Inzicht in en controle over welke persoonsgegevens je bij Apple bewaart

Wij vinden je privacy belangrijk. Daarom maken we het makkelijk om de gegevens die je bij Apple bewaart, in te zien en te beheren.

Hulpmiddelen bij gegevens en privacy

Log in met je Apple ID bij privacy.apple.com voor toegang tot hulpmiddelen voor privacybeheer op de pagina 'Gegevens en privacy'.

Deze set zelfservicehulpmiddelen is beschikbaar voor klanten in meer dan 240 landen en regio's wereldwijd en bevat opties voor het volgende:

• Een kopie opvragen van de gegevens die je bij Apple bewaart en die gekoppeld zijn aan jouw Apple ID. Gebruikers in de EU kunnen een eenmalig of terugkerend verzoek voor bepaalde gegevens plannen (inclusief Apple Store-informatie en activiteit met betrekking tot het installeren van apps).

• Je Apple ID tijdelijk deactiveren.

• Je Apple ID definitief verwijderen, inclusief de bijbehorende gegevens.

• Een wijziging aanvragen voor je persoonsgegevens.

• Meer informatie over de soorten gegevens die Apple verzamelt.

Gegevens- en privacyverklaringen

Om ervoor te zorgen dat we voldoen aan onze eigen hoge eisen om de gegevens te beschermen die we namens jou bewaren, voeren we uitgebreide beoordelingen uit van de gevallen waarin we je gegevens verzamelen en bewaren. Daarom bevatten Apple producten gegevens- en privacyverklaringen die het makkelijk maken om te begrijpen hoe Apple je persoonsgegevens gebruikt.

We leggen deze verklaringen aan je voor voordat je met je Apple ID inlogt of nieuwe functies inschakelt die gebruikmaken van je gegevens. Deze informatie is ook beschikbaar op apple.com/nl/legal/privacy/data.

Wij hechten belang aan privacy en daar zijn we trots op. We zullen toonaangevende, privacy-by-design normen blijven hanteren, zodat je privacy en veiligheid gewaarborgd blijven.

Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/privacy.