Krijg hulp bij het toevoegen van openbaarvervoerkaarten voor Beijing en Shanghai aan uw iPhone of Apple Watch

Indien u hulp nodig hebt met het toevoegen van een openbaarvervoerkaart aan uw iPhone of Apple Watch, zodat u Express-ov kunt gebruiken met Apple Pay in Beijing en Shanghai, kunt u onderstaande stappen proberen.

Controleer of u een openbaarvervoerkaart kunt toevoegen

Controleer de status van Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem is, probeert u het opnieuw nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, controleert u of u een compatibel apparaat gebruikt: iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger of een Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2 of hoger. Controleer eveneens of u Face ID, Touch ID of een toegangscode op uw apparaat hebt ingesteld.

Probeer een openbaarvervoerkaart toe te voegen

Controleer na elke stap of u uw openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai kunt toevoegen aan Apple Pay:*

1. Check of 'Regio' op uw apparaat is ingesteld op 'China, vasteland'.
    • Als u een iPhone gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' en scrolt u naar 'Regio'.
    • Als u een Apple Watch gebruikt, opent u de Watch-app op de iPhone. Ga dan naar de 'My Watch'-tab, tik op 'Algemeen' >'Taal en regio' en check uw 'Regio'.
  2. Bijwerken naar iOS 11.3 of watchOS 4.3 of hoger.
  3. Zorg ervoor dat u een internetverbinding hebt.
  4. Zorg ervoor dat u met uw Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  5. Herstart de iPhone of Apple Watch.

Probeer een openbaarvervoerkaart aan te maken in Wallet

Om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken in Wallet, zorg ervoor dat u een betaalkaart gebruikt van China UnionPay in Beijing of een China UnionPay creditcard of betaalkaart in Shanghai, die is toegevoegd aan Wallet.

Wanneer u een vinkje en 'Klaar' ziet, maar geen openbaarvervoerkaart in Wallet:

1. Tik op het plusteken in Wallet.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  4. Tik op de openbaarvervoerkaart met het datum waarop u geprobeerd hebt de kaart te kopen.
  5. Tik op 'Volgende'.

Als u uw openbaarvervoerkaart nog steeds niet in Wallet, neemt u voor hulp contact op met de uitgever van uw kaart en geeft u uw transactie ID.

Probeer het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart over te zetten

Om het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart over te zetten naar Wallet:

• Zorg ervoor dat u een iPhone 7 of hoger en een Apple Watch Series 1 of hoger gebruikt. Voor iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger, volgt u de stappen voor het aanmaken van een kaart in Wallet.
  • Zorg ervoor dat u minimaal 25 RMB op uw openbaarvervoerkaart voor Beijing hebt of meer dan 20 RMB op uw openbaarvervoerkaart voor Shanghai.

Zorg er dan voor dat u de kaart op een vlakke, niet metalen ondergrond legt. Plaats de bovenkant van de iPhone in het midden van de openbaarvervoerkaart. Laat de iPhone op de kaart liggen en beweeg de telefoon niet totdat u 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren. Het kan ook helpen als u uw openbaarvervoerkaart en de iPhone in uw hand houdt.

* Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.

Verwijder alle kaarten van uw apparaat

Lees meer over hoe u alle kaarten van uw apparaten verwijdert.

Voor iPhone en Apple Watch

Wanneer u verbonden bent met Internet, ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Deze [apparaat]' (of kies uw Watch) > 'Verwijder alle kaarten'.

Wanneer u 'Verwijder alle kaarten' kiest, worden al uw kaarten van uw apparaat verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.