Een openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai toevoegen aan Apple Pay

Meer informatie over hoe u een openbaarvervoerkaart aan uw iPhone of Apple Watch kunt toevoegen, zodat u Express Transit kunt gebruiken met Apple Pay om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai.

U kunt het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai overzetten naar Wallet om te gebruiken met Apple Pay.1 U kunt ook een nieuwe openbaarvervoerkaart maken in Wallet. De eerste openbaarvervoerkaart die u aan Wallet toevoegt, is de Express Transit-kaart.2

Een nieuwe openbaarvervoerkaart maken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een iPhone

Dit heeft u nodig om een nieuwe openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai te maken in Wallet om te gebruiken met een iPhone:3

• Een iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger, ingesteld met Face ID, Touch ID of een toegangscode
  • Een betaalkaart van China UnionPay die is toegevoegd aan Wallet
  • iOS 11.3 of hoger
  • Een internetverbinding
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China' zijn ingesteld

Een openbaarvervoerkaart maken in Wallet:

1. Open Wallet en tik op het plusteken plusteken.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart voor Beijing' of 'Openbaarvervoerkaart voor Shanghai'.
  4. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Daarnaast wordt er nog een restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart te maken op een iPhone.

Maak een nieuwe openbaarvervoerkaart in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een Apple Watch.

Dit heeft u nodig om een nieuwe openbaarvervoerkaart te maken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay op een Apple Watch:3

• Een Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of hoger gekoppeld aan uw iPhone 6, iPhone 6 Plus of hoger4
  • watchOS 4.3 of hoger en iOS 11.3 of hoger

Een nieuwe openbaarvervoerkaart maken in Wallet en toevoegen aan een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Wallet & Apple Pay.'
  3. Tik op 'Creditcard, betaalkaart of openbaarvervoerkaart toevoegen'.
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Tik op 'Openbaarvervoerkaart voor Beijing' of 'Openbaarvervoerkaart voor Shanghai'.
  6. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Daarnaast wordt er nog een restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  7. Volg de instructies om een nieuwe kaart te maken.
  8. Maak gebruik van het openbaar vervoer met Apple Pay.

Het saldo van uw openbaarvervoerkaart overzetten naar Wallet op uw iPhone

Dit heeft u nodig om het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart over te zetten naar Wallet op uw iPhone:3

• Een iPhone 7, iPhone 7 Plus of hoger, ingesteld met Face ID, Touch ID of een toegangscode
  • iOS 11.3 of hoger
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China' zijn ingesteld
  • In Shanghai heeft u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal
  • Een saldo op uw openbaarvervoerkaart van minstens 25 RMB in Beijing en meer dan 20 RMB in Shanghai. Er wordt een restitueerbare borg van 20 RMB afgetrokken van het saldo dat u overzet.

Het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw iPhone:2

1. Open de Wallet-app en tik op het plusteken plusteken.
  2. Tik op 'Ga door'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart voor Beijing' of 'Openbaarvervoerkaart voor Shanghai'.
  4. Tik op 'Saldo van bestaande kaart overzetten'.
  5. Voer de vier cijfers van uw kaart in wanneer u wordt gevraagd om die in te voeren. Zie onderstaande afbeeldingen voor hulp.
  6. Plaats de bovenkant van de iPhone in het midden van de openbaarvervoerkaart. Laat de iPhone op de kaart liggen en houd de telefoon stil totdat u op het scherm 'Kaart toegevoegd' ziet. Dit proces kan een paar minuten duren.

Voor openbaarvervoerkaarten voor Beijing: controleer de laatste vier cijfers van het kaartnummer.

Voor openbaarvervoerkaarten in Shanghai: controleer de eerste vier cijfers van het kaartnummer.

Nadat u het saldo van uw fysieke openbaarvervoerkaart heeft overgezet naar Wallet, kunt u uw oorspronkelijke borg terugkrijgen door de fysieke kaart terug te geven aan de uitgever van de fysieke kaart. De restitueerbare borg van 20 RMB die wordt afgetrokken van uw saldo wanneer u uw saldo overzet naar Wallet, blijft in Wallet staan. U kunt deze borg terugkrijgen via de apps van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

Het saldo van uw openbaarvervoerkaart overzetten naar Wallet op uw Apple Watch

Dit heeft u nodig om het saldo van uw openbaarvervoerkaart over te zetten naar uw Apple Watch:3

• Een Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 of hoger gekoppeld aan uw iPhone 7, iPhone 7 Plus of hoger4
  • watchOS 4.3 of hoger en iOS 11.3 of hoger
  • In Shanghai heeft u een openbaarvervoerkaart nodig met de letter U voor het getal

Het saldo van een fysieke openbaarvervoerkaart overzetten naar uw Apple Watch:2

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Wallet & Apple Pay.'
  3. Tik op 'Creditcard, betaalkaart of openbaarvervoerkaart toevoegen'.
  4. Tik op 'Ga door'.
  5. Tik op 'Openbaarvervoerkaart voor Beijing' of 'Openbaarvervoerkaart voor Shanghai'.
  6. Tik op 'Saldo van bestaande kaart overzetten'.
  7. Volg de stappen om het saldo over te zetten.

Verplaats uw openbaarvervoerkaart van een iPhone naar een Apple Watch

Een openbaarvervoerkaart verplaatsen van een iPhone naar een Apple Watch:

1. Open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere horloges hebt, kiest u er één.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de openbaarvervoerkaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen. Tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' naast de kaart.

U kunt de openbaarvervoerkaart weer verplaatsen naar de iPhone via de Watch-app. U kunt uw openbaarvervoerkaart voor Beijing of Shanghai niet verplaatsen tijdens een rit met het openbaar vervoer.

In tegenstelling tot creditcards en betaalkaarten in Wallet kunnen openbaarvervoerkaarten maar op één apparaat tegelijk worden gebruikt.

Wat kan ik nu doen?

Lees meer over hoe u het openbaar vervoer kunt gebruiken met Apple Pay.

Krijg hulp bij het toevoegen van een openbaarvervoerkaart aan Apple Pay.

Met de apps van het openbaar vervoer in Beijing en Shanghai kunt u bijvoorbeeld geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart in Wallet en een restitutie krijgen voor uw openbaarvervoerkaart. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd. Express Transit met Apple Pay is momenteel nog bètasoftware in Beijing en Shanghai.
  3. Als u uitlogt bij iCloud of Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart op een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  4. Apple Watch (eerste generatie) en Apple Watch Edition (eerste generatie) werken niet met Express Transit voor Apple Pay in China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.