Een openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen aan Apple Wallet op uw iPhone of Apple Watch

Een openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch om door het vasteland van China te reizen.

Dit hebt u nodig om door het vasteland van China te reizen met Apple Pay1:

• Een iPhone 6s of nieuwer met Face ID, Touch ID of een ingestelde toegangscode, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer gekoppeld aan uw iPhone 6s of nieuwer.
  • De nieuwste versie van iOS en watchOS.
  • Een Apple ID die is ingelogd bij iCloud3.
  • Een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart die u aan uw Wallet-app hebt toegevoegd.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart toevoegen aan Apple Wallet

U kunt een nieuwe openbaarvervoerkaart toevoegen aan de Wallet-app op uw iPhone of Apple Watch. De eerste openbaarvervoerkaart die u toevoegt, is automatisch ingesteld voor Express-modus.2

Een nieuwe openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen op uw iPhone

1. Tik in de Wallet-app op de knop 'Voeg toe' plusteken.
  2. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.
  3. Kies de openbaarvervoerkaart die u wilt toevoegen of zoek op locatie of kaartnaam.
  4. Tik op 'Ga door'. Mogelijk moet u een 6-cijferige toegangscode maken of bijwerken.
  5. Kies een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Als u een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er mogelijk een aanvullende, restitueerbare borg van RMB 20 in rekening gebracht.
  6. Volg de stappen op het scherm om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China toevoegen aan uw Apple Watch

1. Open de Wallet-app op uw Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Voeg kaart toe'.
  3. Tik op 'Openbaarvervoerkaart'.
  4. Kies de openbaarvervoerkaart die u wilt toevoegen.
  5. Tik op 'Ga door'. Mogelijk moet u een 6-cijferige toegangscode maken of bijwerken.
  6. Kies een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Als u een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er een aanvullende, restitueerbare borg van RMB 20 in rekening gebracht.
  7. Volg de stappen op het scherm om uw aankoop te bevestigen en een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen van uw iPhone naar uw Apple Watch

U kunt een openbaarvervoerkaart in de Wallet-app op slechts één apparaat tegelijk activeren, maar u kunt uw kaart tussen apparaten verplaatsen.

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Op het tabblad 'Mijn Watch' tikt u op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe' naast de kaart die u wilt verplaatsen.

U kunt de Apple Watch-app gebruiken om uw openbaarvervoerkaart naar uw iPhone terug te verplaatsen wanneer u niet onderweg bent.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Informeer bij de uitgever van uw kaart als u wilt weten welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.
  3. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard. Dit kan worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  4. Afhankelijk van uw locatie kunt u mogelijk ook een Apple Watch Series 1 of Apple Watch Series 2 gebruiken. De Apple Watch (1e generatie) en Apple Watch Edition (1e generatie) werken niet met Express-ov voor Apple Pay in het vasteland van China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.