Een configuratieprofiel installeren op een iPhone of iPad

Meer informatie over het installeren van een profiel in iOS 12.2 of hoger en in iPadOS.

Wanneer u een configuratieprofiel van een website of uit een e-mailbericht downloadt in iOS 12.2 of hoger of in iPadOS, inclusief profielen om u in te schrijven voor Mobile Device Management, moet u naar de Instellingen-app gaan om het te installeren. Als een profiel niet binnen acht minuten na het downloaden is geïnstalleerd, wordt het automatisch verwijderd.

Een profiel installeren

Nadat u een profiel hebt gedownload,* wordt het bericht 'Profiel gedownload' of 'Schrijf je in voor [naam organisatie]' weergegeven. Volg deze stappen om het profiel te installeren:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Profiel gedownload' of 'Schrijf je in voor [naam organisatie]'.
    iPhone-instellingenscherm met het bericht 'Profiel gedownload'
  3. Tik in de rechterbovenhoek op 'Installeer' en volg de instructies op het scherm.

* U kunt slechts één profiel tegelijkertijd installeren. Als u bijvoorbeeld een profiel downloadt en het niet installeert en vervolgens een tweede profiel downloadt, dan kunt u alleen het tweede profiel installeren.

Over profielen die met Mobile Device Management zijn geïnstalleerd

Als systeembeheerder kunt u profielen installeren zonder enige interactie van de gebruiker op apparaten die zijn ingeschreven in Mobile Device Management (MDM). Als u een apparaat in MDM wilt inschrijven, kunt u Apple School Manager of Apple Business Manager gebruiken of handmatig een inschrijvingsprofiel installeren.