Beeldsnelheid en dynamisch bereik laten overeenstemmen op Apple TV 4K

Lees hier hoe u overeenstemming in beeldsnelheid en dynamisch bereik inschakelt op de Apple TV 4K.

Apple TV 4K is ontworpen om de beste kijkervaring te geven, gebaseerd op de mogelijkheden van uw 4K-televisie. De Apple TV 4K stemt het dynamisch bereik standaard overeen met de hoogste verversingsfrequentie die uw televisie ondersteunt. Als uw televisie bijvoorbeeld Dolby Vision op 30 Hz ondersteunt, maar ook HDR10 op 60 Hz, dan zal de Apple TV 4K HDR10 gebruiken in plaats van Dolby Vision.

In tvOS 11.2 en nieuwer kunt u de Apple TV 4K configureren om uw beeldschermstructuur automatisch overeen te laten komen met het oorspronkelijke dynamische bereik en de beeldsnelheid van materiaal dat u kijkt in plaats van de hoogst mogelijke functie van uw televisie te gebruiken. De Apple TV 4K zal bijvoorbeeld HDR10 gebruiken op 60 Hz wanneer u HDR-materiaal bekijkt, maar zal overschakelen naar Dolby Vision op 30 Hz wanneer u materiaal bekijkt dat Dolby Vision ondersteunt.

Om deze functie te activeren gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Materiaal overeenstemmen'. Kies daarna één van de volgende opties:

• Dynamisch bereik overeenstemmen: schakel in als u wilt dat de uitvoer van de Apple TV 4K overeenkomt met het oorspronkelijke dynamische bereik van het materiaal dat u kijkt.
  • Beeldsnelheid overeenstemmen: schakel in als u wilt dat de verversingsfrequentie van de Apple TV 4K overeenkomt met de oorspronkelijke beeldsnelheid van het materiaal. Dit geldt voor materiaal dat is gemaakt op verschillende beeldsnelheden, zoals 24 fps-filmmateriaal of ander internationaal materiaal.*

Als u één van deze instellingen inschakelt, zal de Apple TV 4K proberen om automatisch te bepalen welke dynamische bereiken en beeldsnelheden uw televisie ondersteunt.

Als Apple TV 4K niet kan bepalen welke beeldschermstructuren beschikbaar zijn, zult u moet controleren welke structuren uw televisie kan afspelen. Om een structuur te controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Materiaal overeenstemmen'. Selecteer vervolgens een structuur onder 'Niet-gecontroleerde structuren' om een korte beeldschermtest te doen en te controleren of de structuur correct afspeelt op uw televisie.

*Apple TV 4K zal de beeldsnelheid overeenstemmen met materiaal dat gecodeerd is op 60, 50, 30, 25 en 24 fps. Beeldsnelheden zullen overeenkomen met de verversingsfrequentie die geschikt is voor uw regio, bijvoorbeeld 29,97 fps voor NTSC. Materiaal van 25 fps en 30 fps gebruikt een verdubbeling van de beeldsnelheid om op 50 Hz en 60 Hz af te spelen, indien beschikbaar. Zo komt het overeen met de oorspronkelijke weergave, terwijl het een vloeiende gebruikersinterface behoudt.

Meer informatie

Wanneer u materiaalovereenstemming gebruikt, zal uw televisie het dynamische bereik en de beeldsnelheid aanpassen op basis van het materiaal dat u bekijkt. U ziet mogelijk een leeg scherm of een flikkering op het moment dat uw televisie wisselt tussen twee structuren.