iCloud-foto's en -video's downloaden

Met iCloud-foto's kunt u op elk apparaat een kopie van uw foto's en video's downloaden.

Foto's en video's downloaden vanaf iCloud.com

Als u kopieën van uw foto's en video's uit iCloud.com wilt bewaren op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op iCloud.com op 'Foto's'.
  2. Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op een foto of video. U kunt meerdere foto's selecteren door erop te tikken. Tik op 'Selecteer alles' om uw hele bibliotheek te selecteren.
  3. Tik op de knop 'Meer' .
  4. Kies 'Download' en tik vervolgens op 'Download' om te bevestigen.

Als uw foto's worden gedownload als zipbestand, leest u hier hoe u dit bestand decomprimeert op uw iPhone, iPad of iPod touch

Op een Mac of pc

1. Klik in iCloud.com op 'Foto's' en selecteer een foto of video. Houd de Command-toets op de Mac of de Ctrl-toets op de pc ingedrukt om meerdere foto's of video's te selecteren.
  2. Klik in de bovenhoek van het venster op de downloadknop het iCloud-downloadsymbool en houd deze ingedrukt. Als u een foto of video wilt downloaden zoals ze oorspronkelijk zijn opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigd origineel'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen, en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF or HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'.*
  3. Klik op 'Download'.

Als uw foto's worden gedownload als zipbestand, leest u hier hoe u dit bestand decomprimeert op uw Mac of pc

Wat er gebeurt als u foto's of video's verwijdert

Houd er rekening mee dat wanneer u een foto verwijdert uit iCloud-foto's, deze ook wordt verwijderd uit iCloud en van alle andere apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID, zelfs als u 'Download en bewaar originelen' of 'Download originelen naar deze Mac' hebt ingeschakeld. Als u ervoor kiest om de originelen te downloaden, heeft dit ook gevolgen voor de opslag op uw apparaat. Lees hier hoe u de opslagruimte op uw apparaat beheert. U kunt ook lezen hoe u AirDrop gebruikt om uw foto's en video's te delen met een ander apparaat.

Foto's en video's downloaden vanuit de Foto's-app

Als u kopieën van uw foto's en video's in volledig formaat wilt downloaden van de Foto's-app naar uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger of iPadOS, of naar uw Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud' en vervolgens op 'Foto's'.
  3. Selecteer 'Download en bewaar originelen'.

Op een Mac

1. Open de app Foto's.
  2. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
  3. Selecteer 'iCloud' en klik op 'Download originelen naar deze Mac'.

Op een pc

Als u een pc gebruikt, kunt u iCloud voor Windows configureren en kopieën van uw foto's en video's downloaden van iCloud-foto's.

Foto's en video's downloaden vanuit gedeelde albums

U kunt kopieën van foto's en video's uit gedeelde albums downloaden naar uw eigen bibliotheek. Meer informatie over het gebruik van gedeelde albums

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Scrol omlaag naar 'Gedeelde albums' en selecteer een album.
  3. Tik op de foto of video en tik vervolgens op deelsymbool.
  4. Kies 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar video'.

Op een Mac

1. Open Foto's en selecteer een gedeeld album in het linkermenu.
  2. Selecteer de foto of video.
  3. Control-klik op een foto en kies 'Importeer'.

Op een pc

In iCloud voor Windows 11.1:

1. Kies het Start-menu > 'iCloud gedeelde albums'.
  2. Klik dubbel op het gedeelde album waaruit u foto's of video's wilt downloaden.
  3. Klik dubbel op een foto of video en kopieer deze naar een andere map op uw computer.

In iCloud voor Windows 7.x:

1. Open een venster in Windows Verkenner.
  2. Klik op 'iCloud-foto's' in het navigatievenster.
  3. Klik dubbel op de map 'Gedeeld'.
  4. Klik dubbel op het gedeelde album waaruit u foto's of video's wilt downloaden.
  5. Klik dubbel op een foto of video en kopieer deze naar een andere map op uw computer.

Als u het volledige album wilt downloaden, opent u een Verkenner-venster of Windows Verkenner-venster (Windows 7), opent u de map 'Afbeeldingen' en vervolgens de map 'iCloud-foto's'. Kopieer de map 'Gedeeld album' naar een andere locatie op uw computer.

Als u hulp nodig hebt bij het downloaden van uw foto's of video's