Gebruik bewegingen om op de iPhone X of nieuwer te navigeren

Gebruik bewegingen op een iPhone X en nieuwer om snel te navigeren, te multitasken, instellingen aan te passen en toegang te krijgen tot alle dingen die u het meest gebruikt.

Basisbeginselen

Gebruik de zijknop om de iPhone X of nieuwer in te schakelen, de sluimerstand van de iPhone X of nieuwer in te schakelen, Siri en Apple Pay te gebruiken en meer.

afbeelding waarop de volumeknoppen en de zijknop op de iPhone 11 Pro worden aangeduid

In- of uitschakelen

Als u het apparaat wilt inschakelen, houdt u de zijknop ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.

Als u het apparaat wilt uitschakelen, houdt u de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop verschijnt en dan versleept u deze.

Sluimerstand in- en uitschakelen

Til de iPhone X op of tik erop om deze uit de sluimerstand te halen.

Druk op de zijknop om de sluimerstand van de iPhone X of nieuwer in te schakelen.

Siri gebruiken

Zeg 'Hé, Siri'. Of houd de zijknop ingedrukt.

Apps installeren

Nadat u een app in de App Store hebt geselecteerd, drukt u tweemaal op de zijknop om de app te installeren.

Apple Pay gebruiken

Als u Face ID wilt gebruiken om aankopen met Apple Pay te machtigen, drukt u tweemaal op de zijknop en kijkt u naar de iPhone X of nieuwer.

Navigeren met intuïtieve bewegingen

We wilden een ononderbroken oppervlak creëren om te zorgen dat er niets tussen u en uw iPhone komt. Daarom hebben we de thuisknop vervangen door nieuwe manieren van navigeren die toch vertrouwd aanvoelen. Til eerst de iPhone op en kijk ernaar om deze te ontgrendelen met Face ID. Als de iPhone op een tafel of een ander effen oppervlak ligt, kunt u de iPhone ook optillen of erop tikken om deze te activeren.

Ontgrendelen en naar het beginscherm gaan

Kijk naar uw iPhone om deze te ontgrendelen en veeg dan omhoog vanaf de onderkant van het toegangsscherm. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om op elk moment naar het beginscherm te gaan.

animatie van het ontgrendelen van de iPhone 11 Pro

Multitasken

scherm met multitasking op de iPhone 11 Pro

Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en pauzeer. Als u momenteel een app gebruikt, veegt u naar rechts langs de onderkant van het scherm om naar een andere app te gaan.

Bedieningspaneel openen

Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om instellingen en apps in het bedieningspaneel snel aan te passen.

animatie van het openen van het bedieningspaneel op de iPhone 11 Pro

Meldingen bekijken

animatie van het openen van het bedieningspaneel op de iPhone 11 Pro

Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om meldingen te zien (bijvoorbeeld oproepen, herinneringen en berichten).

Alles binnen handbereik

scherm waarop de bereikbaarheidsfunctie op de iPhone 11 Pro wordt gebruikt

Veeg omlaag op de onderkant van het scherm om bij items bovenaan het scherm te komen. Of veeg snel omhoog en omlaag vanaf de onderkant van het scherm.*

* Bereikbaarheid is standaard uitgeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken', scrol omlaag en tik op 'Bereikbaarheid' om deze functie in te schakelen.