Een checklist aanmaken met Notities

Lees hier hoe je checklists aanmaakt op je iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat je begint

• Zorg dat de iPhone, iPad of iPod touch de nieuwste versie van iOS of iPadOS heeft.

• Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je Notities hebt geconfigureerd met iCloud of je notities hebt bewaard op je apparaat. Ga voor het configureren van Notities met iCloud naar 'Instellingen' > 'Notities' > 'Standaardaccount' en selecteer vervolgens 'iCloud'. Als je Notities alleen wilt configureren voor je apparaat, ga je naar 'Instellingen' > 'Notities' en selecteer je ''Op mijn [apparaat]'-account'. Veel functies zullen het niet doen met andere e-mailaanbieders.

Een checklist aanmaken

1. Open de Notities-app.

2. Tik op de knop 'Nieuw'Nieuwe notitie aanmaken om een nieuwe notitie aan te maken.

3. Voer een titel in en tik op Return.

4. knop 'Checklist' Iedere keer dat je op Return tikt, wordt er een nieuw item aan de lijst toegevoegd.

5. Tik op de lege cirkel om een item te markeren als voltooid.

iPhone met uitleg over hoe je een takenlijst aanmaakt

Om een lijst aan te maken in een bestaande notitie, plaats je de cursor op de plek waar je wilt beginnen. Tik vervolgens op de knop 'Checklist'knop 'Checklist' en maak je lijst aan.

Je checklists ordenen

Wanneer je een checklists aanmaakt, kun je deze gemakkelijk ordenen. Je kunt een paar dingen doen:

• Items in een andere volgorde zetten door ze te verslepen. Sleep het item in de lijst naar de gewenste plek.

• Vegen om items te laten inspringen. Veeg het lijstitem naar rechts om het te laten inspringen en naar links om het inspringen om te keren.

• Afgevinkte onderdelen automatisch onderaan de lijst zetten. Ga naar 'Instellingen' > 'Notities', tik op 'Sorteer afgevinkte onderdelen' en tik vervolgens op 'Handmatig' of 'Automatisch'.

• Vink items af wanneer je ze hebt voltooid of schakel alle items uit om opnieuw te beginnen.

Een checklist delen

1. Open de Notities-app.

2. Ga naar de notitie met de lijst en tik op de knop 'Deel'No alt supplied for Image.

3. Kies 'Werk samen' en selecteer vervolgens hoe je je uitnodiging wilt verzenden.

Meer doen met Notities

Meer informatie over Notities op je iPhone, iPad en iPod touch.