iCloud+ delen met je gezin

Met 'Delen met gezin' kun je een iCloud+ abonnement delen met maximaal vijf gezinsleden.

Met Delen met gezin kun je een abonnement op iCloud+ delen met iedereen in je gezinsgroep. Dit omvat maximaal 12 TB iCloud-opslag en functies zoals 'Privé-doorgifte in iCloud', 'Verberg mijn e-mailadres', en ondersteuning voor 'Veilige video in HomeKit'.* Meer informatie over iCloud+.

Wanneer je een iCloud+-abonnement deelt, gebruiken alle leden van de gezinsgroep hun eigen account. Op deze manier wordt de toegang tot de voorziening gedeeld, maar blijven foto's, documenten en andere gegevens privé. Je deelt de functies en beschikbare ruimte in iCloud+ met je gezinsleden, zodat je maar één abonnement hoeft te beheren.

iCloud+ delen met het hele gezin

Kijken hoeveel opslag je gezin gebruikt

Overstappen van een persoonlijk iCloud+ abonnement naar een gezinsabonnement

Als je gezin stopt met het delen van iCloud+ of als je 'Delen met gezin' verlaat

* Niet alle functies zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Zonder toegang tot je IP-adres kunnen voor sommige websites extra stappen nodig zijn om in te loggen of toegang te krijgen tot materiaal nadat je Privédoorgifte in iCloud hebt ingeschakeld. Voor 'Veilige video in HomeKit' is het volgende vereist: een ondersteund iCloud-abonnement, een compatibele HomeKit-beveiligingscamera en een HomePod mini, HomePod, Apple TV of iPad die dienst doet als woninghub.

iCloud+ delen met het hele gezin

Om iCloud+ te delen, heb je iOS 11 of nieuwer, iPadOS of macOS 10.13 High Sierra of nieuwer nodig. De beste ervaring krijg je als de apparaten van je gezinsleden ook aan deze vereisten voldoen.

Lees wat je moet doen als een gezinslid al iCloud+ heeft

Op een iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.

3. Tik op 'Abonnementen'.

4. Tik op 'iCloud+'.

5. Volg de stappen om je bestaande abonnement te delen.

6. Gebruik Berichten om gezinsleden met een bestaand iCloud+-abonnement te laten weten dat ze nu kunnen overstappen naar jouw gedeelde iCloud+-abonnement.

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

3. Tik op 'Delen met gezin'.

4. Tik op 'iCloud+'.

5. Volg de stappen om je bestaande abonnement te delen.

6. Gebruik Berichten om gezinsleden met een bestaand iCloud+-abonnement te laten weten dat ze nu kunnen overstappen naar jouw gedeelde iCloud+-abonnement.

Op een Mac

In macOS Ventura of nieuwer:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

3. Klik op 'Abonnementen' en kies vervolgens 'iCloud+'.

4. Klik op 'Delen met gezin'.

5. Volg de instructies op het scherm.

In macOS Monterey of ouder:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

3. Klik op 'iCloud-opslag'.

4. Klik op 'Deel'.

5. Volg de instructies op het scherm.

Kijken hoeveel opslag je gezin gebruikt

Gebruik de onderstaande stappen om te zien hoeveel opslagruimte je gezin gebruikt. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je altijd upgraden.

Als er niet veel iCloud-opslagruimte meer beschikbaar is voor je gezin, krijgen alle leden een melding. Het gezinshoofd of het gezinslid dat het abonnement heeft gekocht, kan dan op elk moment meer kopen (tot 12 TB).

Op een iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.

2. Tik op 'Abonnementen'.

3. Tik op 'iCloud+'.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-subscriptions-icloud-plus

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'Delen met gezin'.

3. Tik op 'iCloud+'.

Op een Mac

In macOS Ventura of nieuwer:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

2. Klik op 'Abonnementen' en kies vervolgens 'iCloud+'.

macos-sonoma-system-settings-family-subscriptions-icloud-plus

In macOS Monterey of ouder:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Klik op 'iCloud-opslag'.

Overstappen van een persoonlijk iCloud+-abonnement naar een gezinsabonnement

Als je iCloud+ deelt, worden alle gezinsleden die een gratis abonnement van 5 GB gebruiken, automatisch aan het gezinsabonnement toegevoegd.

Als een gezinslid al betaalt voor een eigen iCloud+-abonnement, kan dit lid ervoor kiezen om naar jouw abonnement over te stappen of om het eigen abonnement te houden en toch deel te blijven uitmaken van het gezin. Wanneer dit gezinslid overstapt op het gedeelde gezinsabonnement, ontvangt hij of zij een terugbetaling van de rest van het persoonlijke abonnement. Hij of zij kan niet het huidige abonnement houden en tegelijk het gedeelde gezinsabonnement gebruiken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.

2. Tik op 'Abonnementen'.

3. Tik op 'iCloud+'.

4. Tik op 'Gebruik gezinsopslag'.

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'Delen met gezin' en tik vervolgens op 'iCloud+'.

3. Tik op 'Gebruik gezinsopslag'.

Op een Mac

In macOS Ventura of nieuwer:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

2. Klik op 'Abonnementen' en kies vervolgens 'iCloud+'.

3. Klik op 'Gebruik gedeeld abonnement'.

In macOS Monterey of ouder:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Klik op 'iCloud-opslag'.

3. Klik op 'Gebruik gezinsopslag'.

Als je gezin stopt met het delen van iCloud+ of als je Delen met gezin verlaat

Als je een gezin verlaat dat een iCloud+-abonnement deelt en je meer dan 5 GB opslag gebruikt, kun je je eigen abonnement kopen om iCloud-opslag te blijven gebruiken.

Meer informatie over wat er gebeurt als je stopt met het gebruik van 'Delen met gezin'

Als je ervoor kiest om niet je eigen abonnement te kopen en het materiaal dat je in iCloud bewaart de beschikbare opslag overschrijdt, worden nieuwe foto's en video's niet geüpload naar iCloud-foto's, worden bestanden niet meer geüpload naar iCloud Drive en wordt het maken van reservekopieën van je iOS-en iPadOS-apparaten gestopt.

Meer informatie over het vrijmaken van opslagruimte in iCloud