Over de functie voor oplaadbeheer van de iPad en iPhone

iOS bevat een functie voor oplaadbeheer waarmee de conditie van de batterij op peil wordt gehouden wanneer een iPad of iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR langdurig op het lichtnet is aangesloten, bijvoorbeeld wanneer het apparaat wordt gebruikt in een kiosk of betaalsysteem of bewaard in een oplaadtrolley.

De iPad en iPhone zijn draagbare apparaten die zijn ontworpen om de hele dag te werken op één batterijlading. Het kan echter voorkomen dat een iPad of iPhone langdurig op het lichtnet is aangesloten, bijvoorbeeld wanneer het apparaat wordt gebruikt in een kiosk of betaalsysteem of bewaard in een oplaadtrolley. De iPad en iPhone zijn voorzien van oplaadbare lithium-ionbatterijen die zijn ontworpen om gedurende hun levensduur steeds opnieuw te worden opgeladen en ontladen. Wanneer ze langdurig volledig opgeladen blijven, kan dit van invloed zijn op de batterijconditie.

Een iPad met iOS 11.3 of hoger en een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR met iOS 12 of hoger zijn voorzien van een functie voor oplaadbeheer waarmee de conditie van de batterij op peil wordt gehouden. Deze functie controleert de apparaten als ze langdurig worden opgeladen en vermindert de maximale capaciteit van de batterij als dat nodig is. Het oplaadpercentage dat door de batterij-indicator wordt weergegeven is gebaseerd op deze aangepaste maximumcapaciteit. De oorspronkelijke maximumcapaciteit wordt hersteld wanneer de iPad of iPhone niet meer langdurig op het lichtnet is aangesloten en de omstandigheden en de conditie van de batterij dit toestaan.