Meldingen ontvangen voor uw HomeKit-accessoires

U kunt de status van uw HomeKit-accessoires controleren en meldingen ontvangen wanneer ze iets registreren. Dat kan zélfs wanneer u niet thuis bent. Via de Woning-app blijft u op de hoogte van alle activiteit in uw woning.

Aan de slag

De status van uw woning controleren

U kunt de status van uw HomeKit-accessoires op een iOS-apparaat of Mac controleren door bovenaan het tabblad 'Woning' in de Woning-app te kijken.

U kunt ook bepalen welke accessoires worden opgenomen in de status van het tabblad 'Woning'. Dit doet u als volgt:

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac.
  2. Houd op uw iOS-apparaat een accessoire ingedrukt. Dubbelklik op uw Mac op een accessoire.
  3. Tik of klik op 'Instellingen'.
  4. Tik of klik op 'Status en berichtgeving'.
  5. Schakel 'Neem op in status' in of uit.

Berichtgeving inschakelen voor uw accessoires

U kunt berichtgeving inschakelen voor bepaalde * HomeKit-accessoires, zoals sloten en sensoren, om u te waarschuwen wanneer een accessoire iets registreert. Als er bijvoorbeeld een sensor op een deur zit, kunt u een melding krijgen als deze wordt geopend.

Als u op meerdere apparaten meldingen wilt ontvangen van uw HomeKit-accessoires, dan moet u op elk apparaat de berichtgeving inschakelen. Dit doet u als volgt:

• Op uw iPhone, iPad en iPod touch: Open de Woning-app en tik op het symbool 'Woninginstellingen' linksboven. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning. Kies bij 'Berichtgeving' een type accessoire, zoals 'Sensors'. Tik vervolgens op een accessoire en schakel 'Sta berichtgeving toe' in.
  • Op de Mac: Open de Woning-app. Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Kies bij 'Berichtgeving' een type accessoire, zoals 'Sensors'. Klik vervolgens op een accessoire en schakel 'Sta berichtgeving toe' in.

Lees meer over berichtgeving op uw iOS-apparaat.

*Niet alle HomeKit-accessoires ondersteunen meldingen.

Meldingen op een bepaald tijdstip ontvangen of wanneer iemand arriveert of vertrekt

U kunt de meldingen van uw HomeKit-accessoires aanpassen, zodat er op bepaalde tijdstippen en op basis van wie er in uw woning is, een melding verschijnt.

1. Open de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac.
  2. Houd op uw iOS-apparaat een accessoire ingedrukt. Dubbelklik op uw Mac op een accessoire.
  3. Tik of klik op 'Instellingen'.
  4. Tik of klik op 'Status en berichtgeving' en schakel 'Sta berichtgeving toe' in. Daarna kiest u uit een van deze opties:
    • 'Tijd:' stel een tijd in waarop u waarschuwingen wilt ontvangen van uw accessoire.
    • 'Mensen': ontvang waarschuwingen wanneer u of iemand anders het huis in of uit gaat. Als u deze optie kiest, moet u een woninghub configureren en ervoor zorgen dat iedereen die uw woning kan bedienen 'Deel mijn locatie' heeft ingeschakeld en een primair iOS-apparaat heeft geselecteerd in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Deel mijn locatie'.
  5. Tik of klik opTerugTerug linksboven en daarna op 'Gereed'.

Om meldingen voor uw HomeKit-accessoires te ontvangen als u niet thuis bent, moet u een woninghub configureren.

Als u op meerdere apparaten meldingen wilt ontvangen in de Woning-app, moet u de meldingen op elk apparaat instellen.