Beeldsnelheid en dynamisch bereik laten overeenstemmen op Apple TV

Lees hier hoe u overeenstemming in beeldsnelheid en dynamisch bereik inschakelt.

Apple TV 4K1 is ontworpen om u de beste kijkervaring te geven, gebaseerd op de mogelijkheden van uw 4K-televisie. De Apple TV 4K stemt het dynamisch bereik standaard overeen met de hoogste vernieuwingsfrequentie die uw televisie ondersteunt. Als uw televisie bijvoorbeeld Dolby Vision op 30 Hz ondersteunt, maar ook HDR10 op 60 Hz, dan gebruikt de Apple TV 4K HDR10 in plaats van Dolby Vision.

Met de nieuwste versie van tvOS kunt u de Apple TV 4K configureren om uw beeldschermstructuur automatisch overeen te laten komen met het oorspronkelijke dynamische bereik of de beeldsnelheid van materiaal dat u kijkt, in plaats van de hoogst mogelijke functie van uw televisie te gebruiken. De Apple TV 4K gebruikt bijvoorbeeld HDR10 op 60 Hz wanneer u HDR-materiaal bekijkt, maar schakelt over naar Dolby Vision op 30 Hz wanneer u materiaal bekijkt dat Dolby Vision ondersteunt.

Apple TV (4e generatie) is ontworpen om u de beste kijkervaring in HD te geven. Met de nieuwste versie van tvOS kunt u ook uw Apple TV (4e generatie) zodanig configureren dat de beeldschermstructuur automatisch overeenkomt met de beeldsnelheid van materiaal dat u bekijkt.

'Maak dynamisch bereik passend' of 'Maak beeldsnelheid passend' in- of uitschakelen

Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Maak content passend'. Kies daarna één van de volgende opties:

• Maak dynamisch bereik passend: schakel in als u wilt dat de uitvoer van de Apple TV 4K overeenkomt met het oorspronkelijke dynamische bereik van het materiaal dat u kijkt.
  • Maak beeldsnelheid passend: schakel in als u wilt dat de vernieuwingsfrequentie van de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) overeenkomt met de oorspronkelijke beeldsnelheid van het materiaal. Dit geldt voor materiaal dat is gemaakt op verschillende beeldsnelheden, zoals 24 fps-filmmateriaal of ander internationaal materiaal.2

Als u één van deze instellingen inschakelt, zal de Apple TV proberen om automatisch te bepalen welke dynamische bereiken of beeldsnelheden uw televisie ondersteunt.

Als Apple TV niet kan bepalen welke beeldschermstructuren beschikbaar zijn, moet u controleren welke structuren uw televisie kan afspelen. Om een structuur te controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Maak content passend'. Selecteer vervolgens een structuur onder 'Niet-gecontroleerde structuren' om een korte beeldschermtest te doen en te controleren of de structuur correct afspeelt op uw televisie.

Meer informatie

Wanneer u materiaalovereenstemming gebruikt, past uw televisie het dynamische bereik en de beeldsnelheid aan op basis van het materiaal dat u bekijkt. U ziet mogelijk een leeg scherm of een flikkering op het moment dat uw televisie wisselt tussen twee structuren.

1. Overeenstemming in beeldsnelheid en dynamisch bereik zijn niet beschikbaar op de Apple TV (3e generatie) en ouder.
  2. Apple TV stemt de beeldsnelheid overeen met materiaal dat gecodeerd is op 60, 50, 30, 25 en 24 fps. Beeldsnelheden komen overeen met de vernieuwingsfrequentie die geschikt is voor uw regio, bijvoorbeeld 29,97 fps voor NTSC. Materiaal van 25 fps en 30 fps gebruikt een verdubbeling van de beeldsnelheid om op 50 Hz en 60 Hz af te spelen, indien beschikbaar. Zo komt het overeen met de oorspronkelijke weergave, terwijl het een vloeiende gebruikersinterface behoudt.
Publicatiedatum: Wed Apr 11 20:16:52 GMT 2018