Over de beveiligingsinhoud van de aanvullende macOS High Sierra 10.13.2-update

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van de aanvullende macOS High Sierra 10.13.2-update beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Aanvullende macOS High Sierra 10.13.2-update

Releasedatum: 8 januari 2018

Beschikbaar voor: macOS High Sierra 10.13.2

Beschrijving: de aanvullende macOS High Sierra 10.13.2-update bevat beveiligingsverbeteringen voor Safari en WebKit die de effecten van Spectre (CVE-2017-5753 en CVE-2017-5715) verminderen.

We willen de volgende mensen graag bedanken voor hun hulp: Jann Horn van Google Project Zero; en Paul Kocher in samenwerking met Daniel Genkin van University of Pennsylvania en University of Maryland, Daniel Gruss van Graz University of Technology, Werner Haas van Cyberus Technology, Mike Hamburg van Rambus (Cryptography Research Division), Moritz Lipp van Graz University of Technology, Stefan Mangard van Graz University of Technology, Thomas Prescher van Cyberus Technology, Michael Schwarz van Graz University of Technology, en Yuval Yarom van University of Adelaide en Data61.

Als u de aanvullende macOS High Sierra 10.13.2-update installeert, wordt Safari bijgewerkt naar versie 11.0.2 (13604.4.7.1.6) of versie 11.0.2 (13604.4.7.10.6).

De versie van Safari controleren die is geïnstalleerd op uw Mac:

1. Open Safari.

2. Kies 'Safari' > 'Over Safari'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.