De bediening van uw woning delen

Nodig mensen uit om uw woning te bedienen, wijzig hun bevoegdheden en geef ze bevoegdheid om uw woning vanaf elke locatie te bedienen. U kunt dit alles doen via de Woning-app.

Iemand uitnodigen om uw woning te bedienen

1. Open de Woning-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Tik of klik op 'Woning'  en selecteer vervolgens 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt geconfigureerd, kiest u de woning waarvoor u iemand wilt uitnodigen en selecteert u vervolgens 'Woninginstellingen'.
  2. Tik of klik op 'Nodig anderen uit'.
  3. Voer de Apple ID van de persoon in die deze voor iCloud gebruikt.
  4. Tik of klik op 'Nodig uit'.

Lees wat u kunt doen als u iemand niet kunt uitnodigen om uw woning te bedienen.

Een uitnodiging accepteren om een woning te bedienen

1. Open de Woning-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Tik of klik op 'Woning' .
  2. Selecteer 'Woninginstellingen'.
  3. Tik of klik op 'Accepteer' en vervolgens op 'Gereed'.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, tikt of klikt u op 'Woning'  en selecteert u vervolgens de naam van de woning om deze te bedienen.

Lees wat u kunt doen als u een uitnodiging om een woning te bedienen niet kunt accepteren.

Externe toegang toestaan en gebruikersbevoegdheden wijzigen

Als u een woninghub configureert, kunt u externe toegang beheren en bevoegdheden wijzigen voor personen die u uitnodigt om uw woning te bedienen. Als u geen woninghub hebt geconfigureerd, kunnen anderen uw accessoires alleen bedienen wanneer ze bij u thuis zijn, verbonden zijn met uw wifinetwerk en binnen bereik van uw HomeKit-accessoires zijn.

Als u externe toegang wilt beheren en de bevoegdheden van een gebruiker wilt wijzigen, opent u de Woning-app en gaat u als volgt te werk.

1. Tik of klik op 'Woning'  en selecteer vervolgens 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt, kiest u een woning en selecteert u daarna 'Woninginstellingen'.
  2. Selecteer bij 'Personen' de persoon voor wie u de bevoegdheden wilt wijzigen. Daarna kiest u het volgende:
    • 'Bedien accessoires op afstand': als u dit inschakelt, kunnen gebruikers uw accessoires bedienen vanaf elke locatie. Schakel dit uit als u wilt dat gebruikers uw accessoires alleen kunnen bedienen wanneer ze bij u thuis zijn.
    • 'Voeg accessoires toe en wijzig ze': als u dit inschakelt, kunnen gebruikers accessoires, scènes, automatiseringen en andere gebruikers toevoegen en verwijderen.
  3. Tik of klik op 'Vorige' en vervolgens op 'Gereed'.

Gedeelde gebruikers kunnen geen HomePod, Apple TV, of smart-tv's of luidsprekers die compatibel zijn met AirPlay 2 toevoegen aan de Woning-app. U kunt deze apparaten alleen toevoegen als u de eigenaar van de woning bent in de Woning-app.

Stoppen met het delen van uw woning met iemand

1. Tik of klik op 'Woning'  en selecteer vervolgens 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt, kiest u een woning en selecteert u daarna 'Woninginstellingen'.
  2. Tik of klik bij 'Personen' op de gebruiker die u voor uw woning wilt verwijderen. Tik of klik op 'Verwijder persoon'.

Een woning verlaten die u op uitnodiging deelt

1. Tik of klik op 'Woning'  en selecteer vervolgens 'Woninginstellingen'. Als u lid bent van meerdere woningen, kiest u de woning die u wilt verlaten en selecteert u vervolgens 'Woninginstellingen'.
  2. Scrol omlaag en tik of klik op 'Verlaat woning'. Tik of klik op 'Verlaat'.

Als u iemand uit de Woning-app verwijdert, kan deze persoon mogelijk toch nog accessoires bedienen als deze daarvoor toestemming had in een aparte app voor dat accessoire. Om deze rechten te verwijderen, kunt u de app van het accessoire gebruiken, de handleiding raadplegen of contact opnemen met de fabrikant.

Als u de bediening van een woning niet kunt delen

• U en de mensen die u uitnodigt hebben een iPhone, iPad of iPod touch nodig die is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS of een Mac die is bijgewerkt naar de nieuwste versie van macOS.
  • Zorg ervoor dat u en de mensen die u uitnodigt, zijn ingelogd bij iCloud op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Schakel de optie 'Woning' in 'iCloud-instellingen' in.
  • U moet een HomePod, Apple TV of iPad configureren als woninghub als u mensen wilt uitnodigen om uw woning te bedienen als u niet thuis bent. Met de geconfigureerde woninghub kunt u ook bevoegdheden voor deze mensen bewerken.* Als u geen woninghub hebt geconfigureerd, kunt u anderen alleen uitnodigen als u thuis bent en bent verbonden met uw wifinetwerk.

* HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.