keynote en veel apps van andere makers.
  2. Gebruik de app om een taak te starten, zoals een e-mail of document schrijven.
  3. Ga verder met de taak op een ander apparaat:
    • Als u verder werkt op de Mac, klikt u op het symbool van de app in het Dock:
    • Als u verder werkt op de iPhone, iPad of iPod touch, opent u de Appkiezer, net als wanneer u schakelt tussen apps, en tikt u vervolgens op de banner van de app onderaan het scherm.