Als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt

U hebt een afstandsbediening nodig om uw Apple TV te bedienen. Als u de afstandsbediening van uw Apple TV kwijt bent, kunt u uw Apple TV bedienen met uw iPhone, iPad of iPod touch, of u kunt een nieuwe afstandsbediening kopen.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel gebruiken

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen, wordt de Apple TV Remote automatisch aan het bedieningspaneel toegevoegd wanneer u bijwerkt naar iOS of iPadOS 12 of hoger.

Als u uw apparaat nog niet hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen, of als u een eerdere versie van iOS of iPadOS hebt, volgt u de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  2. Voeg de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad of iPod touch en open vervolgens het bedieningspaneel.
  3. Tik op  en kies de Apple TV.
  4. Als u hierom wordt gevraagd, voert u op het iOS- of iPadOS-apparaat de viercijferige code in die op uw Apple TV wordt weergegeven.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt met Apple TV 4K en Apple TV HD.

Lees wat u moet doen als u de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel.

Een nieuwe afstandsbediening kopen

U kunt ook een nieuwe Siri Remote of Apple Remote kopen voor uw Apple TV bij de Apple Online Store, de Apple Store of een andere winkel.

Als u de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel

• Controleer of uw Apple TV is verbonden met uw televisie, is ingeschakeld en is verbonden met uw wifinetwerk thuis.
  • Als de Apple TV is uitgeschakeld, kunt u deze inschakelen zonder de afstandsbediening. Haal gewoon de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steek deze er vervolgens weer in.
  • Sluit uw Apple TV met een ethernetkabel aan op uw wifirouter.

Vervolgens voert u de stappen uit voor het configureren van de Apple TV Remote in het bedieningspaneel.