Gecodeerde opslag op uw nieuwe Mac

Lees hier over gecodeerde opslag op computers met de Apple T2-chip en hoe u ervoor zorgt dat uw gegevens volledig beschermd zijn.

Op Mac-computers met de Apple T2-chip is de beveiliging geïntegreerd in zowel de software als de hardware, waardoor gecodeerde opslag mogelijk wordt. Gegevens op de ingebouwde SSD worden gecodeerd door een AES-engine met hardwareversnelling die is ingebouwd in de Apple T2-chip. Deze codering wordt uitgevoerd met 256-bits sleutels die zijn gekoppeld aan een unieke identificatie binnen de chip.

De geavanceerde coderingstechniek die in de Apple T2-chip geïntegreerd is, zorgt voor codering met lijnsnelheid. Dit betekent wel dat als het gedeelte van de chip waarop uw codesleutels zich bevinden, beschadigd raakt, u de inhoud van uw schijf mogelijk moet herstellen vanaf een reservekopie. Deze inhoud omvat systeembestanden, apps, accounts, voorkeuren, muziek, foto's, films en documenten.

Zorg dat u altijd een reservekopie hebt van uw materiaal op een beveiligde externe schijf of andere beveiligde locatie voor reservekopieën, zodat u het materiaal in geval van nood kunt herstellen. Voor extra beveiliging schakelt u FileVault in. Als u dit inschakelt, worden uw gecodeerde SSD's automatisch geactiveerd en gedecodeerd wanneer ze op de Mac worden aangesloten.

Een reservekopie maken

Configureer Time Machine of een andere methode voor het maken van reservekopieën, zodat u regelmatig reservekopieën kunt maken van uw Mac op een beveiligde externe bron.

Bestanden in iCloud Drive en foto's en video's in iCloud-fotobibliotheek worden automatisch geüpload naar iCloud. Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden foto's en video's in volledige resolutie standaard bewaard op de Mac en maken deze deel uit van een Time Machine-reservekopie. Als u ervoor kiest om iCloud-fotobibliotheek op uw Mac te optimaliseren, worden de originelen met volledige resolutie niet opgenomen in een Time Machine-reservekopie.

FileVault inschakelen

Hoewel de SSD in een computer met de Apple T2-chip wordt gecodeerd, verdient het toch aanbeveling om FileVault in te schakelen, zodat de Mac om een wachtwoord vraagt om uw gegevens te decoderen.

U schakelt FileVault als volgt in:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Klik op het tabblad 'FileVault'.
  3. Klik op  en voer vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  4. Klik op 'Schakel FileVault in'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.