Een openbaarvervoerkaart toevoegen voor Apple Pay in het vasteland van China

Lees hier meer over hoe u een openbaarvervoerkaart aan uw iPhone of Apple Watch kunt toevoegen en Express-ov met Apple Pay kunt gebruiken om te reizen met het openbaar vervoer in het vasteland van China.

U kunt een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in Wallet om te gebruiken met Apple Pay.De eerste openbaarvervoerkaart die u aan Wallet toevoegt, wordt automatisch uw Express-ov-kaart.2

Lees wat u nodig hebt om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken in de Wallet-app voor gebruik met uw iPhone of Apple Watch.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in Wallet voor gebruik met Apple Pay

U kunt een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken in de Wallet-app voor gebruik op uw iPhone of Apple Watch.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken voor uw iPhone

1. Open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe' plusteken.
  2. Tik op 'Ga door'. In het vasteland van China moet u mogelijk een zescijferige toegangscode aanmaken of bijwerken.
  3. Tik op '[plaatsnaam] Openbaarvervoerkaart'.
  4. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Als u een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er mogelijk een aanvullende, restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  5. Volg de stappen om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken op uw iPhone.

Een nieuwe openbaarvervoerkaart aanmaken voor uw Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Voeg kaart toe'.
  4. Tik op 'Ga door'. In het vasteland van China moet u mogelijk een zescijferige toegangscode aanmaken of bijwerken.
  5. Tik op '[plaatsnaam] Openbaarvervoerkaart'.
  6. Selecteer een bedrag om op uw openbaarvervoerkaart te zetten. Als u een China T-Union-kaart of een openbaarvervoerkaart voor Shanghai gebruikt, wordt er een aanvullende, restitueerbare borg van 20 RMB in rekening gebracht.
  7. Volg de instructies om een nieuwe kaart aan te maken.

Uw openbaarvervoerkaart verplaatsen van uw iPhone naar uw Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Als u meerdere Watches hebt, kiest u er één.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Scrol omlaag naar de openbaarvervoerkaart die u naar de Apple Watch wilt verplaatsen.
  4. Tik naast de kaart op de knop 'Voeg toe'.

U kunt de openbaarvervoerkaart weer op de iPhone terugzetten via de Watch-app. Verplaats de openbaarvervoerkaart niet tijdens een rit.

U moet aan eind van de rit hetzelfde apparaat gebruiken als aan het begin. In tegenstelling tot creditcards en betaalkaarten in Wallet kunnen openbaarvervoerkaarten maar op één apparaat tegelijk worden gezet.

Wat gebeurt er hierna

Lees meer over hoe u het openbaar vervoer kunt gebruiken met Apple Pay.

Krijg hulp bij het toevoegen van een openbaarvervoerkaart aan Apple Pay.

Lees hoe u het saldo van uw openbaarvervoerkaart voor Shanghai overzet op de iPhone of Apple Watch.

Met de apps van uw ov-bedrijf kunt u bijvoorbeeld geld toevoegen aan uw openbaarvervoerkaart in Wallet en een restitutie krijgen voor uw openbaarvervoerkaart. Lees de instructies van de uitgever van uw openbaarvervoerkaart.

Wat u nodig hebt om een nieuwe openbaarvervoerkaart aan te maken

Voor de iPhone hebt u het volgende nodig:3

• Een iPhone 6, iPhone 6 Plus of nieuwer waarop Face ID, Touch ID of een toegangscode is geconfigureerd
  • Een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart die u aan Wallet hebt toegevoegd
  • De nieuwste versie van iOS
  • Een internetverbinding
  • Een Apple ID waarmee u bent ingelogd bij iCloud
  • De regio op het apparaat moet op 'China, vasteland' ingesteld zijn

Voor de Apple Watch hebt u het volgende nodig:

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.
  2. Informeer bij de uitgever van uw kaart welke openbaarvervoerkaarten aan Apple Pay kunnen worden toegevoegd.
  3. Als u uitlogt bij iCloud of als u Face ID, Touch ID of uw toegangscode op uw iPhone of Apple Watch uitschakelt, worden alle creditcards, betaalkaarten en openbaarvervoerkaarten verwijderd van dat apparaat. Wanneer u een openbaarvervoerkaart van een apparaat verwijdert, wordt het resterende saldo bewaard en kan het worden overgezet naar dezelfde of een andere iPhone of Apple Watch die is verbonden met een netwerk en waarop u met dezelfde Apple ID bij iCloud bent ingelogd.
  4. Apple Watch (eerste generatie) en Apple Watch Edition (eerste generatie) werken niet met Express-ov voor Apple Pay in het vasteland van China.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.