Als u de waarschuwing 'De installatie kan niet worden voortgezet als Boot Camp is geconfigureerd' ziet

Deze waarschuwing verschijnt wanneer u macOS Mojave 10.14 installeert op bepaalde iMac-modellen die zijn geconfigureerd met harde schijven van 3 TB. Lees meer over de opties voor het installeren van macOS Mojave op deze modellen.

'De installatie kan niet worden voortgezet als Boot Camp is geconfigureerd' verschijnt wanneer u macOS Mojave probeert te installeren op deze computers met een bestaande Boot Camp-partitie:

• iMac (27-inch, eind 2012) met een harde schijf van 3 TB
  • iMac (27-inch, eind 2013) met een harde schijf van 3 TB
  • iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) met een harde schijf van 3 TB

De waarschuwing verschijnt omdat het bestaande Windows-partitieschema van Boot Camp conflicteert op deze modellen met APFS, het bestandssysteem dat in macOS Mojave wordt gebruikt.

Als u een iMac (27-inch, eind 2012) hebt, kunt u macOS Mojave installeren met behulp van de onderstaande stappen. Na de update kunt u Boot Camp echter niet gebruiken om Windows te installeren.

Als u een iMac (27-inch, eind 2013) of iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) hebt, volgt u de onderstaande stappen om macOS Mojave te installeren en vervolgens Windows te installeren met Boot Camp.

iMac (27-inch, eind 2012) met een harde schijf van 3 TB

Nadat u macOS Mojave hebt geïnstalleerd, kunt u Boot Camp niet gebruiken om Windows op iMac (27-inch, eind 2012) te installeren met een harde schijf van 3 TB.

macOS Mojave installeren op dit model:

1. Maak een reservekopie van uw Windows-gegevens zodat u deze kunt herstellen als u Windows op een andere computer installeert.
  2. Gebruik de Boot Camp-assistent om de Boot Camp-partitie te verwijderen.
  3. Installeer macOS Mojave.

iMac (27-inch, eind 2013) of iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) met een harde schijf van 3 TB

macOS Mojave en Windows 10 installeren op deze twee modellen:

1. Maak een reservekopie van uw Windows-gegevens.
  2. Gebruik de Boot Camp-assistent om de Boot Camp-partitie te verwijderen.
  3. Installeer macOS Mojave.
  4. Gebruik de Boot Camp-assistent om Windows 10 te installeren.*
  5. Herstel uw Windows-gegevens vanaf een reservekopie, indien nodig.

* macOS Mojave accepteert nieuwe installaties van Windows 10 of hoger.