Als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt

Als u de afstandsbediening van uw Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) bent kwijtgeraakt, kunt u de Apple TV bedienen via uw iOS-apparaat.

Een Apple TV bedienen met een iOS-apparaat

Controleer of uw Apple TV is aangesloten op de tv en verbinding heeft met het wifinetwerk.

• Als de Apple TV is uitgeschakeld, kunt u deze inschakelen zonder de afstandsbediening. Haal eenvoudig de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steek deze er vervolgens weer in.
  • Als u een nieuwe Apple TV hebt die nog niet is geconfigureerd, sluit u deze aan op de wifirouter met een Ethernet-kabel.

Volg daarna de onderstaande stappen om de Apple TV Remote te configureren in het bedieningspaneel of met de Apple TV Remote-app.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel gebruiken

1. Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  2. Voeg de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel en open het bedieningspaneel.
  3. Tik op  en kies de Apple TV.
  4. Als u hierom wordt gevraagd, voert u de viercijferige code in op het iOS-apparaat dat op uw Apple TV wordt weergegeven.

De Apple TV Remote-app gebruiken

1. Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  2. Download de Apple TV Remote-app van de App Store.
  3. Open de Apple TV Remote-app en tik achtereenvolgens op 'Voeg Apple TV toe' en op de Apple TV.
  4. Als u hierom wordt gevraagd, voert u de viercijferige code in op het iOS-apparaat dat op uw Apple TV wordt weergegeven.

Een nieuwe afstandsbediening kopen

U kunt ook een nieuwe Siri Remote of Apple TV Remote voor de Apple TV kopen bij de Apple Online Store, Apple Store of een andere leverancier.