Een openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai toevoegen aan Apple Pay

Lees meer over hoe u een openbaarvervoerkaart aan uw iPhone of Apple Watch kunt toevoegen en gebruik Express-ov met Apple Pay om met het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai te reizen.

U kunt het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai overzetten naar Wallet om te gebruiken met Apple Pay.1 U kunt ook een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in Wallet. De eerste openbaarvervoerkaart die u aan Wallet toevoegt, is de Express-ov-kaart.2

Een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een iPhone

Dit hebt u nodig om een nieuwe openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai aan te maken in Wallet om te gebruiken met een iPhone:3

• Een iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger, waarop Face ID, Touch ID of een toegangscode is ingesteld
  • Een betaalkaart van China UnionPay in Beijing of een China UnionPay creditcard of betaalkaart in Shanghai die is toegevoegd aan Wallet
  • iOS 11.3 of hoger
  • Een internetverbinding
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China, vasteland' zijn ingesteld

Een openbaarvervoerkaart maken in Wallet:

1. Open Wallet en tik op het plusteken plusteken.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  4. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Daarnaast wordt er nog een restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerskaart te maken op uw iPhone.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een Apple Watch

Dit hebt u nodig om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een Apple Watch:3

• Een Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of hoger, gekoppeld aan uw iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger4
  • watchOS 4.3 of hoger en iOS 11.3 of hoger

Een nieuwe openbaarvervoerkaart maken in Wallet en toevoegen aan een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe'.
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  6. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Daarnaast wordt er nog een restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  7. Volg de instructies om een nieuwe kaart te maken.
  8. Maak gebruik van het openbaar vervoer met Apple Pay.

Scherm waarop een openbaarvervoerkaart in Wallet te zien is

Het saldo van uw openbaarvervoerkaart overzetten naar Wallet op uw iPhone

Dit hebt u nodig om het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart over te zetten naar Wallet op uw iPhone:3

• Een iPhone 7, iPhone 7 Plus of hoger, waarop Face ID, Touch ID of een toegangscode is ingesteld
  • iOS 11.3 of hoger
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China, vasteland' zijn ingesteld
  • In Shanghai hebt u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal
  • Een saldo op uw openbaarvervoerkaart van minstens 25 RMB in Beijing en meer dan 20 RMB in Shanghai. Er wordt een restitueerbare borg van 20 RMB afgetrokken van het saldo dat u overzet.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw iPhone:2

1. Open de Wallet-app en tik op het plusteken plusteken.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  4. Tik op de optie om het saldo van de bestaande kaart over te zetten.
  5. Voer de vier cijfers van uw kaart in wanneer u wordt gevraagd om die in te voeren. Zie onderstaande afbeeldingen voor hulp.
  6. Plaats de bovenkant van de iPhone in het midden van de openbaarvervoerkaart. Laat de iPhone op de kaart liggen en beweeg de telefoon niet totdat u op het scherm 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren.

Openbaarvervoerkaart voor Beijing

Voor openbaarvervoerkaarten voor Beijing: controleer de laatste vier cijfers van het kaartnummer.

Openbaarvervoerkaarten voor Shanghai

Voor openbaarvervoerkaarten in Shanghai: controleer de eerste vier cijfers van het kaartnummer.

Nadat u het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart hebt overgezet naar Wallet, kunt u uw oorspronkelijke borg terugkrijgen door de fysieke kaart terug te geven aan de uitgever ervan. De restitueerbare borg van 20 RMB die wordt afgetrokken van uw saldo wanneer u uw saldo overzet naar Wallet, blijft in Wallet staan. U kunt deze borg terugkrijgen via de apps van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

Saldo van een openbaarvervoerkaart overzetten naar Wallet

Het saldo van uw openbaarvervoerkaart overzetten naar Wallet op uw Apple Watch

Dit hebt u nodig om het saldo van uw openbaarvervoerkaart over te zetten naar uw Apple Watch:3

• Een Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of hoger, gekoppeld aan uw iPhone 7, iPhone 7 Plus of hoger4
  • watchOS 4.3 of hoger en iOS 11.3 of hoger
  • In Shanghai hebt u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal

Het saldo van een fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw Apple Watch:2

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe'.
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Tik op 'Beijing Transit Card' of 'Shanghai Transit Card'.
  6. Tik op de optie om het saldo van de bestaande kaart over te zetten.
  7. Volg de stappen om het saldo over te zetten.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch

Een openbaarvervoerkaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere Watches hebt, kiest u er één.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de openbaarvervoerkaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt de openbaarvervoerskaart weer verplaatsen naar de iPhone via de Watch-app. U kunt uw openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai niet verplaatsen tijdens een rit met het openbaar vervoer.

In tegenstelling tot creditcards en betaalkaarten in Wallet kunnen openbaarvervoerskaarten maar op één apparaat tegelijk worden gezet.

Wat kan ik nu doen?

Lees meer over hoe u het openbaar vervoer kunt gebruiken met Apple Pay.

Krijg hulp bij het toevoegen van een openbaarvervoerkaart aan Apple Pay.

Met de apps van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai kunt u bijvoorbeeld geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart in Wallet en een restitutie krijgen voor uw openbaarvervoerkaart. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.
  3. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  4. Apple Watch (eerste generatie) en Apple Watch Edition (eerste generatie) werken niet met Express-ov voor Apple Pay in Vasteland China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.