Uw woning bedienen met Siri

Doe het licht aan, stel de thermostaat in en bedien alle producten die u thuis gebruikt - zelfs wanneer u niet thuis bent. En u kunt het allemaal doen door het aan Siri te vragen.

Wat hebt u nodig

1. De beschikbaarheid van Siri, de functies en opdrachten verschillen per taal en land of regio. Lees hier welke Siri-functies in uw land of regio worden ondersteund.

Apparaten in- en uitschakelen met uw stem

Siri weet welke HomeKit-accessoires zijn geconfigureerd in de Woning-app en wat hun status is. Siri identificeert uw accessoires aan de hand van hun naam, locatie en andere informatie die u eraan hebt toegevoegd in de Woning-app. En als u een HomePod2, Apple TV of een iPad configureert als een woninghub, kunt u Siri gebruiken om uw woning te bedienen waar u ook bent.

Accessoires in- of uitschakelen

Van lichten tot apparaten, Siri kan uw HomeKit-accessoires in- of uitschakelen. Zeg eenvoudigweg 'Hé, Siri' en zeg dan iets als:

• 'Doe het licht aan.'
  • 'Zet de ventilator uit.'
  • 'Doe de lichtschakelaar aan.'
  • 'Zet de verwarming aan.'

Een accessoire aanpassen

Siri kan enkele HomeKit-accessoires, zoals lichten of een thermostaat, aanpassen. Zeg 'Hé, Siri' en zeg dan iets als:

• 'Stel de temperatuur in op 20 graden.'
  • 'Stel de helderheid beneden in op 50%.'
  • 'Zet de lichten in de woonkamer helemaal aan.'
  • 'Maak de lichten in de slaapkamer blauw.'

Een kamer of zone bedienen

Als u uw accessoires organiseert op kamer of zone, kunt u delen van uw woning bedienen met een enkele opdracht. Zeg 'Hé, Siri' en zeg daarna bijvoorbeeld:

• 'Doe het licht beneden uit.'
  • 'Zet de ventilator op kantoor aan.'
  • 'Verwarm de bovenverdieping.'

HomePod gebruiken om de kamer te bedienen waarin deze staat

Als u een HomePod hebt, kunt u alle HomeKit-accessoires in de kamer waarin deze staat met een enkele opdracht bedienen. Zeg eenvoudigweg 'Hé, Siri' en zeg dan iets als:

• 'Doe het licht uit.'
  • 'Zet de ventilator aan.'
  • 'Doe de lichtschakelaar uit.'

Een scène configureren met Siri

Met scènes kunt u meerdere accessoires tegelijk bedienen. En met Siri kunt u een scène instellen met alleen uw stem. Hier volgen enkele voorbeelden:

• 'Hé, Siri, goede nacht.'
  • 'Hé, Siri, ik ben thuis.'
  • 'Hé, Siri, stel mijn scène voor lezen in.'

De status van uw woning controleren

Ligt u in bed en wilt u weten of u het licht beneden vergeten bent uit te doen? Siri weet het. Zeg eenvoudigweg 'Hé, Siri' en vraag Siri dan iets als:

• 'Zijn de lichten nog aan beneden?'
  • 'Is de garagedeur open?'

Uw accessoires op afstand bedienen3

Als u een woninghub hebt geconfigureerd, kunt u Siri vragen uw woning te bedienen wanneer u niet thuis bent. Zeg 'Hé, Siri' en zeg dan iets als:

• 'Doe het licht in de woning in Chicago uit.'
  • 'Doe de ventilator in de woonkamer uit.'
  • 'Stel het huis Vakantiehuis in op 22 graden.'

2. HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

3. Wanneer u uw apparaat vergrendelt, kunnen sommige accessoires niet met Siri worden bediend. U moet uw apparaat bijvoorbeeld ontgrendelen om Siri te kunnen gebruiken om uw deur te openen.