Dual-sim gebruiken met twee nanosimkaarten

De iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max en de iPhone XR beschikken in het vasteland van China, Hongkong en Macau over dual-sim met twee nanosimkaarten. U hebt dan twee telefoonnummers waarmee u gesprekken kunt voeren en tekstberichten kunt verzenden en ontvangen.

Als u zich niet in het vasteland van China bevindt of als u zich in Hongkong of Macau bevindt en over een iPhone XS beschikt, leest u hoe u dual-sim gebruikt met een eSIM.

Hier zijn enkele van de vele manieren waarop u dual-sim kunt gebruiken:

• Gebruik één nummer voor zakelijke telefoongesprekken en een ander nummer voor persoonlijke telefoongesprekken.
  • Voeg een lokaal data-abonnement toe wanneer u naar het buitenland reist.
  • Regel afzonderlijke abonnementen voor mobiele data en bellen.

Met iOS 13 kunt u met allebei uw telefoonnummers audio- en FaceTime-gesprekken voeren en ontvangen, en berichten versturen en ontvangen met behulp van iMessage, sms en -mms.* U kunt met uw iPhone één mobieledatanetwerk tegelijkertijd gebruiken.

* Hierbij wordt gebruikgemaakt van Dual SIM Dual Standby-technologie (DSDS), wat betekent dat u met beide simkaarten kunt bellen en gebeld kunt worden.

Wat u nodig hebt

Om dual-sim te gebruiken, hebt u iOS 12.1 of hoger, twee nanosimkaarten en een van deze iPhone-modellen:

• iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

U installeert de nanosimkaarten als volgt:

Plaats een paperclip of simkaartverwijdertool in de smalle gleuf van de simkaarthouder en duw deze vervolgens naar binnen om de simkaarthouder te verwijderen. Let op de inkeping in een van de hoeken van de nieuwe simkaart. Plaats de nieuwe simkaart onder in de houder. De simkaart past vanwege de inkeping maar op één manier in de houder. Plaats vervolgens de andere simkaart in de bovenste houder.

Nadat de twee nanosimkaarten zijn geplaatst, plaatst u de simkaarthouder volledig terug in het apparaat. Let erop dat de richting hetzelfde moet zijn als bij het verwijderen van de houder. De houder past maar op één manier in het apparaat.

Als uw simkaarten zijn beveiligd met een pincode, moet u goed letten op de positie (voor of achter) van beide simkaarten in de houder. Voer zorgvuldig de pincodes van de voorste en achterste simkaart in als hierom wordt gevraagd.

Uw abonnementen van een label voorzien

Voorzie uw abonnementen van een label, nadat uw tweede abonnement is geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld het ene abonnement 'Zakelijk' labelen en het andere abonnement 'Persoonlijk'.

U gebruikt deze labels wanneer u kiest welk telefoonnummer u wilt gebruiken voor het bellen en voor het ontvangen van telefoongesprekken en voor het opstellen en ontvangen van berichten. Dit kunt u doen door een nummer te koppelen aan mobiele data en een nummer toe te wijzen aan uw contacten, zodat u weet welk nummer u gebruikt.

Als u later van gedachten verandert, kunt u uw labels wijzigen door naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data' te gaan en op het nummer te tikken waarvan u het label wilt wijzigen. Tik vervolgens op 'Label mobiel abonnement' en selecteer een nieuw label of voer een aangepast label in.

Een standaardnummer instellen

Kies een nummer dat u wilt gebruiken wanneer u belt of een bericht verstuurt naar iemand die niet in uw Contacten-app staat. Kies welk mobiel abonnement u wilt gebruiken voor iMessage en FaceTime. Met iOS 13 kunt u kiezen voor een van de twee nummers of voor beide.

Op dit scherm kiest u een nummer als uw standaardnummer. U kunt ook kiezen welk nummer alleen voor mobiele data moet worden gebruikt. Uw andere nummer wordt dan uw standaardnummer. Als u wilt dat uw iPhone mobiele data van beide abonnementen gebruikt, afhankelijk van dekking en beschikbaarheid, dan schakelt u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe’ in.

Twee telefoonnummers voor telefoongesprekken, berichten en data gebruiken

Nu uw iPhone is geconfigureerd met twee telefoonnummers, kunt u deze als volgt gebruiken.

Uw iPhone laten onthouden welk nummer u gebruikt

Wanneer u een van uw contacten belt, hoeft u niet telkens te kiezen welk nummer u wilt gebruiken. Uw iPhone gebruikt standaard hetzelfde nummer als waarmee u dat contact voor het laatst hebt gebeld. Als u dat contact niet hebt gebeld, gebruikt uw iPhone uw standaardnummer. Als u wilt, kunt u opgeven welk nummer u wilt gebruiken voor uw gesprekken met een contact. Volg deze stappen:

1. Tik op het contact.
  2. Tik op 'Mobiel abonnement van voorkeur'.
  3. Tik op het nummer dat u voor dat contact wilt gebruiken.

Mensen bellen en gesprekken ontvangen

U kunt met een van de twee telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen.

Wanneer u een gesprek voert met iOS 13 en de aanbieder van uw andere telefoon ondersteunt 'Bellen via wifi', dan kunt u inkomende gesprekken op uw andere nummer beantwoorden. U moet 'Sta schakelen tussen mobiele data toe’ inschakelen wanneer u een gesprek voert met een datalijn die niet uw standaardlijn is. Of, als u het gesprek negeert en u voicemail hebt geconfigureerd met uw aanbieder, ontvangt u een melding voor gemiste gesprekken en wordt het gesprek doorgestuurd naar voicemail. Raadpleeg de aanbieder voor informatie over de beschikbaarheid van 'Bellen via wifi’ en ontdek of er sprake is van aanvullende kosten of aanvullende data van uw data-aanbieder.

Als uw aanbieder ‘Bellen via wifi’ niet ondersteunt of u hebt ‘Bellen via wifi’ niet ingeschakeld,1 en u voert vervolgens een gesprek, dan wordt een inkomend gesprek op uw andere telefoonnummer doorgestuurd naar voicemail, mits u voicemail hebt geconfigureerd met uw aanbieder.2 U ontvangt echter geen melding voor gemiste gesprekken van uw secundaire nummer. Wisselgesprek werkt voor inkomende gesprekken op hetzelfde telefoonnummer. U kunt gesprekken doorschakelen inschakelen en alle gesprekken van het ene nummer naar het andere doorschakelen om te voorkomen dat u een belangrijk gesprek mist. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

1. Of als u iOS 12 gebruikt. Update voor iOS 13 om gesprekken te ontvangen wanneer u uw andere nummer gebruikt.

2. Als dataroaming is ingeschakeld voor het nummer dat mobiele data gebruikt, worden Visual Voicemail en mms-berichten uitgeschakeld voor uw telefoonnummer voor alleen spraak.

Van telefoonnummer wisselen voor een gesprek

U kunt van telefoonlijn wisselen voordat u belt. Als u iemand in uw lijst met favorieten belt, volgt u deze stappen:

1. Tik op .
  2. Tik op het huidige telefoonnummer.
  3. Tik op uw andere nummer.

Volg deze stappen als u het toetsenblok gebruikt:

1. Voer het telefoonnummer in.
  2. Tik op het telefoonnummer bovenaan het scherm.
  3. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

Berichten versturen met iMessage en sms/mms

U kunt iMessage of sms/mms gebruiken om berichten te versturen met een van de twee telefoonnummers.* U kunt van telefoonnummer wisselen voordat u een iMessage of sms/mms-bericht verstuurt. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Voer de naam van uw contact in.
  4. Tik op het huidige telefoonnummer.
  5. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

* Er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

Lees meer over dual-sim-statussymbolen

De symbolen in de statusbalk bovenaan het scherm geven de signaalsterkte van uw twee aanbieders weer. Lees wat de statussymbolen betekenen.

U kunt meer statussymbolen zien wanneer u het bedieningspaneel opent.

De statusbalk geeft aan dat Aanbieder 1 gebruikmaakt van LTE en Aanbieder 2 van ‘Bellen via wifi’.

De statusbalk geeft aan dat Aanbieder 1 gebruikmaakt van LTE en dat Aanbieder 2 de mobiele data van Aanbieder 1 gebruikt.

Uw mobieledatanummer wijzigen

U kunt één nummer tegelijk gebruiken voor mobiele data. Volg deze stappen als u wilt wijzigen welk nummer mobiele data gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk'.
  3. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken voor mobiele data.

Als u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' inschakelt, schakelt uw nummer voor alleen spraak automatisch over op het gebruik van spraak en data tijdens een audiogesprek via dat nummer.* Zo kunt u zowel spraak als data gebruiken tijdens het gesprek.

Als u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' uitschakelt en actief bent op een nummer voor spraak anders dan uw geselecteerde nummer voor mobiele data, kunt u tijdens het gesprek niet gebruikmaken van mobiele data.

Volg deze stappen om 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' in te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op 'Mobiele data'.
  3. Schakel 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' in.

* Uw lijn voor data schakelt automatisch gedurende het gesprek. 'Schakel tussen mobiele data' werkt niet als u momenteel dataroaming gebruikt. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

Mobiele instellingen beheren

Volg deze stappen om uw mobiele instellingen voor elk van uw abonnementen te wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op het nummer dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op elke optie en stel deze in zoals u dat anders ook doet.