De Apple Music-webspeler en uw privacy

Privacy Icon

• De Apple Music-webspeler verzamelt gegevens die gekoppeld zijn aan een unieke ID die specifiek is voor het domein van de pagina die u bezoekt als u niet ingelogd bent bij Apple Music. Als u wel ingelogd bent bij Apple Music, wordt dezelfde ID gebruikt voor alle pagina's waarop de speler wordt geladen.
  • De levensduur van deze ID's is één dag en ze worden niet gekoppeld aan uw Apple ID.
  • Als u in uw browser ingelogd bent bij Apple Music en de speler gebruikt (bijvoorbeeld om muziek af te spelen), verzamelen wij, naast het domein van de pagina, dezelfde gegevens als wanneer u de Muziek-app gebruikt op uw apparaat of desktopcomputer.

Bij Apple doen we er alles aan om de privacy en beveiliging van uw gegevens te beschermen. We werken er hard aan om alleen de gegevens te verzamelen die we nodig hebben om uw ervaring te verbeteren, en als we gegevens verzamelen, vinden we het belangrijk dat u weet wat we verzamelen en waarvoor we dit nodig hebben, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. De Apple Music-webspeler is, net als ieder ander Apple product, ontworpen met deze principes in gedachten.

Wanneer u een website bezoekt waarop de Apple Music-webspeler is ingesloten, verzamelt Apple beperkte gegevens over waar de speler is ingesloten en wat u ermee doet, zodat we weten hoe de speler wordt gebruikt en uw gebruikservaring met de speler kunnen verbeteren. De privacy wordt hierbij gehandhaafd. De speler kan weliswaar worden ingesloten in webpagina's van derden, maar hij wordt aangeboden door Apple, en daardoor kan Apple gegevens verzamelen over waar en hoe de speler wordt gebruikt. Dit document heeft alleen betrekking op het verzamelen, gebruiken en vrijgeven van gegevens door Apple. Webpagina's die u bezoekt waarop de webspeler ingesloten is, kunnen ook zelf gegevens over u verzamelen. Deze gegevens vallen dan onder het beleid en de werkwijze van deze pagina's.

Bij het verzamelen van deze gegevens maken wij mogelijk gebruik van cookies of vergelijkbare technieken voor lokale opslag om websitegegevens te bewaren op uw apparaat, in uw browserprofiel. Lees hoe u cookies en websitegegevens beheert in Safari op uw Mac of op uw iOS-apparaat. Voor andere browsers raadpleegt u de makers van de browser. Als u cookies of lokale opslag uitschakelt, kan dat de werking van de speler beïnvloeden, waardoor het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is om in uw browser ingelogd te blijven bij Apple Music.

Als u in uw browser niet ingelogd bent bij Apple Music en de speler ingesloten is in een pagina die u bezoekt, verzamelen wij gegevens over de speler en de activiteit die ermee plaatsvindt. Het gaat hierbij onder andere om het domein van de pagina waarop de speler is ingesloten, gegevens over uw browser of apparaat, algemene plaatsbepaling op basis van uw IP-adres (waarbij niet het volledige IP-adres wordt bewaard) en welke muziek u afspeelt. Deze gegevens worden gekoppeld aan een willekeurige unieke ID, die specifiek is voor de webspeler in uw browser en het domein van de pagina waarop de speler is ingesloten. Deze ID wordt na één dag opnieuw ingesteld en wordt niet gekoppeld aan uw Apple ID (als u er een hebt). Als u klikt op een koppeling in de speler om u te abonneren op Apple Music, wordt als onderdeel van zo'n gebeurtenis de volledige URL verzameld van de pagina waarop de speler is ingesloten.

Als u in uw browser wel ingelogd bent bij Apple Music en de speler ingesloten is in een pagina die u bezoekt, verzamelen wij gegevens over de speler en koppelen deze gegevens aan een aparte ID, die eveneens uniek is voor de webspeler in uw browser, maar wordt gebruikt voor alle pagina's waarop de speler is ingesloten. Ook deze ID wordt na één dag opnieuw ingesteld en wordt niet gekoppeld aan uw Apple ID. De gegevens die wij verzamelen, zijn onder andere het domein van de pagina waarop de speler is ingesloten, gegevens over uw browser of apparaat, algemene plaatsbepaling op basis van uw IP-adres (waarbij niet het volledige IP-adres wordt bewaard) en interactie met functies van de speler (anders dan afspelen).

Als u in uw browser ingelogd bent bij Apple Music en een Apple Music-webspeler gebruikt (bijvoorbeeld door op een koppeling te klikken of muziek af te spelen), verzamelen wij gegevens over uw activiteit en koppelen deze aan uw Apple ID om uw ervaring met Apple Music te verbeteren en onze verplichtingen tegenover onze strategische partners op het gebied van deze voorziening na te komen. Zie Apple Music en Privacy voor meer informatie over hoe wij gegevens over Apple Music-abonnees verzamelen en gebruiken.

Gegevens over de Apple Music-webspeler en hoe u met de speler omgaat, worden gedurende maximaal twee jaar bewaard, zoals hierboven beschreven, om trends te kunnen analyseren. Gegevens die worden verzameld als u ingelogd bent, worden behandeld zoals beschreven in Apple Music en Privacy.

Al deze gegevens worden verzameld en gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid, dat u kunt lezen op www.apple.com/nl/privacy.