De stem of taal van Siri wijzigen

Lees hoe u de stem en taal van Siri wijzigt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.

Tik op 'Taal' om de taal te veranderen die Siri gebruikt voor verzoeken en antwoorden.

Tik op 'Siri-stem' om het geslacht of dialect van Siri te wijzigen.*

Als u gesproken antwoorden van Siri op uw apparaat wilt horen, tikt u op 'Gesproken feedback'. Vervolgens kiest u uit de volgende opties:

• 'Altijd aan': Siri spreekt antwoorden uit, zelfs als de belsignaalschakelaar is ingesteld op stil.
  • 'Regel met belsignaalschakelaar': Siri zet alle gesproken antwoorden op stil als de belsignaalschakelaar op stil staat. U hoort nog wel een piep als u Siri gebruikt en u hoort ook nog gesproken feedback als u 'Hé, Siri' gebruikt of wanneer u bent verbonden met een Bluetooth-apparaat, een koptelefoon of CarPlay.
  • 'Alleen handsfree': Siri laat alleen nog piepen horen en antwoordt alleen met gesproken tekst als u 'Hé, Siri' gebruikt of wanneer u bent verbonden met een Bluetooth-apparaat, een koptelefoon of CarPlay.

Op een Mac

Als u een Mac met macOS Sierra of hoger hebt, gaat u naar het Apple-menu ('') > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u daarna op 'Siri'. Hier kunt u de volgende instellingen kiezen:

• 'Taal': hier kunt u de taal wijzigen die Siri gebruikt voor verzoeken en antwoorden.
  • 'Siri-stem': hier kunt u het geslacht of het dialect van Siri wijzigen.*
  • 'Gesproken feedback': Schakel deze optie in om gesproken antwoorden van Siri te horen. Als u deze optie uitschakelt, hoort u geen gesproken antwoorden, maar ziet u Siri's reactie in het Siri-venster.

Op een Apple Watch

Siri gebruikt dezelfde stem en taal op uw Apple Watch als is ingesteld op uw iPhone. Op de Apple Watch Series 3 of hoger kan Siri gesproken antwoorden geven. Ga op de Apple Watch naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'. Kies bij 'Gesproken feedback' uit de volgende opties:

• 'Altijd aan': Siri spreekt antwoorden uit, zelfs als de Apple Watch is ingesteld op stil.
  • 'Regel met stille modus': Siri zet alle gesproken antwoorden op stil als de Apple Watch op stil staat.
  • 'Alleen koptelefoon': Siri spreekt alleen antwoorden uit als de Apple Watch is verbonden met een Bluetooth-koptelefoon.

Bij eerdere modellen van de Apple Watch worden antwoorden van Siri door middel van tekst of afbeeldingen op het scherm weergegeven. Meer informatie over Siri gebruiken op een Apple Watch.

Op een Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie)

Siri gebruikt dezelfde taal als is ingesteld op de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie). Als u de taal wilt wijzigen die Siri gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri' en vervolgens selecteert u 'Taal'.

Op de Apple TV praat Siri niet, maar uw verzoek wordt wel verwerkt. De resultaten worden weergegeven op het scherm.

Meer informatie over Siri op de Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie).

Meer informatie

*Welke opties er beschikbaar zijn voor het geslacht en dialect van de Siri-stem, is afhankelijk van de taal die u kiest. Sommige talen beschikken alleen over een mannelijke of een vrouwelijke stem, terwijl andere talen over beide beschikken. Bepaalde talen, zoals het Engels, Spaans en Frans, beschikken over verschillende dialecten. Als u bijvoorbeeld Engels in de Verenigde Staten gebruikt, kan Siri met een Amerikaans, Brits of Australisch accent spreken.