Een takenlijst aanmaken met Notities

Met Notities kunt u heel eenvoudig takenlijsten aanmaken op uw iPhone, iPad of iPod touch. En met iOS 13 en hoger en iPadOS beschikt u over nog meer manieren om uw lijsten te ordenen.

Voordat u begint

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of uw notities hebt bewaard op uw apparaat. Ga voor het instellen van Notities met iCloud naar 'Instellingen' > 'Notities' > 'Standaardaccount' en selecteer vervolgens iCloud. Als u Notities alleen wilt configureren voor uw apparaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities' en selecteert u ''Op mijn [apparaat]'-account'. Veel functies zullen het niet doen met andere e-mailaanbieders.

iPhone waarop te zien is hoe u een takenlijst maakt

Een takenlijst aanmaken

1. Open de Notities-app.
  2. Tik op de knop 'Nieuwe notitie' Nieuwe notitie maken om een nieuwe notitie te maken.
  3. Voer een titel in en tik op 'Return'.
  4. Tik op het vinkje symbool met het vinkje om te beginnen met de lijst. Iedere keer dat u op Return tikt, wordt er een nieuw item aan de lijst toegevoegd.
  5. Tik op de lege cirkel om een item te markeren als voltooid.

Om een lijst aan te maken in een bestaande notitie, plaatst u de cursor op de plek waar u wilt beginnen. Vervolgens tikt u op het vinkje symbool met het vinkje en maakt u uw lijst.

Met iOS 13 en iPadOS kunt u uw lijsten onder andere op de volgende manieren ordenen:

• Items in een andere volgorde zetten door ze te verslepen.
  • Vegen om items te laten inspringen.
  • Afgekruiste onderdelen automatisch onderaan de lijst zetten.
  • Alle items wel of niet afkruisen om opnieuw te beginnen.

Lees hier meer over het opmaken van notities door het toevoegen van titels, koppen en meer.

Een lijst delen

1. Opent de Notities-app.
  2. Ga naar de notitie met de lijst en tip op de knop 'Meer' de knop 'Meer'.
  3. Tik op 'Deel notitie' knop 'Deel notitie' en geef aan hoe u wilt delen.

Meer informatie over het delen van notities.

Meer doen met Notities