Het scherm van de Mac opnemen

Je kunt de Schermafbeelding-knoppenbalk of QuickTime Player gebruiken om een video-opname te maken van het hele scherm of slechts een geselecteerd deel ervan.

De Schermafbeelding-knoppenbalk gebruiken

De toetsen Shift, Command en 5

Om de Schermafbeelding-knoppenbalk te bekijken, druk je deze drie toetsen tegelijk in: Shift, Command en 5. Je ziet regelaars op het scherm voor het opnemen van het gehele scherm, het opnemen van een geselecteerd deel van het scherm of het vastleggen van een stilstaand beeld van je scherm:

macOS-bureaublad met Schermafbeelding-knoppenbalk

QuickTime Player gebruiken

1. Open QuickTime Player in de map 'Programma's' en kies 'Archief' > 'Nieuwe schermopname' in de menubalk.

2. Voordat je de opname begint, kun je op de pijl naast de opnameknopNo alt supplied for Image klikken om de opname-instellingen te wijzigen:

Instellingen voor QuickTime-schermopname
    • Kies een microfoon als je je stem of andere audio-invoer wilt opnemen tijdens de schermopname. Je kunt de audio controleren tijdens de opname door het volume aan te passen met de volumeschuifknop. Als je audiofeedback krijgt, verlaag je het volume of maak je gebruik van een koptelefoon met microfoon.

• Als je een zwarte cirkel om de aanwijzer wilt weergeven wanneer je klikt, kies je 'Toon muisklikken in opname'.

3. Om de opname te starten, klik je op de opnameknopNo alt supplied for Image en voer je een van deze acties uit:

• Klik ergens op het scherm om de opname van het volledige scherm te starten.

• Of sleep om een op te nemen gebied te selecteren en klik vervolgens op 'Start opname' in dat gebied.

4. Om de opname te stoppen, klik je op de stopknopNo alt supplied for Image in de menubalk, of druk je op Command + Control + Esc (Escape).

5. Nadat je de opname hebt gestopt, opent QuickTime Player de opname automatisch. Je kunt nu de opname afspelen, bewerken of delen.

Meer informatie

• De Schermopname-knoppenbalk is beschikbaar in macOS Mojave of nieuwer.

• Wanneer de opname automatisch wordt opgeslagen, gebruikt de Mac de naam 'Schermopname datum om tijd.mov'.

• Om het maken van een opname te annuleren, druk je op de Esc-toets voordat je klikt om op te nemen.

• Je kunt schermopnamen openen met QuickTime Player, iMovie en andere apps waarmee je video's kunt bewerken of bekijken.

• In sommige apps kun je mogelijk geen schermopnamen maken.

• Het scherm van je iPhone, iPad of iPod touch opnemen.