Als u geen geluid kunt opnemen na de installatie van macOS Mojave of hoger

Nadat u macOS Mojave of hoger hebt geïnstalleerd op uw Mac, kunt u mogelijk geen audio opnemen in apps zoals Logic Pro X, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro X of audio- en video-apps van andere makers.

Na installatie van macOS Mojave of hoger ziet u, wanneer u probeert op te nemen, mogelijk een waarschuwing dat de audio-ingang niet toegankelijk is.Het kan ook zijn dat u geen geluid hoort of golfvormen of bewegingen van geluidsmeters ziet tijdens het opnemen. Om audio op te nemen, verleent u toestemming aan de app voor toegang tot geluidsingangen:

1. Sluit de app die u gebruikt om audio op te nemen.
  2. Kies op uw Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en vervolgens op 'Privacy'.
  3. Klik op 'Microfoon'.
  4. Schakel het aankruisvak naast een app in om de app toegang te geven tot de ingebouwde microfoon op uw Mac, een externe USB-microfoon of de ingangen op een externe audio-interface.
  5. Open de app en probeer opnieuw audio op te nemen.

Als u een externe microfoon of een externe audio-interface gebruikt om audio op te nemen en het nog steeds niet werkt, neemt u contact op met de fabrikant van uw apparaat voor informatie over software-updates en compatibiliteit.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.