Over de functie voor oplaadbeheer van de iPad en iPhone

iPadOS en iOS bevatten een functie voor oplaadbeheer om de batterijconditie op peil te houden wanneer de iPad of iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer gedurende een langere tijd is aangesloten op de netvoeding.

De iPad en iPhone zijn draagbare apparaten die zijn ontworpen om de hele dag te werken op één batterijlading. Het kan echter voorkomen dat een iPad of iPhone langdurig is aangesloten op de netvoeding, bijvoorbeeld wanneer het apparaat wordt gebruikt in een kiosk of verkooppuntsysteem of bewaard in een oplaadtrolley. De iPad en iPhone zijn voorzien van oplaadbare lithium-ionbatterijen die zijn ontworpen om gedurende hun levensduur steeds opnieuw te worden opgeladen en ontladen. Wanneer ze langdurig volledig opgeladen blijven, kan dit van invloed zijn op de batterijconditie.

De iPad met iOS 11.3 of nieuwer en de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer met iOS 12 of nieuwer bevatten een functie voor oplaadbeheer om de batterijconditie op peil te houden. Deze functie controleert de apparaten als ze langdurig worden opgeladen en vermindert de maximale capaciteit van de batterij als dat nodig is. Het oplaadpercentage dat door de batterij-indicator wordt weergegeven is gebaseerd op deze aangepaste maximumcapaciteit. De oorspronkelijke maximumcapaciteit wordt hersteld wanneer de iPad of iPhone niet meer langdurig op de netvoeding is aangesloten en de omstandigheden en de batterijconditie dit toestaan.