Memoji gebruiken op uw iPhone X of iPad Pro

Met een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch kunt u een Memoji maken die past bij uw persoonlijkheid en stemming. Vervolgens kunt u zo veel alter ego's toevoegen als u wilt in Berichten en FaceTime.

Memoji

een memoji maken

Uw eigen Memoji maken

Op een iPhone X of nieuwer of iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch:

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool, veeg vervolgens naar rechts en tik op 'Nieuwe Memoji' voeg nieuwe memoji toe.
  3. Pas vervolgens de eigenschappen van uw Memoji aan, zoals huidskleur, type haar, ogen en meer.
  4. Tik op 'Gereed'.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Memoji te gebruiken.

Uw Memoji gebruiken

Het is nu tijd om uw Memoji in Berichten of FaceTime te gaan gebruiken.

memoji in berichten

Berichten

Als u een geanimeerde Memoji of een Memoji-sticker wilt versturen:

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Veeg naar links om uw Memoji te kiezen. Kijk vervolgens naar uw iPhone of iPad.
  4. Tik op opnamesymbool om op te nemen en op 'Stop opname' om de opname te stoppen. U kunt gedurende dertig seconden opnemen. Als u een andere Memoji wilt kiezen bij dezelfde opname, tikt u op een andere Memoji die u hebt gemaakt. Als u een Memoji-sticker wilt maken, moet u uw vinger op de Memoji houden en deze naar de berichtenreeks slepen. Als u een Memoji wilt verwijderen, tik dan op verwijdersymbool.
  5. Tik op verzendsymbool om het bericht te versturen.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Memoji te gebruiken.

FaceTime

1. Open FaceTime en voer een gesprek.
  2. Tik op effectensymbool wanneer het gesprek start.
  3. Tik op de Memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste Memoji of tik op x-symbool om door te gaan zonder Memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2 t/m 4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw Animoji of Memoji te wijzigen of te verwijderen.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Memoji te gebruiken.

Uw Memoji gebruiken met camera-effecten

Met camera-effecten in iOS 12 kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. Maak en deel snel een foto of video met Memoji:

1. Open Berichten en tik op 'Schrijf bericht' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op camerasymbool en maak vervolgens een foto of video.
  3. Tik achtereenvolgens op effectensymbool en animoji-symbool en kies vervolgens de Memoji die u wilt gebruiken. U kunt meer effecten toevoegen aan uw foto of video.
  4. Nadat u uw Memoji hebt gekozen, tikt u op x-symbool in de rechterbenedenhoek en vervolgens op symbool met een grijze cirkel.
  5. Tik op blauw verzendsymbool om de foto of video te versturen of tik op 'Gereed' om een ​persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto.

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Animoji en Memoji te gebruiken.

Uw Memoji beheren

Wilt u een Memoji wijzigen die u al hebt gemaakt? U kunt de functies van een bestaande Memoji wijzigen, een bestaande Memoji dupliceren en nieuwe functies toevoegen of een Memoji verwijderen.

1. Open Berichten en tik op 'Stel bericht op' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool, veeg naar rechts totdat u de Memoji hebt gevonden die u zoekt en tik vervolgens op meer-symbool.
  3. Kies 'Wijzig', 'Dupliceer' of 'Verwijder'.

Als u wilt dat uw Memoji tussen een iPhone X of nieuwer of iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch synchroniseert, moet iCloud Drive zijn ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud Drive'.

Doe meer met uw berichten

U hebt een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch nodig om Memoji te gebruiken.