De stem of taal van Siri wijzigen

Lees hoe u de stem en taal van Siri wijzigt.

Siri op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac

U kunt de taal, de stem en het dialect aanpassen die Siri gebruikt voor het herkennen en beantwoorden van vragen. U kunt voor Siri een andere taal instellen dan de taal op uw apparaat.

De taal en stem van Siri wijzigt u in de Siri-instellingen op uw apparaat:

• iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.
  • Mac met macOS Sierra of nieuwer: ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Siri'.

Gebruik de instelling 'Taal' om de taal te wijzigen die Siri gebruikt voor vragen en antwoorden. Gebruik de instelling 'Siri-stem' om het geslacht of dialect van Siri te wijzigen.

Welke opties er beschikbaar zijn voor het geslacht en dialect van de Siri-stem, is afhankelijk van de taal die u kiest. Sommige talen beschikken alleen over een mannelijke of een vrouwelijke stem, terwijl andere talen over beide beschikken. Bepaalde talen, zoals het Engels, Spaans en Frans, beschikken over verschillende dialecten. Als u bijvoorbeeld Engels in de Verenigde Staten gebruikt, kan Siri met een Amerikaans, Brits of Australisch accent spreken.

Meer informatie over Siri gebruiken op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Siri op een Apple Watch en Apple TV (4e generatie of nieuwer)

Op een Apple Watch gebruikt Siri de taal en stem die u op uw iPhone hebt geconfigureerd. Siri kan alleen tegen u praten als u een Apple Watch Series 3 hebt. Bij eerdere modellen van de Apple Watch worden antwoorden van Siri door middel van tekst of afbeeldingen op het beeldscherm weergegeven. Meer informatie over Siri gebruiken op een Apple Watch.

Op een Apple TV (4e generatie of nieuwer) gebruikt Siri de taal die u op de Apple TV hebt geconfigureerd. Siri praat niet tegen u op een Apple TV. Meer informatie over Siri gebruiken op een Apple TV (4e generatie over nieuwer)