Gebruik valdetectie met Apple Watch Series 4

Als Apple Watch Series 4 een harde val detecteert, kan het apparaat u verbinden met hulpdiensten, indien nodig.

Zo werkt het

Als Apple Watch Series 4 een aanzienlijke, harde val detecteert terwijl u uw Watch draagt, tikt het apparaat u op uw pols, klinkt er een alarmsignaal en wordt een waarschuwing weergegeven. U kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met de hulpdiensten of de waarschuwing af te wijzen door op "Ik ben gevallen, maar ik ben OK" of "Ik ben niet gevallen" te tikken.

Apple Watch met het bericht

Als de Apple Watch detecteert dat u zich beweegt, zal het apparaat wachten tot u op de waarschuwing reageert en zal het niet automatisch de hulpdiensten bellen. Als de Apple Watch detecteert dat u ongeveer een minuut lang geen beweging hebt gemaakt, begint de aftelperiode van 15 seconden, terwijl u op uw pols wordt getikt en er een alarmsignaal klinkt. Het alarmsignaal klinkt steeds harder, zodat u of iemand in de omgeving het alarm kan horen.Als het aftellen is beëindigd, belt de Apple Watch automatisch de hulpdiensten. Vervolgens stuurt het een bericht met uw locatie naar uw SOS-contactpersonen om hen te laten weten dat Apple Watch een harde val heeft gedetecteerd en de hulpdiensten heeft gebeld.

De Apple Watch vindt uw SOS-contactpersonen via uw Medisch ID. Polsdetectie moet ingeschakeld zijn om ervoor te zorgen dat uw Watch automatisch de hulpdiensten belt. Open de app 'Instellingen' op de Apple Watch, tik op 'Algemeen' en controleer dan of 'Polsdetectie' is ingeschakeld. Vallen worden ook automatisch in de app 'Gezondheid' vastgelegd, tenzij u antwoordt dat u niet bent gevallen wanneer de Apple Watch u hierom vraagt. U kunt uw valgeschiedenis bekijken door de app 'Gezondheid' te openen op uw iPhone, op het tabblad 'Gezondheidsgegevens' te tikken en vervolgens op 'Resultaten' te tikken.

Hulpdiensten bellen

Om de hulpdiensten te bellen, schuift u de schuifbalk 'SOS-noodmelding' in de waarschuwing. Apple Watch belt de hulpdiensten automatisch als u langer dan ongeveer een minuut geen beweging hebt gemaakt. Als de Apple Watch detecteert dat u zich beweegt, worden de hulpdiensten niet automatisch gebeld.

Sommige landen en regio's hebben meerdere alarmnummers. Apple Watch zal in deze landen het nummer voor een ambulance bellen.

Een oproep beëindigen

Als u een bericht krijgt waarin gevraagd wordt of u bent gevallen, kunt u de waarschuwing afwijzen door "Ik ben gevallen, maar ik ben OK" of "Ik ben niet gevallen" te tikken. Als het aftellen is begonnen, tikt u op 'Annuleren'.

Als u de hulpdiensten belt, kunt u de oproep beëindigen wanneer het gesprek is afgelopen of als u geen spoedhulp meer nodig hebt:

1. Tik op de knop 'Stop gesprek'.
  2. Tik op 'Ja' op het scherm 'Stop gesprek'.

Opties voor SOS-noodmelding op de iPhone.

Valdetectie in- of uitschakelen

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'SOS-noodmelding'.
  3. Schakel valdetectie in of uit.

Als u uw leeftijd hebt ingevoerd bij het instellen van uw Apple Watch of in de app 'Gezondheid' en u 65 jaar of ouder bent, zal deze functie automatisch ingeschakeld worden.

Apple Watch kan niet alle vallen detecteren. Hoe actiever u bent, hoe groter de kans dat u valdetectie activeert vanwege activiteit met hoge impact, die op een val kan lijken.

Het Medisch ID van Derek Parker in de app 'Gezondheid'.

Stel uw Medisch ID in en voeg SOS-contactpersonen toe

1. Open de app 'Gezondheid' op de iPhone en tik op het tabblad 'Medisch ID'.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Vul uw geboortedatum en andere gezondheidsgegevens in.
  4. Om een SOS-contactpersoon toe te voegen, tikt u het groene plusteken onder 'SOS-contactpersonen'. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  5. Om een SOS-contactpersoon te verwijderen, tikt u het symbool 'Verwijderen' naast de contactpersoon en tikt u vervolgens op 'Wissen'.
  6. Om uw Medisch ID vanaf het vergrendelde scherm beschikbaar te maken, schakelt u 'Zichtbaar bij vergrendeling' in. Dit geeft in een noodgeval informatie aan mensen die willen helpen.
  7. Tik op 'Gereed'.

U kunt de hulpdiensten niet instellen als een SOS-contactpersoon.