Voorbereidingen treffen voor wijzigingen in macOS Server

Lees meer over wijzigingen in macOS Server in het voorjaar van 2018

macOS Server richt zich meer en meer op het beheer van computers, apparaten en opslag in uw netwerk. Daarom worden er enkele wijzigingen aangebracht in de werking van Server. Een aantal voorzieningen worden uitgefaseerd en zijn verborgen op nieuwe installaties van een update voor macOS Server die in het voorjaar van 2018 wordt uitgebracht. Als u een van deze voorzieningen al hebt geconfigureerd, kunt u deze nog blijven gebruiken met de macOS Server-update van voorjaar 2018.

Deze uitgefaseerde voorzieningen worden in een komende release van macOS Server verwijderd. Als u van deze voorzieningen afhankelijk bent, moet u gaan omkijken naar alternatieven, bijvoorbeeld in de vorm van gehoste voorzieningen. Hieronder vindt u een lijst van de uitgefaseerde voorzieningen. Onder elke uitgefaseerde voorziening vindt u koppelingen naar mogelijke alternatieven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.