Een kopie opvragen van de gegevens die aan jouw Apple ID-account zijn gekoppeld

Apple wil jou de controle geven over je gegevens en privacy. Daarom biedt Apple je de mogelijkheid om een kopie op te vragen van de gegevens die aan jouw Apple ID zijn gekoppeld. Toegang tot deze functie verschilt per land en regio.

Over de gegevens die aan jouw Apple ID zijn gekoppeld

Je kunt een kopie opvragen van de gegevens die Apple bewaart en die zijn gekoppeld aan jouw Apple ID. De informatie die je kunt opvragen omvat, maar is niet beperkt tot:

• Je Apple ID-accountgegevens en inloggegevens.

• Gegevens die je bewaart in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, bladwijzers, herinneringen, e-mail, foto's, video's en documenten.

• Gebruiksinformatie van apps die betrekking heeft op het gebruik van iCloud, Apple Music, Game Center en andere voorzieningen.

• Een overzicht van de items die je hebt gekocht of gedownload in de App Store, iTunes Store en Apple Books, evenals je browsegeschiedenis in die winkels.

• Gegevens van je Apple Store- en supporttransacties.

• Gegevens van marketingcommunicatie, voorkeuren en andere activiteiten.

• Voor gebruikers in de EU: App Store-informatie en installatieactiviteit van apps.

Alle gegevens die niet worden verstrekt, zijn in een vorm die niet persoonlijk identificeerbaar is of niet is gekoppeld aan je Apple ID, worden bewaard in een structuur die van begin tot eind is versleuteld en die Apple niet kan ontsleutelen, of worden helemaal niet door Apple bewaard. Daarnaast worden sommige gegevens mogelijk maar heel kort bewaard en staan ze niet meer op onze servers.

Apple streeft ernaar om niet meer gegevens te verzamelen en te bewaren dan nodig is om de voorzieningen te kunnen leveren die je gebruikt.

Meer informatie over het privacybeleid en de praktijken van Apple

We werken er hard aan om de nauwkeurigheid en consistentie te behouden. De gegevens die aan jouw account zijn gekoppeld en onze antwoorden op gegevensaanvragen kunnen dan ook veranderen wanneer onze methoden voor het bewaren en verzamelen veranderen.

Een kopie van je gegevens opvragen

1. Log in bij privacy.apple.com met je Apple ID en wachtwoord.

2. Selecteer 'Verzoek om een kopie van je gegevens'.

3. Selecteer op de volgende pagina de gegevens die je wilt downloaden. Als je deze optie niet ziet, betekent dit dat deze functie niet beschikbaar is in jouw land of regio.

• Voor gebruikers in de EU kun je een eenmalige of periodieke download plannen (dagelijks gedurende 30 dagen of wekelijks gedurende 180 dagen) voor bepaalde gegevens, inclusief App Store-informatie en installatieactiviteit van apps.

4. Selecteer 'Ga door'.

Wanneer je een kopie van je gegevens (of een specifieke subset van je gegevens) opvraagt, controleren we eerst of jij de accounthouder bent die het verzoek indient. Na verificatie ordenen we de gegevens die zijn gekoppeld aan jouw Apple ID in begrijpelijke bestandsstructuren. Wanneer de gegevens klaar zijn, zetten we ze op jouw Apple ID-accountpagina en laten we je weten dat ze beschikbaar zijn. Je hebt 14 dagen de tijd om je gegevens te downloaden. Daarna worden ze van die locatie verwijderd en moet je ze opnieuw opvragen.

Over de gegevens die we verstrekken

Wij verstrekken de gegevens in de oorspronkelijke structuren of standaardstructuren die eenvoudig te openen en te lezen zijn. Foto’s, video’s en documenten worden geleverd in de oorspronkelijke structuren. Contacten, agenda's, bladwijzers en e-mails worden geleverd in structuren zoals .vcf, .ics, .html en .eml. Gebruiksinformatie van apps wordt geleverd als spreadsheets of bestanden met .json-, .csv- of .pdf-structuur.

Als je hulp nodig hebt bij het interpreteren van bepaalde informatie in de gegevensbestanden die we verstrekken, bieden wij bestandshandleidingen aan (als pdf) waarin de aan jouw account gekoppelde gegevens worden beschreven. In de VS moet je deze handleidingen aanvragen en worden alleen handleidingen voor jouw specifieke gegevens verstrekt. Om informatie uit een bepaald bestand te bekijken, selecteer je de app of de voorziening waaraan het bestand is gekoppeld. Deze handleidingen zijn alleen beschikbaar voor bestanden die zijn gecreëerd door apps en voorzieningen, en niet voor materiaal dat door jou is aangemaakt of met jou is gedeeld door anderen, zoals e-mails, notities, agenda-activiteiten, herinneringen, foto's, video's of documenten die worden bewaard in iCloud.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn gegevens downloaden en weergeven?

Gebruik een Mac of pc om je gegevensbestanden te downloaden en weer te geven. Je kunt deze bestanden bekijken in de standaardapps op je Mac of pc, waaronder Teksteditor op de Mac en Kladblok in Windows.

Sommige spreadsheetapps kunnen bepaalde grote getallen automatisch naar boven of naar beneden afronden, zoals rekeningnummers, en ze onjuist weergeven. Als je ervoor kiest je gegevens in een spreadsheet te bekijken, raden we je aan om daarvoor (indien mogelijk) Numbers te gebruiken.

Kan ik mijn gegevens overzetten naar een andere aanbieder of voorziening?

Ja. We leveren jouw gegevens in structuren die voldoen aan de industriestandaard en die zo zijn ontworpen dat ze eenvoudig kunnen worden geïmporteerd in andere voorzieningen. Nadat je je gegevens hebt ontvangen, kun je ze uploaden of overzetten naar elke gewenste voorziening of structuur.

Wanneer je een gegevensoverdracht start van Apple naar een andere provider of van een andere provider naar Apple, kun je de status van je overdrachtsverzoek controleren op privacy.apple.com/account.

Waarom worden mijn betalingsgegevens, apparaat-ID's en e-mailadressen gemaskeerd?

Voor jouw eigen veiligheid en om je te beschermen tegen diefstal of fraude, maskeren we bepaalde informatie in de gegevens die we je verstrekken, bijvoorbeeld je creditcard- of bankgegevens, apparaat-ID's en e-mailadressen. Als je deze informatie nodig hebt, log je in op je account of neem je contact op met je bank of financiële dienstverlener.

Waarom worden de datum en tijd in een onbekende notatie weergegeven?

Klanten van Apple wonen in verschillende regio's en tijdzones en vaak opent dezelfde gebruiker in de loop van de tijd voorzieningen van Apple vanaf verschillende locaties. Voor een consistente notatie gebruiken we de op industriestandaarden gebaseerde datum en tijd: Coordinated Universal Time (UTC).

Waarom heb ik geen kopieën van mijn gekochte muziek, video's, apps en boeken ontvangen?

De gegevens die Apple verstrekt, omvatten een lijst met alle items die je hebt gekocht of gedownload in de App Store, iTunes Store en Apple Books. Het materiaal dat je hebt gekocht, vormt geen persoonsgegevens en maakt geen deel uit van deze dataset. Indien nodig kun je apps en games uit de App Store, materiaal uit de iTunes Store en boeken en audioboeken van Apple Books opnieuw downloaden.

Waarom verschijnt het woord 'biometric' (biometrisch) in sommige van mijn App Store-, iTunes Store- en Apple Books-aankoopgegevens?

De term 'biometrisch' geeft alleen aan dat je je aankoop hebt bevestigd met Touch ID, Face ID of Optic ID. Apple verzamelt en bewaart nooit biometrische informatie op zijn servers.

Waarom zie ik sommige aankopen onverwacht gemarkeerd als een inwisseling voor een cadeaubon?

Als het saldo van je cadeaubon niet voldoende was voor een aankoop en je betaalmethode is gebruikt om de aankoop te voltooien, kan die aankoop worden weergegeven als inwisseling van een cadeaubon.

Waarom staat informatie over mijn iCloud-opslagabonnement in de categorie iTunes?

Betalingen, ontvangstbewijzen en andere transactiegegevens voor je Apple abonnementen worden beheerd door onze iTunes-voorziening. Daarom staat de informatie over je iCloud-opslagabonnement onder iTunes.

Waarom bewaart Apple mijn gezondheidsgegevens?

Gezondheidsgegevens worden bewaard in iCloud om de gegevens op al je apparaten automatisch up-to-date te houden en om je in staat te stellen je gegevens te herstellen als je je apparaat kwijtraakt. Apple opent of gebruikt deze informatie niet voor andere doeleinden. Je kunt deze functie uitschakelen door Gezondheid uit te schakelen in de iCloud-instellingen.

Hoe krijg ik toegang tot mijn gezondheidsgegevens?

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot je gezondheidsgegevens. Je kunt ze downloaden als onderdeel van je gegevensverzoek, of je kunt je gegevens rechtstreeks inzien vanuit de Gezondheid-app op je iPhone. Om rechtstreeks vanuit de app toegang te krijgen tot je gezondheidsgegevens, tik je op je gebruikersprofiel in de rechterbovenhoek van het beginscherm van de Gezondheid-app en selecteer je 'Exporteer alle gezondheidsgegevens'.

Waarom bewaart Apple mijn belgeschiedenis?

Wanneer je op meerdere apparaten bent ingelogd bij iCloud met je Apple ID, wordt je belgeschiedenis bewaard en gesynchroniseerd, zodat je vanaf al je apparaten kunt terugbellen. Apple opent of gebruikt deze informatie niet voor andere doeleinden. Je kunt deze functie uitschakelen door iCloud Drive uit te schakelen in de iCloud-instellingen.

Waarom zie ik mijn inhoud van Berichten niet als onderdeel van mijn gegevensaanvraag?

Je berichten zijn versleuteld op je apparaat en kunnen niet worden geopend door iemand zonder de toegangscode van je apparaat.

Kan ik de gegevens corrigeren die zijn gekoppeld aan mijn Apple ID?

Ja, als je van mening bent dat de persoonsgegevens die door Apple worden bewaard, onjuist zijn, kun je verzoeken om deze bij te werken. Log in bij je Apple ID-accountpagina. Selecteer 'Persoonlijke gegevens' en selecteer vervolgens de relevante opties aan de rechterkant om de gegevens te aan te passen.

Kan ik extra gegevenscategorieën toevoegen aan een aanvraag die ik al heb gedaan?

Ja, je kunt aanvullende gegevenscategorieën opvragen. Als je een tweede verzoek wilt doen voor een gegevenstype dat je al hebt opgevraagd, wacht dan tot je huidige verzoek is voltooid en is verwijderd van je pagina 'Gegevens en privacy'.

Ik heb meerdere Apple ID-accounts. Krijg ik een kopie van de gegevens die Apple bewaart voor al deze accounts?

Nee. Elke Apple ID is een unieke account. Als je een kopie wilt van de gegevens van meer dan één Apple ID, log je afzonderlijk in op elke account en dien je voor elke account een verzoek in.

Ik heb een Apple ID die wordt beheerd door mijn onderwijsinstelling. Kan ik een kopie van mijn gegevens aanvragen?

Ja. Je schoolbeheerder moet je eerst toestemming geven om in te loggen op privacy.apple.com. Je kunt dan een kopie van je gegevens opvragen voor de functies die voor de beheerde Apple ID beschikbaar zijn.

Zijn er nog andere gegevens die ik kan aanvragen of waarvan ik een exemplaar kan krijgen?

Bepaalde informatie die Apple bewaart, is momenteel geen onderdeel van een standaardgegevensaanvraag. Je kunt deze gegevens afzonderlijk bekijken of opvragen.

• Incidentnotities van AppleCare (inclusief gegevens die je eventueel hebt verstrekt bij het ontvangen van support voor de Gezondheid-app en de Ecg-app): je kunt incidentnotities en overige supportinformatie met betrekking tot je gesprekken met AppleCare opvragen door contact op te nemen met privacy_response@apple.com.

• FaceTime: neem contact met ons op om je logbestanden van uitnodigingen voor FaceTime-gesprekken op te vragen.

• Apple Pay-kaarten: om kaarten die je met Apple Pay gebruikt te bekijken, ga je naar 'Wallet en Apple Pay' in 'Instellingen' op je iOS-apparaat, of ga je naar appleid.apple.com > 'Apparaten' en klik je vervolgens op apparaten met het Apple Pay-symbool.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Heb je vragen of feedback over ons Privacybeleid of overige onderwerpen, dan kun je contact met ons opnemen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.