Compatibiliteit 32-bits apps met macOS High Sierra 10.13.4 en hoger

Over de overgang naar 64-bits technologie en welke invloed dit heeft op 32-bits apps.

Een Mac is een Mac dankzij de geavanceerde technologie. Alle moderne Macs bevatten krachtige 64-bits processors en macOS voert geavanceerde 64-bits apps uit die aanzienlijk meer geheugen kunnen gebruiken en snellere systeemprestaties mogelijk maken. De technologieën die de huidige Mac-beleving definiëren, zoals grafische versnelling van Metal, werken alleen met 64-bits apps. Om ervoor te zorgen dat de apps die u koopt net zo geavanceerd zijn als de Mac waarop u ze gebruikt, moet alle toekomstige Mac-software uiteindelijk 64-bits zijn.

Apple is meer dan 10 jaar geleden begonnen met de overgang naar 64-bits hardware- en softwaretechnologie voor Mac en werkt samen met ontwikkelaars om hun apps over te zetten naar 64-bits. Tijdens de Worldwide Developers Conference in 2018 heeft Apple ontwikkelaars geïnformeerd dat macOS Mojave de laatste versie van macOS is waarop 32-bits apps kunnen worden uitgevoerd.

Terwijl ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor 64-bits compatibiliteit, informeert Apple klanten wanneer ze een app gebruiken die is gebaseerd op 32-bits technologie. Dit gebeurt via een eenmalige melding die wordt weergegeven wanneer u een 32-bits app start. In macOS Mojave wordt deze melding één keer per 30 dagen weergegeven wanneer u de app start.

Hierna vindt u meer informatie over de melding en wat de 64-bits overgang voor u betekent.

Waarom zie ik deze melding?

Vanaf macOS High Sierra 10.13.4 geven apps die niet zijn bijgewerkt om 64-bits processen te gebruiken een eenmalige melding wanneer ze worden geopend. Zo weten gebruikers tijdig dat ze 32-bits software uitvoeren die in de toekomst niet meer compatibel is met macOS.

Kan ik mijn 32-bits apps blijven gebruiken?

Ja, u kunt nu 32-bits apps blijven gebruiken met uw Mac. Het gebruik van 32-bits software heeft geen nadelige effecten op uw gegevens of uw computer.

Wanneer is de overgang naar 64-bits voltooid?

De 64-bits overgang voor macOS en macOS-apps is nog aan de gang. Er zijn daarom nog geen definitieve overgangsdatums vastgesteld. Maar het is nu wel een goed moment om bij de softwareontwikkelaar te controleren of 64-bits versies van uw favoriete titels beschikbaar zijn.

Hoe neem ik contact op met de appontwikkelaar?

De eenvoudigste manier om contact op te nemen met een ontwikkelaar, is om deze op te zoeken op het web. Als u de naam van de ontwikkelaar van een app wilt vinden, opent u de app, klikt u op de appnaam in de menubalk en kiest u 'Over....'

Hoe controleer ik of een app 32-bits of 64-bits is?

Kies in het Apple-menu de optie 'Over deze Mac' en klik vervolgens op de knop 'Systeemoverzicht'. Scrol vanaf het systeemrapport omlaag naar 'Software' in de navigatiekolom en selecteer 'Programma's'. Wanneer u een afzonderlijk programma selecteert, ziet u een veld met de naam '64-bits (Intel)'. 'Ja' geeft 64-bits aan; 'Nee' geeft 32-bits aan. Als u macOS Mojave gebruikt, selecteert u 'Verouderde software' in de navigatiekolom om alle programma's weer te geven die niet zijn bijgewerkt voor het gebruik van 64-bits processen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.