Over de Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C)

Sluit een apparaat dat een Thunderbolt 3-poort (USB-C) heeft aan op een apparaat dat een Thunderbolt 3-poort (USB-C) of een USB-C-poort heeft.

De Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) (0,8 m) verbindt een Mac die of ander apparaat dat een Thunderbolt 3-poort (USB-C) heeft met een apparaat dat een Thunderbolt 3-poort (USB-C) of een USB-C-poort heeft.

De volgende Mac-modellen zijn uitgerust met Thunderbolt 3-poorten (USB-C):

Video

Gebruik deze kabel om uw Mac aan te sluiten op een beeldscherm dat Thunderbolt 3 (USB-C) of USB-C gebruikt voor video, zoals het LG UltraFine 5K-display of het LG UltraFine 4K-display. Er is ondersteuning voor DisplayPort High Bit Rate 3-video-uitvoer (HBR 3).

Gegevensoverdracht

Gebruik deze kabel om uw Mac aan te sluiten op een apparaat dat Thunderbolt 3 (USB-C) of USB-C gebruikt voor gegevensoverdracht, zoals een externe harde schijf of een dock. De kabel ondersteunt het overzetten van gegevens via Thunderbolt 3 met een snelheid van maximaal 40 Gbps en het overzetten van gegevens via USB 3.1 Gen 2 met een snelheid van maximaal 10 Gbps. Controleer de specificaties van uw apparaat om te bepalen welke standaard voor gegevensoverdracht wordt ondersteund.

Opladen

Deze kabel kan ook worden aangesloten op Thunderbolt 3-apparaten (USB-C) of USB-C-apparaten voor het opladen van uw Mac-notebook of een ander apparaat. De kabel levert maximaal 100 W vermogen aan een aangesloten apparaat.

Vergeleken met de Apple USB-C-oplaadkabel
De De Apple USB-C-oplaadkabel is langer (2 m) en ondersteunt opladen, maar de snelheid van gegevensoverdracht is beperkt tot 480 Mbps (USB 2.0) en video wordt niet ondersteund. De Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) heeft een Thunderbolt-logo  op de huls van elke connector. Beide kabels kunnen worden gebruikt met de Apple USB-C-lichtnetadapter.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.