E-mails verwijderen op een iPhone, iPad en iPod touch

Met eenvoudige gebaren kunt u uw postbus 'Inkomend' beheren en één of meerdere e-mails tegelijk verwijderen.

Meerdere e-mailberichten verwijderen

1. Open Mail en ga naar uw postbus 'Inkomend'.
  2. Tik op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek en tik dan op 'Selecteer alle'. Of selecteer een voor een de e-mails die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Prullenmand' of 'Archiveer'. Als u alleen 'Archiveer' ziet, houdt u 'Archiveer' ingedrukt om andere opties te bekijken, zoals 'Selectie naar prullenmand'.

Als u het verwijderen van een e-mail ongedaan wilt maken, tikt u op 'Herstel'.

Eén e-mail verwijderen

1. Open Mail en ga naar uw postbus 'Inkomend'.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig' en selecteer vervolgens de e-mail die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Prullenmand' of 'Archiveer'.

U kunt ook snel naar links vegen over een e-mail om deze te verwijderen.

Als u een bericht wilt verwijderen vanuit de e-mail, houdt u de Archiveer-knop  of de Prullenmand-knop  ingedrukt en tikt u vervolgens op 'Archiveer bericht' of 'Bericht naar prullenmand'.

Afhankelijk van het type e-mailaccount dat u hebt, ziet u mogelijk 'Archiveer' in plaats van 'Prullenmand' wanneer u probeert e-mailberichten te verwijderen. U kunt de instellingen van uw postbus wijzigen om dit te aan te passen.

Instellingen van uw postbus wijzigen

Volg deze stappen om uw iCloud-e-mailaccount, die eindigt op icloud.com, me.com of mac.com, te beheren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  2. Tik op de iCloud-e-mailaccount die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'iCloud', scrol helemaal naar beneden en tik op 'E-mail'.
  4. Tik op 'Geavanceerd'.

Als u een ander type e-mailaccount hebt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  2. Tik op de e-mailaccount die u wilt beheren.
  3. Tik op 'Account' en tik op 'Geavanceerd'.

Hier kunt u ook kiezen om berichten te verwijderen of archiveren. Wanneer u naar links veegt over een bericht dat u wilt verwijderen, ziet u 'Archiveer' of 'Prullenmand', afhankelijk van de geselecteerde instellingen. Afhankelijk van uw e-mailaanbieder hebt u mogelijk de optie om e-mails na een bepaalde periode automatisch te verwijderen.

Meer informatie over uw e-mails