Deelsuggesties gebruiken in Foto's

Op het tabblad 'Voor jou' in Foto's staan deelsuggesties voor terugblikken uit uw bibliotheek die u naar vrienden kunt sturen. Zij kunnen vervolgens foto's met u delen van dezelfde gebeurtenis.

Deelsuggesties maakt verzamelingen van foto's en video's die ongeveer op dezelfde tijd en plaats zijn gemaakt. Zo kunt u gemakkelijk terugblikken delen.

Personen met wie u deelt, ontvangen een bericht met een koppeling naar iCloud.com, waar ze uw foto's kunnen bekijken. Uw gedeelde verzameling blijft gedurende 30 dagen actief. U kunt op elk gewenst moment stoppen met het delen van de verzameling.

Als u een plek wilt aanmaken om samen foto's te verzamelen en te delen voor onbepaalde tijd, kunt u Gedeelde albums gebruiken. U kunt ook eens kijken naar de mogelijkheden voor het versturen van foto's en video's met Berichten.

Deelsuggesties op de iPhone

Foto's delen via Deelsuggesties

1. Schakel iCloud-foto's in op uw iPhone, iPad en iPod touch.
  2. Open de app Foto's.
  3. Tik op het tabblad 'Voor jou' en ga naar 'Deelsuggesties'.
  4. Veeg naar links om alle voorgestelde verzamelingen te doorzoeken en tik vervolgens op een verzameling om deze te delen.
  5. Tik op 'Volgende' om alles te delen of tik op 'Selecteer' en geef aan welke onderdelen u niet wilt opnemen.
  6. Kies de mensen waarmee u de onderdelen wilt delen. Als Foto's mensen op de foto herkent, verschijnen hun namen automatisch. De namen van mensen waarmee u eerder foto's mee hebt gedeeld, kunnen ook verschijnen. Deselecteer de personen waarmee u de foto niet wilt delen. Tik op 'Voeg personen toe' om meer vrienden te selecteren.
  7. Tik op de knop 'Deel via Berichten'. Er verschijnt een Berichten-venster met daarin de ontvangers en een voorbeeld van het bericht dat ze ontvangen.
  8. U kunt nu een opmerking toevoegen als u dat wilt. Vervolgens tikt u op de knop 'Stuur' van Berichten.

gedeelde foto's toevoegen aan uw eigen bibliotheek

'Deel terug' gebruiken om de verzameling compleet te maken

Als ontvangers van uw verzameling op de koppeling in Berichten tikken, wordt Foto's geopend en worden alle items getoond die u hebt gedeeld.* Ze kunnen dan op 'Voeg alle toe' tikken om uw foto's en video's in volledige resolutie toe te voegen aan hun eigen bibliotheek.

Als Foto's detecteert dat uw vrienden onderdelen in hun bibliotheek hebben staan die mogelijk op dezelfde tijd en plaats zijn gemaakt, verschijnt het gedeelte 'Deel terug' onder de verzameling die u hebt gestuurd. Als ze op 'Bekijk' tikken, toont Foto's de onderdelen die mogelijk bij dezelfde gelegenheid zijn gemaakt. Dat kunnen bijvoorbeeld foto's zijn van een strandfeest waar u samen bent geweest.

Uw vrienden kunnen dan de items selecteren die ze met u willen delen. Vervolgens tikken ze op 'Deel' om de foto's aan u te sturen die ze gemaakt hebben vanuit een ander camerastandpunt of van momenten waarvan u geen foto's hebt.

* Als een ontvanger de koppeling in Berichten op de Mac opent, verschijnt de verzameling op een webpagina. 'Deel terug' is dan niet beschikbaar. U hebt iOS 12 of hoger nodig om foto's van dezelfde gebeurtenis te delen op een iPhone, iPad of iPod touch.

Uw recent gedeelde verzamelingen bekijken of stoppen met het delen ervan

Op het tabblad 'Voor jou' ziet u de verzamelingen die u hebt gedeeld. Hier kunt u ook stoppen met het delen van de verzamelingen die nog beschikbaar zijn.

1. In de Foto's-app tikt u op het tabblad 'Voor jou'. Vervolgens zoekt u naar 'Recent gedeeld'.
  2. Veeg naar links om de verzamelingen te zien die u hebt gedeeld of hebt ontvangen. Tik op een verzameling om de foto's en video's te zien die daarin staan.
  3. Als u een van uw verzamelingen niet meer wilt delen en de beschikbaarheidstermijn van 30 dagen nog niet is verstreken, tikt u op de knop 'Meer' de blauwe cirkel met drie puntjes en vervolgens op 'Stop delen'. Tik nogmaals op 'Stop delen' om dit te bevestigen.