Het activeringsslot op je Mac

Het activeringsslot zorgt ervoor dat niemand je Mac kan gebruiken als deze wordt gestolen of zoekraakt.

Dankzij het activeringsslot blijft je Mac veilig, zelfs als deze zoekraakt of wordt gestolen en maak je meer kans om de Mac terug te krijgen. Als het activeringsslot is ingeschakeld, is je Apple ID-wachtwoord of de toegangscode voor het apparaat vereist om 'Zoek mijn' uit te schakelen, je Mac te wissen of deze opnieuw te activeren en gebruiken. Zelfs als je je Mac op afstand wist, kan het activeringsslot ervoor blijven zorgen dat niemand anders de Mac opnieuw activeert zonder jouw toestemming. Je moet simpelweg 'Zoek mijn' ingeschakeld houden en je Apple ID en wachtwoord onthouden.

Schakel 'Zoek mijn' in om het activeringsslot in te schakelen

Als je Mac voldoet aan de systeemvereisten voor het activeringsslot, hoef je alleen maar 'Zoek mijn' in te schakelen om het te activeren. Het blijft ingeschakeld zolang Zoek mijn ingeschakeld blijft. Meer informatie over 'Zoek mijn'.

macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op je naam (Apple ID) in de navigatiekolom.

3. Klik aan de rechterkant op 'iCloud'.

4. Klik op de knop 'Toon meer apps' (of de knop 'Toon alles') aan de rechterkant, klik vervolgens op 'Zoek mijn Mac' en schakel deze optie in.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID'.

3. Klik op 'iCloud' in de navigatiekolom.

4. Schakel het aankruisvak 'Zoek mijn Mac' aan de rechterkant in.

Om het activeringsslot uit te schakelen, moet je 'Zoek mijn' uitschakelen

Om het activeringsslot uit te schakelen, moet je 'Zoek mijn' uitschakelen. Kun je 'Zoek mijn' niet uitschakelen?

macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op je naam (Apple ID) in de navigatiekolom.

3. Klik aan de rechterkant op 'iCloud'.

4. Scrol omlaag en schakel 'Zoek mijn Mac' uit. Voer vervolgens je Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

5. Klik op de knop 'Toon meer apps' (of de knop 'Toon alles') aan de rechterkant, klik vervolgens op 'Zoek mijn Mac' en schakel deze optie uit. Voer het wachtwoord van je Apple ID in wanneer je hierom wordt gevraagd.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID'.

3. Klik op 'iCloud' in de navigatiekolom.

4. Schakel het aankruisvak rechts voor 'Zoek mijn Mac' uit en voer vervolgens je Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Als je 'Zoek mijn' niet kunt uitschakelen

Als je 'Zoek mijn' niet kunt uitschakelen bij de iCloud-instellingen, gebruik je een van deze andere methoden om het activeringsslot uit te schakelen:

Als de door een vorige eigenaar gebruikte Mac een venster van het activeringsslot weergeeft waarin wordt gevraagd om de Apple ID van iemand anders, moet de vorige eigenaar wellicht het activeringsslot voor je verwijderen.

Systeemvereisten voor het activeringsslot

Het activeringsslot is beschikbaar op Mac-computers met Apple silicon en Mac-computers met de Apple T2 Security-chip. Extra vereisten: