Als u geen audio kunt opnemen na de installatie van macOS Mojave

Nadat u macOS Mojave hebt geïnstalleerd op uw Mac, kunt u mogelijk geen audio opnemen in apps als Logic Pro X, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro X of audio- en video-apps van derden.

Wanneer u na de installatie van macOS Mojave probeert op te nemen, ziet u mogelijk een waarschuwing dat geluidsinvoer niet toegankelijk is.Het kan ook zijn dat u geen geluid hoort of golfvormen of bewegingen van geluidsmeters ziet tijdens het opnemen. Om audio op te nemen, verleent u toestemming aan de app voor toegang tot geluidsingangen:

1. Sluit de app die u gebruikt om audio op te nemen.
  2. Kies op uw Mac het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op 'Privacy'.
  3. Klik op 'Microfoon'.
  4. Schakel het aankruisvak naast een app in zodat deze toegang heeft tot de ingebouwde microfoon op uw Mac, een externe USB-microfoon of de ingangen van een externe audio-interface.
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen. Als u een USB-microfoon of een extern audioapparaat gebruikt en nog steeds geen audio kunt opnemen, neemt u contact op met de fabrikant voor software-updates en informatie over compatibiliteit.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.