Log uit bij iCloud op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac

U kunt op een van uw apparaten uitloggen bij iCloud. U kunt ook op al uw apparaten uitloggen om iCloud niet meer te gebruiken.

Zorg ervoor dat u uitlogt bij iCloud voordat u de informatie die u bewaart in iCloud, archiveert of er kopieën van maakt. Als u uitlogt bij iCloud, hebt u geen toegang tot de volgende voorzieningen op uw apparaten of Mac en kunt u deze dus niet gebruiken.

• Apple Pay
  • Terug naar mijn Mac
  • Zoek mijn vrienden
  • Zoek mijn iPhone of Zoek mijn Mac
  • Game Center
  • Woning-app om uw HomeKit-apparaten te bedienen
  • iCloud-reservekopie
  • iCloud Drive
  • iCloud-sleutelhanger
  • iCloud Mail
  • iCloud-fotobibliotheek
  • iCloud-fotodelen
  • Berichten in iCloud
  • Gedeelde notities
  • Gedeelde Pages-, Numbers- en Keynote-documenten
  • Updates voor uw contacten, agenda's, herinneringen, bladwijzers en Safari-tabbladen
  • Continuïteit-functies zoals Handoff, Universeel klembord en Automatische ontgrendeling met uw Apple Watch
  • Appgegevens voor apps van derden die u hebt geïnstalleerd en die iCloud gebruiken

Als u uitlogt bij iCloud, wordt u ook automatisch uitgelogd bij de App Store, iMessage en FaceTime. U kunt deze blijven gebruiken met uw Apple ID door bij elke voorziening afzonderlijk opnieuw in te loggen. U kunt als volgt inloggen bij de App StoreiMessage en FaceTime. Als u niet opnieuw wilt inloggen met uw Apple ID, kunt u iMessage en FaceTime blijven gebruiken met uw telefoonnummer.

Als u uitlogt bij iCloud en geen kopie van uw gegevens bewaart op uw apparaat of uw Mac, hebt u op uw apparaat of uw Mac pas weer toegang tot die gegevens als u opnieuw inlogt bij iCloud.

Uitloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.
  3. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
  4. Schakel de gegevens in waarvan u een kopie op uw apparaat wilt bewaren.
  5. Tik op 'Log uit'.
  6. Tik nogmaals op 'Log uit' om te bevestigen dat u wilt uitloggen bij iCloud.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.
  3. Tik op 'Log uit'.
  4. Tik op 'Verwijder van iPhone'.
  5. Tik op 'Bewaar' of 'Verwijder' voor gegevens op uw iOS-apparaat, zoals iCloud-agenda's, Safari-gegevens, herinneringen en contacten.
  6. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.

Uitloggen op uw Mac

Als u macOS High Sierra of hoger gebruikt:

1. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren > 'iCloud'.
  2. Klik op 'Log uit'.
  3. Als u een kopie van uw iCloud-gegevens op uw Mac wilt bewaren voordat u uitlogt, controleert u of u de juiste aankruisvakken hebt geselecteerd. Klik vervolgens op 'Bewaar een kopie'.
  4. Als u een kopie van uw Safari-wachtwoorden op uw Mac wilt bewaren, klikt u op 'Bewaar op deze Mac'.

Uitloggen op uw Apple Watch

Als u uitlogt bij iCloud op de iPhone die is gekoppeld met uw Apple Watch, wordt u automatisch uitgelogd bij iCloud op uw Apple Watch.

Uitloggen op uw Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts'> 'iCloud'.
  2. Selecteer 'Log uit'.

Uitloggen bij iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Uitloggen'.