'Maak dynamisch bereik passend' en 'Maak beeldsnelheid passend' inschakelen op uw Apple TV

Lees hier hoe u aanpassing van beeldsnelheid en dynamisch bereik inschakelt.

Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Maak materiaal passend'. Kies daarna één van de volgende opties:

• 'Maak dynamisch bereik passend': schakel dit in als u wilt dat de uitvoer van de Apple TV 4K overeenkomt met het oorspronkelijke dynamische bereik van het materiaal dat u kijkt.

• 'Maak beeldsnelheid passend': schakel dit in als u wilt dat de vernieuwingsfrequentie van de Apple TV 4K of Apple TV HD overeenkomt met de oorspronkelijke beeldsnelheid van het materiaal. Dit geldt voor materiaal dat is gemaakt op verschillende beeldsnelheden, zoals 24 fps-filmmateriaal of ander internationaal materiaal.*

Als u één van deze instellingen inschakelt, zal de Apple TV proberen om automatisch te bepalen welke dynamische bereiken of beeldsnelheden uw televisie ondersteunt. U ziet mogelijk een leeg scherm of een flikkering op het moment dat uw televisie wisselt tussen twee structuren.

* Apple TV maakt de beeldsnelheid passend voor materiaal dat gecodeerd is op 60, 50, 30, 25 en 24 fps. Beeldsnelheden worden passend gemaakt met de vernieuwingsfrequentie die geschikt is voor uw regio, bijvoorbeeld 29,97 fps voor NTSC. Materiaal van 25 fps en 30 fps gebruikt een verdubbeling van de beeldsnelheid om op 50 Hz en 60 Hz af te spelen, indien beschikbaar. Zo komt het overeen met de oorspronkelijke weergave, terwijl het een vloeiende gebruikersinterface behoudt.

Als de Apple TV niet kan vaststellen welke beeldschermstructuren beschikbaar zijn

Verifieer welke beeldschermstructuren uw tv kan weergeven. Om een structuur te controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Maak materiaal passend'. Selecteer vervolgens een structuur onder 'Niet-gecontroleerde structuren' om een korte beeldschermtest te doen en te controleren of de structuur correct afspeelt op uw televisie.