SMB-browsegedrag aanpassen in macOS

De standaardinstellingen voor het browsen in netwerkmappen zoals SMB-shares (Server Message Block) zijn perfect voor de meeste organisaties en gebruikers. Het is echter mogelijk om instellingen aan te passen om het browsen in SMB-shares in grote bedrijfsomgevingen te optimaliseren.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen.

Je Mac bepaalt hoe elk venster en de inhoud ervan moeten verschijnen door bestandsinformatie zoals labels, tags en andere vormen van metadata te verzamelen.

Als een map alfanumeriek is gesorteerd, wordt de inhoud onmiddellijk weergegeven. Vervolgens verzamelt en vergelijkt de Finder de rest van de metadata van de map.

Browsen in netwerkshares versnellen

Om het browsen in SMB-bestanden te versnellen, kun je voorkomen dat macOS .DS_Store-bestanden op SMB-shares leest. Dit heeft als gevolg dat de Finder alleen basisinformatie gebruikt en de inhoud van elke map onmiddellijk weergeeft in alfanumerieke volgorde. Gebruik dit Terminal-commando:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool TRUE

Log vervolgens uit bij je macOS-account en log weer in.

Gebruik deze opdracht om sorteren opnieuw in te schakelen:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool FALSE

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.