Als u geen openbaarvervoerkaart kunt toevoegen of verwijderen op uw iPhone of Apple Watch in het vasteland van China

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van een openbaarvervoerkaart aan uw iPhone of Apple Watch, zodat u Express-ov kunt gebruiken met Apple Pay in het vasteland van China, kunt u onderstaande stappen proberen.

Controleer of u een openbaarvervoerkaart kunt toevoegen

Controleer de status van Apple Pay op de pagina 'Systeemstatus'. Als er een probleem is, probeert u het opnieuw nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, controleert u of u een compatibel apparaat gebruikt: iPhone 6s of nieuwer of een Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2 of nieuwer. Informeer bij uw vervoersbedrijf welke apparaten compatibel zijn met uw openbaarvervoerkaart. Controleer ook of u Face ID, Touch ID of een toegangscode op uw apparaat hebt geconfigureerd.

Probeer een openbaarvervoerkaart toe te voegen

Controleer na elke stap of u de openbaarvervoerkaart aan Apple Pay kunt toevoegen:*

1. Controleer of 'Regio' op uw apparaat is ingesteld op 'China, vasteland'.
    • Open op de iPhone de Instellingen-app, tik op 'Algemeen', tik op 'Taal en regio' en scrol vervolgens naar 'Regio'.
    • Als u een Apple Watch gebruikt, opent u de Watch-app op de iPhone. Ga vervolgens naar het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Algemeen', tik op 'Taal en regio' en controleer de regio.
  2. Werk uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of de nieuwste versie van watchOS.
  3. Controleer uw internetverbinding.
  4. Zorg ervoor dat u met uw Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  5. Herstart de iPhone of Apple Watch.

Probeer een openbaarvervoerkaart aan te maken in Wallet

Om in Wallet een nieuwe openbaarvervoerkaart te kunnen aanmaken, moet u een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart aan Wallet hebben toegevoegd.

Als u een vinkje en 'Gereed' ziet, maar geen openbaarvervoerkaart in Wallet:

1. Tik in Wallet op de knop 'Voeg toe'.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op '[plaatsnaam] Openbaarvervoerkaart'.
  4. Tik op de openbaarvervoerkaart met de datum waarop u hebt geprobeerd om de kaart te kopen.
  5. Tik op 'Volgende'.

Als u uw openbaarvervoerkaart nog steeds niet ziet in Wallet, neemt u voor hulp contact op met de uitgever van uw kaart en vermeldt u uw transactie-ID.

Probeer het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart voor Shanghai over te zetten

Als u het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart wilt overzetten naar Wallet:

• Hiervoor moet u een iPhone 7 of nieuwer of een Apple Watch Series 1 of nieuwer gebruiken. Voor de iPhone 6, iPhone 6 Plus of nieuwer volgt u de instructies voor het aanmaken van een kaart in Wallet.
  • Er moet meer dan 20 RMB op uw openbaarvervoerkaart voor Shanghai staan.

Leg de kaart nu op een vlakke, niet-metalen ondergrond. Plaats de bovenkant van de iPhone op het midden van de openbaarvervoerkaart. Houd de iPhone op de kaart en beweeg de telefoon niet totdat u 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren. Het kan ook helpen als u uw openbaarvervoerkaart en de iPhone in uw hand houdt.

* Informeer bij de uitgever van uw kaart welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.

Verwijder alle kaarten van uw apparaat

Lees hier hoe u alle kaarten van uw apparaten verwijdert.

Voor iPhone en Apple Watch

Wanneer de iPhone is verbonden met het internet:

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'Deze [apparaat]' (of kies uw Watch).
  4. Tik op 'Verwijder alle kaarten'.

Als u 'Verwijder alle kaarten' kiest, worden al uw kaarten van uw apparaat verwijderd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.