Memoji gebruiken op uw iPhone X of iPad Pro

Met een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) kunt u een memoji aanmaken die past bij uw persoonlijkheid en stemming. Vervolgens kunt u zo veel alter ego's toevoegen als u wilt in Berichten en FaceTime.

Memoji

een memoji aanmaken

Uw eigen memoji aanmaken

Op een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie):

1. Open Berichten en tik op stel bericht op om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool, veeg vervolgens naar rechts en tik op 'Nieuwe memoji' voeg nieuwe memoji toe.
  3. Pas vervolgens de eigenschappen van uw memoji aan, zoals huidskleur, type haar, ogen en meer.
  4. Tik op 'Gereed'.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om memoji te gebruiken.

Uw memoji gebruiken

Het is nu tijd om uw memoji in Berichten of FaceTime te gaan gebruiken.

memoji in berichten

Berichten

Een geanimeerde memoji of een memoji-sticker versturen:

1. Open Berichten en tik op stel bericht op om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool
  3. Veeg naar links om uw memoji te kiezen. Kijk vervolgens naar uw iPhone of iPad.
  4. Tik op opnamesymbool om op te nemen en op stop opname om de opname te stoppen. U kunt gedurende 30 seconden opnemen. Als u een andere memoji wilt kiezen bij dezelfde opname, tikt u op een andere memoji die u hebt aangemaakt. Als u een memoji-sticker wilt aanmaken, moet u uw vinger op de memoji houden en deze naar de berichtenreeks slepen. Als u een memoji wilt verwijderen, tikt u op verwijdersymbool.
  5. Tik op verzendsymbool om te versturen.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om memoji te gebruiken.

FaceTime

1. Open FaceTime en voer een gesprek.
  2. Tik op effectensymbool wanneer het gesprek start.
  3. Tik op de memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste memoji of tik op x-symbool om door te gaan zonder memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2-4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw animoji of memoji te wijzigen of te verwijderen.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om memoji te gebruiken.

Uw memoji gebruiken met camera-effecten

Met camera-effecten in iOS 12 kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. Snel een foto of video met memoji aanmaken en delen:

1. Open Berichten en tik op schrijf bericht om een nieuw bericht aan te maken. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op camerasymbool en maak vervolgens een foto of video.
  3. Tik achtereenvolgens op effectensymbool en animoji-symbool en kies vervolgens de memoji die u wilt gebruiken. U kunt meer effecten toevoegen aan uw foto of video.
  4. Nadat u uw memoji hebt gekozen, tikt u op x-symbool in de rechterbenedenhoek en vervolgens op symbool met een grijze cirkel.
  5. Tik op blauw verzendsymbool om de foto of video te versturen of tik op 'Gereed' om een persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto of video niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto of video.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om animoji en memoji te gebruiken.

Uw memoji beheren

Wilt u een memoji wijzigen die u al hebt aangemaakt? U kunt de eigenschappen van een bestaande memoji wijzigen, een bestaande memoji dupliceren en nieuwe eigenschappen toevoegen of een memoji verwijderen.

1. Open Berichten en tik op stel bericht op om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op animoji-symbool, veeg naar rechts totdat u de memoji hebt gevonden die u zoekt en tik vervolgens op meer-symbool.
  3. Kies 'Wijzig', 'Dupliceer' of 'Verwijder'.

Als u uw memoji op al uw compatibele apparaten wilt gebruiken,* moet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld voor uw Apple ID en moet u zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID op alle apparaten. U moet ook iCloud Drive hebben ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud Drive'.

* U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om memoji te gebruiken.

Meer doen met uw berichten

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om memoji te gebruiken.