Een wifinetwerk vergeten op een iPhone, iPad of Mac

Als je niet wilt dat je apparaat automatisch opnieuw verbinding maakt met een netwerk, of als je wilt dat het verbinding maakt met een ander wachtwoord, kun je je apparaat dat netwerk en het bijbehorende wachtwoord laten vergeten.

Een netwerk vergeten op een iPhone of iPad

Het netwerk dat je momenteel gebruikt vergeten:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.

2. Tik op de infoknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het netwerk dat je gebruikt.

3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Vergeet' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt, maar dat je momenteel niet gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.

2. Tik op 'Wijzig' in de hoek van het scherm om de netwerken te zien die bekend zijn op je apparaat.

3. Voer een van deze acties uit:

• Tik op de verwijderknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en vervolgens op 'Verwijder'.

• Of tik op de infoknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het netwerk, tik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Vergeet' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten op een Mac

Bekijk welke versie van macOS je Mac gebruikt en volg daarna de juiste stappen.

macOS Ventura of nieuwer

Het netwerk dat je momenteel gebruikt vergeten:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.

3. Klik op 'Details' naast het netwerk dat je gebruikt.

4. Klik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt, maar dat je momenteel niet gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.

3. Scrol omlaag aan de rechterkant en klik op 'Geavanceerd' om de netwerken te zien die bekend zijn op je Mac.

4. Klik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het netwerk, kies 'Verwijder uit lijst' en klik vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Netwerk'.

3. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.

4. Klik op 'Geavanceerd' om de netwerken te zien die bekend zijn op je Mac.

5. Selecteer het netwerk en klik vervolgens op de verwijderknop (–) onder de lijst. Klik op 'Verwijder' om te bevestigen.

6. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Pas toe'.

Meer informatie over wifi-instellingen op de Mac.

Als je niet de mogelijkheid hebt om dit netwerk te vergeten

• Als je een apparaat gebruikt dat onder supervisie staat, waarbij de verbinding met het wifinetwerk wordt beheerd, heb je misschien niet de mogelijkheid om dat netwerk te vergeten. Meer informatie over apparaten onder supervisie.

• Als je apparaat nooit eerder verbinding heeft gemaakt met het wifinetwerk, heb je niet de mogelijkheid om dat netwerk te vergeten. Het apparaat kan alleen bekende wifinetwerken vergeten, dus alleen netwerken waarmee het eerder verbonden is geweest.

• Zelfs zonder het netwerk te vergeten, kun je voorkomen dat je apparaat automatisch opnieuw verbinding maakt met het netwerk. Op hetzelfde scherm met wifi-instellingen als 'Vergeet dit netwerk' kun je 'Verbind automatisch' (iPhone en iPad) of 'Verbind automatisch met dit netwerk' (Mac) uitschakelen. Nadat je de verbinding met het netwerk hebt verbroken, bijvoorbeeld door wifi uit en weer in te schakelen, maakt je apparaat niet automatisch opnieuw verbinding.