Als u de waarschuwing 'Niet veilig' ziet terwijl u op internet surft met Safari

Safari waarschuwt wanneer u een website bezoekt die onveilig is.

Wanneer u een versleutelde website bezoekt, controleert Safari het certificaat van de website en wordt u gewaarschuwd als het certificaat verlopen of niet legitiem is. Safari controleert ook of een website die vraagt om een wachtwoord of creditcardgegevens, onveilig is omdat deze niet versleuteld is. In iOS 13.4 en macOS 10.15.4 waarschuwt Safari ook als het certificaat wel geldig is, maar de versie van TLS (1.1 en lager) niet veilig is.

In al deze gevallen ziet u mogelijk het bericht 'Niet veilig' of 'Website niet veilig'. Voer uw gegevens niet in op deze sites.

Als een niet-versleutelde website om uw wachtwoord of creditcardgegevens heeft gevraagd, waarschuwt Safari u dat de pagina die u bezoekt, onveilig is.

Als u in het formulier tikt of klikt om in te loggen of gegevens in te voeren, krijgt u een duidelijkere waarschuwing te zien in het slimme zoekveld.

Geef nooit uw wachtwoord of creditcardgegevens door aan sites met deze waarschuwing. Als u de site moet gebruiken, neem dan contact op met de eigenaar of beheerder van de site en laat hem of haar weten dat de site onveilig is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.