Als Safari u waarschuwt dat een website onveilig is

Vanaf iOS 11.3 en macOS 10.13.4 toont Safari de waarschuwing 'Website is onveilig' als een door u bezochte website onveilig is.

Wanneer u een versleutelde website bezoekt, controleert Safari het certificaat van de website en wordt u gewaarschuwd als het certificaat verlopen of niet legitiem is. Bij iOS 11.3 en macOS 10.13.4 controleert Safari ook of een website die u vraagt een wachtwoord of creditcardgegevens in te voeren, onveilig is omdat deze niet is versleuteld.

Als Safari ontdekt dat de website onveilig is, moet u geen gegevens invoeren.

Als een niet-versleutelde website om uw wachtwoord of creditcardgegevens heeft gevraagd, waarschuwt Safari u dat de pagina die u bezoekt, onveilig is.

Als u in het formulier tikt of klikt om in te loggen of gegevens in te voeren, krijgt u een duidelijkere waarschuwing te zien in het slimme zoekveld.

Geef nooit uw wachtwoord of creditcardgegevens door aan sites met deze waarschuwing. Als u de site moet gebruiken, neem dan contact op met de eigenaar of beheerder van de site en laat hem of haar weten dat de site onveilig is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.