Het scherm van uw Mac opnemen

U kunt QuickTime Player gebruiken om een video-opname te maken van het volledige scherm (of een gedeelte ervan) van uw Mac.

Het scherm opnemen

1. Open QuickTime Player in de map 'Programma's en kies 'Archief' > 'Nieuwe schermopname' in de menubalk. Het venster 'Schermopname' wordt geopend.
  2. Voor het starten van de opname kunt u op de pijl naast de opnameknop   klikken om de instellingen voor de opname te wijzigen:
    • Kies een microfoon als u uw stem of andere audio-invoer wilt opnemen tijdens de schermopname. U kunt de audio controleren tijdens de opname door het volume aan te passen met de volumeschuifknop.
    • Als u bij elke klik een zwarte cirkel wilt weergeven om de aanwijzer, kiest u 'Toon muisklikken in opname'.
  3. Klik op de opnameknop   om te opname te starten en ga dan als volgt te werk:
    • Klik ergens op het scherm om de opname van het volledige scherm te starten.
    • Of sleep om een op te nemen gebied te selecteren en klik vervolgens op de opnameknop in dat gebied.
  4. Klik op de knop Stop   in de menubalk of druk op Command-Control-Esc (Escape) om de opname te stoppen.
  5. Na het stopzetten, opent QuickTime Player de opname automatisch. Vervolgens kunt u de opname afspelen, wijzigen of delen.