Als het geluid uit een draadloze koptelefoon wegvalt of wordt vervormd

Lees wat u moet doen als het geluid uit een Bluetooth-koptelefoon, inclusief AirPods en draadloze Beats-koptelefoons, wegvalt of wordt vervormd.

De Bluetooth-verbinding verbeteren

De koptelefoon communiceert via Bluetooth en Bluetooth-sigalen kunnen in sommige situaties worden verstoord of verzwakt.

Mogelijk wordt de verbinding van de koptelefoon vaker verbroken wanneer u audio streamt dan wanneer u materiaal afspeelt dat op uw apparaat wordt bewaard.* Probeer met de koptelefoon muziek of ander audiomateriaal op uw apparaat te beluisteren, dus niet te streamen, met het betreffende apparaat binnen handbereik. Open de Muziek-app op uw iOS- of Android-apparaat. Open iTunes op een Mac of pc. Speel vervolgens een nummer af waar geen downloadknop downloadsymbool naast staat. Of tik op de knop 'Download' downloadsymbool om het nummer te downloaden.

Als de verbinding bij deze test behouden blijft zonder vervorming, vindt u hier een aantal oplossingen die in andere situaties kunnen helpen:

• Houd uw iPhone dicht bij u en zorg dat er zich geen obstakels, zoals muren of vloeren, bevinden tussen u en het apparaat.
  • Ga indien mogelijk naar een andere plek. Zorg vooral dat u naar een plek gaat waar er niet veel mensen zijn, er geen wifi-activiteit is en waar er geen slecht afgeschermde kabels, magnetrons of draadloze luidsprekers zijn. (U kunt de magnetron of luidsprekers ook uitschakelen).

Als de verbinding van de koptelefoons nog steeds wordt verbroken

Als u de koptelefoon getest heeft zoals beschreven in het vorige gedeelte, maar de audio wordt nog steeds verbroken of valt nog steeds weg, dan koppelt u de koptelefoon los en opnieuw vast.

De koptelefoon loskoppelen

Loskoppelen van een iPhone:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  2. Zoek het apparaat dat u wilt loskoppelen en tik op de knop 'Info' .
  3. Tik op 'Vergeet dit apparaat'.
  4. Herstart de iPhone.

Loskoppelen van een apparaat dat niet van Apple is:

1. Ga op het apparaat dat niet van Apple is naar de instellingen voor Bluetooth en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Als u een Android-apparaat hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Verbindingen' > 'Bluetooth'.
  2. Koppel de koptelefoon los of vergeet deze.
  3. Herstart het apparaat dat niet van Apple is.

De koptelefoon opnieuw koppelen

Koppel of verbind de koptelefoon opnieuw. Zoek de instructies voor de koptelefoon en het apparaat waaraan u het wilt koppelen:

Als de verbinding met de koptelefoon nog steeds wordt verbroken, neemt u contact op met Apple Support.

* Uw audiobron, zoals een iPhone, Mac of Windows-computer, of een Android-telefoon