Uw Apple Watch verbinden met wifi

Wanneer uw iPhone niet in de buurt is, kan uw Apple Watch verbinding maken met wifi. Als u wilt kiezen met welk wifinetwerk uw Apple Watch verbinding maakt, hebt u watchOS 5 of hoger nodig.

Scherm 'Wifi-instellingen'

Een wifinetwerk kiezen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Wifi'. Uw apparaat zoekt automatisch naar netwerken.
  3. Tik op de naam van het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Apple Watch kan alleen verbinding maken met 2,4 GHz-wifinetwerken.
  4. Voer het wachtwoord in met Scribble als u hierom wordt gevraagd. Als u een Scribble-teken wilt wijzigen, draait u de Digital Crown om meer opties te zien, zoals hoofdletters of kleine letters.
  5. Tik op 'Verbind'.

U kunt Scribble in deze talen gebruiken: Engels (Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten), Frans (Frankrijk en Canada), Duits en Italiaans.

Optie 'Vergeet dit netwerk' op Apple Watch

Een wifinetwerk vergeten

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Wifi' en tik vervolgens op de naam van het netwerk waarmee u bent verbonden.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk'.

Compatibele wifinetwerken vinden

De Apple Watch kan verbinding maken met een wifinetwerk:

• Als de iPhone, terwijl deze via Bluetooth is verbonden met de Watch, eerder verbinding heeft gemaakt met het netwerk.
  • Als het wifinetwerk 802.11b/g/n 2,4 GHz is.

De Apple Watch maakt geen verbinding met een 5 GHz-wifinetwerk of openbare netwerken die inlognamen, abonnementen of profielen vereisen. Deze netwerken, aangeduid als captive of ingesloten netwerken,kunnen gratis en betaalde netwerken zijn in bedrijven, scholen, studentenflats, appartementen, hotels en winkels. Wanneer uw Apple Watch verbinding maakt met een compatibel wifinetwerk in plaats van met uw iPhone-verbinding, wordt het wifisymbool het wifisymbool weergegeven in het bedieningspaneel.

Instellingen voor automatische hotspots aanpassen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wifi'.
  3. Scrol naar 'Instellingen automatische hotspot', tik op de instelling en kies een optie.

Verbinding maken met andere netwerken