De Apple TV-app configureren op een smart-tv of streamingapparaat

Koop of huur films, zoek uw favoriete tv-programma's en word abonnee van Apple TV+ en Apple TV-kanalen. Met de Apple TV-app op uw smart-tv of streamingapparaat kunt u meer ontdekken van wat u leuk vindt en alles op één plaats bekijken.

Dit hebt u nodig

• De Apple TV-app is beschikbaar op ondersteunde smart-tv's en streamingapparaten.*
  • Om te controleren of uw apparaat wordt ondersteund, gaat u naar de sectie met apps op uw apparaat en zoekt u de Apple TV-app op. Of zoek in de App Store van uw apparaat naar de Apple TV-app om te zien of de app beschikbaar is. Als u de Apple TV-app niet ziet, neemt u contact op met de fabrikant om te zien of uw apparaat wordt ondersteund.
  • Houd uw Apple ID en wachtwoord bij de hand. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken. U hebt een Apple ID nodig om de Apple TV-app te gebruiken.

*Lees hier welke Samsung-smart-tv'sRoku-streamingapparaten en Amazon Fire TV-apparaten de Apple TV-app ondersteunen.

De Apple TV-app configureren

1. Open de Apple TV-app en selecteer 'Begin met kijken'.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Log in'.
  3. U kunt zich hier op twee manieren met uw Apple ID aanmelden en de configuratie voltooien:
    • Inloggen op mobiel apparaat: gebruik de camera op uw telefoon om de QR-code op het scherm van uw tv te scannen. Volg dan de instructies op uw mobiele apparaat om in te loggen met uw Apple ID en de configuratie te voltooien.
    • Inloggen op deze tv: gebruik de afstandsbediening van uw tv om u handmatig aan te melden met uw Apple ID en de configuratie te voltooien.

Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' om andere Apple ID-accounts toe te voegen voor het aanschaffen van materiaal.

Gebruik de Apple TV-app

Blader door materiaal dat u kunt kopen of huren, ontdek nieuwe dingen en word abonnee van Apple TV+ en alleen de exclusieve kanalen die u wilt bekijken. En dat allemaal in de Apple TV-app.

Op Amazon Fire TV-apparaten kunt u geen materiaal uit de Apple TV-app kopen. Als u materiaal uit de Apple TV-app wilt bekijken op een Amazon Fire TV-apparaat, koopt u het op een ander ondersteund apparaat met de Apple TV-app.

Zoek uw favorieten in de Apple TV-app

U krijgt suggesties voor films en tv-programma's die speciaal voor u zijn gekozen, speciale selecties op basis van alles waarnaar u kijkt en u ontdekt meer van wat u leuk vindt.

Films en tv-programma's kopen

Blader door categorieën om films en tv-programma's te zoeken die u kunt kopen, films te zoeken die u kunt huren en bekijk ze op een van uw Apple apparaten met de Apple TV-app.

Word abonnee van Apple TV+

Met Apple TV+ volgt u originele verhalen van de creatiefste geesten in de televisie- en filmindustrie. En met de Apple TV-app kunt u Apple TV+ kijken op al uw apparaten.

Abonneren op Apple TV-kanalen

Abonneer u alleen op de kanalen waarnaar u kijkt, zonder apps te downloaden, en bekijk materiaal van die kanalen direct in de Apple TV-app.

De Apple TV-app opnieuw instellen

U kunt de Apple TV-app herstellen naar de originele instellingen, al uw persoonlijke informatie verwijderen en uitloggen bij alle accounts. Ga eenvoudig naar 'Instellingen' > 'Stel opnieuw in'.

Als u de Apple TV-app wilt gebruiken, moet u deze opnieuw configureren.

Als u bent ingelogd bij een smart-tv of streamingapparaat waartoe u geen toegang meer hebt

Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij de Apple TV-app op het apparaat van iemand anders of op een apparaat waartoe u geen toegang meer hebt, volgt u deze stappen om uit te loggen.

Op een Mac of pc:

1. Ga naar appleid.apple.com en log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  2. Scrol omlaag naar apparaten en selecteer uw smart-tv of streamingapparaat.
  3. Selecteer 'Verwijder uit account'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Scrol omlaag en tik op uw smart-tv of streamingapparaat.
  3. Tik op 'Verwijder uit account'.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functies van de Apple TV-app kunnen variëren per land of regio. Ontdek wat u kunt kopen in uw land of regio.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.