Over de beveiligingsinhoud van Safari 11.1.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 11.1.2 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Safari 11.1.2

Releasedatum: 9 juli 2018

Safari

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het bezoeken van een schadelijke website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2018-4279: Ruilin Yang, Xu Taoyu (xia0yu.win)

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een onverwachte crash van Safari

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2018-4270: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een kwaadaardige website kan gegevens 'cross-origin' exfiltreren.

Beschrijving: geluid dat wordt binnengehaald via audio-elementen, kan mogelijk 'cross-origin' worden geïnfiltreerd. Dit probleem is verholpen door verbeterde tracking van audiobesmetting.

CVE-2018-4278: Jun Kokatsu (@shhnjk)

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2018-4284: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: een kwaadaardige website kan een denial of service veroorzaken

Beschrijving: een 'race condition' is verholpen met aanvullende validatie.

CVE-2018-4266: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2018-4261: Omair in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4262: Mateusz Krzywicki in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4263: Arayz in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4264: gevonden door OSS-Fuzz, Yu Zhou en Jundong Xie van het Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2018-4265: cc in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4267: Arayz van het Pangu-team in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2018-4272: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een onverwachte crash van Safari

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door verbeterde invoervalidatie.

CVE-2018-4271: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2018-4273: gevonden door OSS-Fuzz

WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het bezoeken van een schadelijke website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: er was een probleem met vervalsing bij de verwerking van URL's. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2018-4274: een anonieme onderzoeker

Het laden van pagina's in WebKit

Beschikbaar voor: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 en macOS High Sierra 10.13.6

Impact: het bezoeken van een schadelijke website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2018-4260: xisigr van het Xuanwu Lab van Tencent (tencent.com)

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.