True Tone gebruiken op de Mac

Met de True Tone technologie zien de beelden op het Retina-display en de Touch Bar er natuurlijker uit.

True Tone-technologie in Mac-computers en Apple Pro Display XDR gebruikt geavanceerde meerkanaals-sensors om de kleur en intensiteit van het beeldscherm en de Touch Bar aan te passen zodat ze zijn afgestemd op het omgevingslicht, wat afbeeldingen natuurlijker doet ogen.

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Klik op het tabblad 'Beeldscherm'.
  3. Gebruik het aankruisvak 'True Tone' om de functie in of uit te schakelen. Het verschijnt alleen op beeldschermen die True Tone ondersteunen.
    Venster Systeemvoorkeuren macOS Big Sur-beeldscherm met True Tone ingeschakeld

True Tone op externe beeldschermen

True Tone kan ook de volgende externe beeldschermen aanpassen wanneer ze zijn aangesloten op uw iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) of Mac-notebook met een geopende klep:

True Tone werkt ook op Apple Pro Display XDR met behulp van de ingebouwde omgevingslichtsensoren, indien aangesloten op een compatibele Mac-computer.

Meer informatie

• Enkele instellingen voor schermtoegankelijkheid, waaronder 'Keer kleuren om', 'Grijstinten' en 'Verhoog contrast', kunnen True Tone uitschakelen.
  • U kunt True Tone en Night Shift tegelijkertijd gebruiken.