Een takenlijst aanmaken met Notities

Met Notities kunt u heel eenvoudig takenlijsten aanmaken op uw iPhone, iPad of iPod touch. En met iOS 13 en iPadOS beschikt u over nog meer manieren om uw lijsten te ordenen.

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of uw notities hebt bewaard op uw apparaat. Als u iCloud wilt configureren voor Notities, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' > 'iCloud' en scrolt u naar beneden om 'Notities' in te schakelen. Als u Notities alleen wilt configureren voor uw apparaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities' en selecteert u ''Op mijn [apparaat]'-account'. Veel functies zullen het niet doen met andere e-mailaanbieders.

Een takenlijst aanmaken

1. Open de Notities-app.
  2. Tik op  om een nieuwe notitie aan te maken.
  3. Voer een titel in en tik op Return.
  4. Tik op de knop met het vinkje  om de lijst te beginnen. Iedere keer dat u op Return tikt, wordt er een nieuw item aan de lijst toegevoegd.
  5. Tik op de lege cirkel om een item te markeren als voltooid.

Om een lijst aan te maken in een bestaande notitie, plaatst u de cursor op de plek waar u wilt beginnen. Tik vervolgens op de knop met het vinkje  en voer uw lijst in.

Met iOS 13 en iPadOS beschikt u over nog meer manieren om uw lijsten te ordenen. Dit is wat u kunt doen:

• Items in een andere volgorde zetten door ze te verslepen.
  • Vegen om items te laten inspringen.
  • Afgekruiste onderdelen automatisch onderaan de lijst zetten.
  • Alle items wel of niet afkruisen om opnieuw te beginnen.

Lees hier meer over het opmaken van notities, zoals het toevoegen van titels, koppen en meer.

Meer doen met Notities