Uitloggen bij iCloud op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac

U kunt op een van uw apparaten uitloggen bij iCloud. U kunt ook op al uw apparaten uitloggen om iCloud niet meer te gebruiken.

Wanneer u uitlogt bij iCloud, wordt u gevraagd of u op uw apparaat een kopie wilt maken van de informatie die u in iCloud hebt bewaard. Wat u ook kiest, uw gegevens blijven in iCloud staan. U kunt alleen de volgende voorzieningen op uw apparaat niet meer openen of gebruiken nadat u bent uitgelogd bij iCloud:

• Apple Pay, Apple Cash en Apple Card*
  • Zoek mijn
  • Game Center
  • Woning-app om uw HomeKit-apparaten te bedienen
  • iCloud-reservekopie
  • iCloud Drive
  • iCloud-sleutelhanger
  • iCloud Mail
  • iCloud-foto's
  • Siri-opdrachten
  • Dictafoon
  • Gedeelde albums
  • Berichten in iCloud
  • Herinneringen
  • Gedeelde notities
  • Gedeelde Pages-, Numbers- en Keynote-documenten
  • Updates voor uw contacten, agenda's, herinneringen, bladwijzers en Safari-tabbladen
  • Continuïteitfuncties zoals Handoff, Universeel klembord en Automatische ontgrendeling met uw Apple Watch
  • Gegevens van apps van derden die u hebt geïnstalleerd en die iCloud gebruiken

* Uw Apple Cash- en Apple Card-accounts zijn gekoppeld aan uw Apple ID. Ze kunnen niet worden overgezet naar een andere Apple ID of worden gebruikt met een andere Apple ID.

Als u uitlogt bij iCloud, wordt u ook automatisch uitgelogd bij de App Store, iMessage en FaceTime. U kunt weer inloggen met uw Apple ID om de App Store te blijven gebruiken. En u kunt iMessage en FaceTime gebruiken met uw telefoonnummer

Als u uitlogt bij iCloud en geen kopie van uw gegevens bewaart op uw apparaat of uw Mac, hebt u pas weer toegang tot die gegevens wanneer u opnieuw inlogt bij iCloud.

Uitloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Scrol helemaal naar beneden.
  3. Tik op 'Log uit'.
  4. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
  5. Schakel de gegevens in waarvan u een kopie op uw apparaat wilt bewaren.
  6. Tik op 'Log uit'.
  7. Tik opnieuw op 'Log uit' om te bevestigen dat u wilt uitloggen bij iCloud.

Uitloggen op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' > 'Overzicht'. Als u macOS High Sierra of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Log uit'.
  4. Als u een kopie van uw iCloud-gegevens op uw Mac wilt bewaren voordat u uitlogt, controleert u of u de juiste aankruisvakken hebt geselecteerd. Klik vervolgens op 'Bewaar een kopie'.
  5. Als u een kopie van uw Safari-wachtwoorden op uw Mac wilt bewaren, klikt u op 'Bewaar op deze Mac'.

Uitloggen op uw Apple Watch

Als u uitlogt bij iCloud op de iPhone die is gekoppeld met uw Apple Watch, wordt u automatisch uitgelogd bij iCloud op uw Apple Watch.

Gebruikt u een Apple Watch met Gezinsconfiguratie? Kijk dan hoe u uw Apple Watch loskoppelt en wist

Uitloggen op uw Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts'> 'iCloud'.
  2. Selecteer 'Log uit'.

Uitloggen bij iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Uitloggen'.