True Tone gebruiken op de Mac

Met de True Tone technologie zien de beelden op het Retina-display en de Touch Bar er natuurlijker uit.

True Tone-technologie in Mac-computers, Studio Display en Apple Pro Display XDR gebruikt geavanceerde meerkanaals-sensors om de kleur en intensiteit van het beeldscherm en de Touch Bar aan te passen zodat ze zijn afgestemd op het omgevingslicht, wat afbeeldingen natuurlijker doet ogen.

macOS Ventura of hoger

1. Kies Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Beeldschermen' in de navigatiekolom.
  2. Selecteer uw beeldscherm bovenaan het venster.
  3. Schakel True Tone in via de instellingen die worden weergegeven voor het geselecteerde beeldscherm. Deze instelling wordt alleen weergegeven voor beeldschermen met ondersteuning voor True Tone.

Oudere versies van macOS

1. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Als u meerdere beeldschermen hebt aangesloten, klikt u op 'Beeldscherminstellingen' en selecteert u vervolgens uw beeldscherm.
  3. Gebruik het aankruisvak 'True Tone' om de functie in of uit te schakelen. Deze instelling wordt alleen weergegeven voor beeldschermen met ondersteuning voor True Tone.

True Tone op externe beeldschermen

Apple Studio Display en Apple Pro Display XDR gebruiken ingebouwde omgevingslichtsensoren om True Tone te ondersteunen als het beeldscherm is aangesloten op een compatibele Mac-computer.

True Tone kan ook externe beeldschermen van maximaal 32 inch aanpassen, met uitzondering van tv's en projectors, als een beeldscherm is aangesloten op een Mac-laptop met geopende klep of een iMac die in 2020 of later is geïntroduceerd.

Meer informatie

• Bij sommige instellingen voor beeldschermtoegankelijkheid, waaronder instellingen om kleuren om te keren, grijstinten toe te passen en het contract te verhogen, wordt True Tone mogelijk uitgeschakeld.
  • U kunt True Tone en Night Shift tegelijkertijd gebruiken.