Apparaten die compatibel zijn met Apple Pay

Lees hier welke iPhone-, iPad-, Apple Watch- en Mac-modellen compatibel zijn met Apple Pay en waar je deze apparaten kunt gebruiken voor aankopen en betalingen.

Compatibele iPhone-modellen

• iPhone-modellen met Face ID

• iPhone-modellen met Touch ID, met uitzondering van iPhone 5s

Om te zien of je iPhone Apple Pay ondersteunt, bepaal je het model van je iPhone.1

Apple Pay op een compatibele iPhone gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele iPad-modellen

• iPad Pro-, iPad Air-, iPad- en iPad mini-modellen met Touch ID of Face ID

Om te zien of je iPad Apple Pay ondersteunt, bepaal je het model van je iPad.

Apple Pay op een compatibele iPad gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele Apple Watch-modellen

• Apple Watch Series 1 en nieuwer

Om te zien of je Apple Watch Apple Pay ondersteunt, bepaal je het model van je Apple Watch.

Apple Pay op een compatibele Apple Watch gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele Mac-modellen

• Mac-modellen met Touch ID

• Mac-modellen uit 2012 of later met een voor Apple Pay geschikte iPhone of Apple Watch

• Mac-computers met Apple silicon die zijn gekoppeld aan een Magic Keyboard met Touch ID

Apple Pay op een compatibele Mac gebruiken voor aankopen en betalingen

Compatibele Apple Vision Pro-modellen

• Apple Vision Pro

Gebruik Apple Pay met een compatibele Vision Pro voor aankopen en betalingen

1. Om Apple Pay te kunnen gebruiken voor aankopen in Chili en Vietnam, heb je een iPhone 6 of nieuwer nodig met iOS 12.5.2 of nieuwer. Om het te kunnen gebruiken op een Apple Watch, heb je een Apple Watch Series 4 of nieuwer met watchOS 9.0 of nieuwer nodig. De Apple Watch moet gekoppeld zijn met een iPhone 8 of nieuwer.

2. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, heb je een iPhone 8 of nieuwer nodig, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer. Je kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht. Lees hoe je kunt zien of een apparaat in Japan is aangeschaft.

3. Op het vasteland van China kun je Apple Pay op het web via Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS of iPadOS. In Nederland kun je Apple Pay op het web alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad.

4. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met openbaarvervoersystemen. Kijk welke apparaten compatibel zijn in Japan, het vasteland van China en andere plaatsen waar je met openbaar vervoer kunt reizen.

5. Alleen in de Verenigde Staten. Het versturen en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over de algemene voorwaarden.

6. Niet alle iPhone- en Apple Watch-modellen zijn compatibel met studentenkaarten Lees welke iPhone-modellen Express Cards met spaarstand ondersteunen.

7. In sommige landen of regio's wordt Messages for Business gefaseerd ingevoerd.

8. Op het vasteland van China is het gebruik van Apple Pay in apps op een compatibele Mac niet beschikbaar.