Toegang tot contacten op beheerde apparaten beperken

Lees hoe u met Mobile Device Management (MDM) kunt kiezen welke apps toegang hebben tot contacten.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders.

In iOS 11.3 en nieuwer kunt u MDM gebruiken om te voorkomen dat onbeheerde locaties toegang hebben tot contacten die zijn geassocieerd met beheerde bronnen. De volgende beperkingen gelden voor contacten:

Met deze beperkingen wordt voorkomen dat onbeheerde apps toegang hebben tot contacten uit beheerde accounts en wordt ook voorkomen dat beheerde apps contacten opslaan in de lokale Contacten-app.

Onbeheerde locaties

• Onbeheerde apps
  • Onbeheerde contacten en e-mailaccounts
  • Lokale opslag zoals Op mijn iPhone-contacten en -notities

Beheerde bronnen

• Beheerde apps
  • Beheerde accounts

Wijzigingen in iOS 12

In iOS 12 kunt u via MDM de volgende uitzonderingen op dit beleid instellen:

• Onbeheerde apps toegang geven tot beheerde contacten
  • Toestaan dat beheerde apps contacten opslaan in de lokale Contacten-app

Meer hulp

Neem voor meer instructies contact op met uw MDM-leverancier.