Informatie over het Super Retina-display op een iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max, en het Super Retina XDR-display op uw iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Meer informatie over hoe u optimaal profiteert van het Super Retina-display op een iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max, en van het Super Retina XDR-display op uw iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Het Super Retina-display in iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max en het Super Retina XDR-display in iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn ontworpen door Apple om aan onze ongelooflijk hoge standaarden te voldoen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste OLED-beeldschermen zijn die ooit voor een smartphone zijn gemaakt, met de beste kleurnauwkeurigheid in de industrie. De Super Retina- en Super Retina XDR-displays bieden een ongekend contrast, hoge helderheid en net zo'n uitgebreid kleurenspectrum als een bioscoopscherm. In combinatie met het beste systeemkleurenbeheer worden kleuren continu nauwkeurig gekalibreerd voor een optimale kijkervaring.

Hoog dynamisch bereik

Super Retina en Super Retina XDR zijn ook voorzien van de HDR-functie (High Dynamic Range), die een hoog aantal donkere en lichte gebieden in foto's en video's ondersteunt. Hierdoor kunt u de donkerzwarte tinten en helderwitte tinten niet alleen zien, maar ook de spectaculaire nuances in deze kleuren ervaren. Foto's zien er levendiger uit. En alles wat u in Dolby Vision of HDR10 bekijkt, ziet er mooier uit dan ooit tevoren.

OLED-technologie

De Super Retina- en Super Retina XDR-displays maken gebruik van OLED-technologie (organic light-emitting diode). De Super Retina- en Super Retina XDR-displays zijn op nog meer punten verbeterd ten opzichte van traditionele OLED-beeldschermen om de gebruiker een ongelooflijke kijkervaring te bieden. Dit betekent dat OLED nu eindelijk voldoet aan de standaarden van iPhone.

OLED-technologie biedt een ongelooflijk hoge contrastverhouding en resolutie. En zonder achtergrondverlichting komt het licht van een OLED-beeldscherm via alle pixels, zodat een dunner beeldscherm mogelijk is. Problemen met traditionele OLED-beeldschermen behoren met de Super Retina- en Super Retina XDR-displays voorgoed tot het verleden dankzij de hoge helderheid, het brede kleurenspectrum en de beste kleurnauwkeurigheid in de industrie.

Als u vanuit een andere hoek naar een OLED-beeldscherm kijkt, ziet u mogelijk verschillen in kleur en tint. Dit is kenmerkend en normaal gedrag voor OLED-beeldscherm. OLED-beeldschermen gaan langer mee dan normale beeldschermen, waardoor ze mogelijk kleine zichtbare veranderingen vertonen. Dit is ook normaal gedrag en kan bijvoorbeeld inbranding of ingebrande beelden betekenen, waarbij het beeldscherm een vaag restbeeld laat zien, zelfs als er nieuw beeld wordt weergegeven. Dit treedt in hoogst uitzonderlijke gevallen op, bijvoorbeeld als hetzelfde beeld met hoog contrast langdurig en continu wordt weergegeven. De Super Retina- en Super Retina XDR-displays zijn zodanig ontworpen dat ze als beste in de industrie OLED-inbrandeffecten verminderen.

Optimaal profiteren van de Super Retina- en Super Retina XDR-displays

Met de nieuwste versie van iOS is uw iPhone speciaal ontworpen om de effecten van langdurig continu gebruik tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat de Super Retina- en Super Retina XDR-displays u nog lang een goede kijkervaring bieden. Er zijn nog andere mogelijkheden om optimaal van uw Super Retina- of Super Retina XDR-display te profiteren:

• Werk de iPhone bij naar de nieuwste versie van iOS. Zodra een nieuwe update beschikbaar is, ziet u een prompt om de update uit te voeren. U kunt ook controleren of er nieuwe updates zijn in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.
  • Gebruik Pas automatisch aan om de helderheid van uw beeldscherm automatisch aan te passen aan het omgevingslicht. Deze instelling is standaard ingeschakeld. U kunt deze instelling controleren via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave'.
  • Stel op uw iPhone in dat het beeldscherm automatisch wordt uitgeschakeld als u de telefoon niet gebruikt. We raden u aan een kortere tijd in te stellen. U kunt deze instelling aanpassen via 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid' > 'Automatisch vergrendelen'.
  • Probeer te voorkomen dat statische beelden langdurig op maximale helderheid worden weergegeven. Als u over een app beschikt waardoor het beeldscherm ingeschakeld blijft terwijl u uw iPhone niet actief gebruikt, kunt u het helderheidsniveau tijdelijk verlagen via het bedieningspaneel.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.